Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ilyen és hogy...

Miért vagyok ilyen és hogy tudok ezen változtatni?

Figyelt kérdés

Kozmetikus leszek,imádom-szeretem ezt a szakmát,de nem fogok tudni benne dolgozni.Mert félek az emberektől.

Mármint nem mindenkitől,de vannak olyan típusú emberek,akiktől berezelek és nem mernék rajtuk semmit csinálni.Az osztálytársaimon is valakin merek szabadon dolgozni,valakit inkább elkerülök,nehogy őt osszák be páromnak.

És a gyakorlati helyen is ugyaez van.Ha olyan vendég jön,aki kedves,aranyos,nem egy erős jellem,magabiztosan állok a dolgokhoz,de ha egy nálam erősebb,kicsit nagyképübb jellem jön be,igyekszem elkerülni..

Emellett az a baj,hogy kézügyességem 0.Egyszerűen szemöldököt szedni és festeni nem tudok.És félek,hogy soha nem is fog menni:/

És még az is zavar,ha néznek.Gyantánál.Borzasztó! Frusztrál.

Pszichologus tud ezen segíteni vagy fogadjam el,hogy ilyen ember vagyok?

2014. aug. 2. 08:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, pszichológus valószínűleg tud ezen segíteni. Ez lehet, hogyvalamiféle kisebbrendűségi érzés. Mivel nincs önbizalmam, én is hasonlóképpen tartok attól akit magamnál "erősebb személyiségnek" gondolok pedig lehet hogy csak ezzel kompenzál valamit az illető...

Pszichológus vagy terapeuta fog tudni segíteni.

2014. aug. 2. 08:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy az első írta. Pszichológus vagy logoterapeuta.
2014. aug. 2. 10:06
 3/3 anonim válasza:

Szia! Én is ugyanilyen típus vagyok és én is kozmetikus lettem, már 6 éve...:) Mióta tanulod ezt? Nekem nem kellett pszichológus, egyszerűen megszoktam a dolgokat, kézügyességem nekem sem annyira jó, de minél többet gyakorolsz annál nagyobb lesz az önbizalmad, pl a szemöldököknél, ma már csak ritkán tudnak zavarba hozni vele, ha csak nem tényleg lehetetlent kérnek, de azt meg el kell magyarázni, hogy mi az amit még megtudunk csinálni, mi az amit nem. Pedig sulis koromban nekem is volt olyan, hogy sírva fakadtam azon amit festettem (de a vendég is mikor meglátta..:D). Belejössz, csak gyakorolj és így az önbizalmad is meg fog jönni. És szerintem azt is meg kell szokni, hogy ilyen közelségbe kerülünk vadidegen emberekkel, először zavarban voltam én is, meg alapból attól, hogy HOZZÁ KELL ÉRNI, de ez is elmúlt teljesen, tök természetes.

Egyébként pedig hosszútávon olyan lesz a vendégköröd, mint amilyen te vagy, engem pl nagy ívben elkerülnek az ilyen nagyképű, hivalkodó emberek, max. egyszer jönnek, de vszínű én se vagyok szimpatikus nekik meg ők se nekem és ezt vhogy megérzik... Ha meg esetleg a munkád nem jön be neki, nyugi akkor se fogod többet látni :)

Úgyhogy fel a fejjel és ne add fel, szerintem!

2014. aug. 4. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!