Az emberek miért bántják a Down - szindrómásokat?
Édesanyám gyógypedagógus, így sokat szoktam velük együtt menni kirándulni.Múltkor is voltunk a tanítványaival valahol, és egyszer felmerült az a témakör,hogy az emberek hogy reagálnak, mikor meglátják őket. Anya egyik kollégája mesélte, hogy amikor sétáltak a fiával, két húsz éves körüli nők elhaladtak mellettük, és az egyik odamondta a barátnőjének hogy: " Nem is volt olyan rossz az a Taigetosz.."
És ebben tulajdonképpen az a legbántóbb, hogy az öcsémmel is így bánnak átlagban.
Azt értem,ha furcsának tartják, mert először nekem is az volt, de miért kell őket bántani?
13/l
Ezzel az odaszólással nem bántják őket ,hiszen meg sem érti a beteg gyerek az értelmét a mondatnak. Mindenesetre bunkóság hangosan ilyet mondani még ha így is gondolod.
De ha jól belegondolsz 100 ból talán egy anya tartaná meg a gyerekét ha kiderülne szülés előtt hogy down kóros. Tehát ez is egyfajta modern Taigetosz ,csak Spártában nem volt még ultrahang ,meg magzatvizsgálat...
Hát nézd, vannak ilyen emberek, mindig lesznek is akik szeretnek mások fölött ítélkezni, másokat piszkálni. Az ilyen emberek nem csak a down-szindrómásokat találják meg, hanem más embereket is akik eltérnek az átlagtól. Tudom, nem ugyanaz, de engem pl. a magasságom miatt csúfoltak éveken keresztül. Persze ez nem egy fogyatékosság de nekem akkor is nagyon-nagyon rosszul esett és ugyanúgy nem tehettem róla mint a betegek a betegségükről.
Nem kell ezekkel foglalkozni, el kell engedni a füled mellett, kit érdekel hogy két vad idegen, feltehetőleg mélységesen buta és rosszindulatú liba mint beszél?
Harmadik válaszoló: Tényleg igazad van :)
Egyébként engem is csúfoltak a magasságom miatt, mert 11 évesen 172 centiméter az azért elég magas :D
Akkor rokon lelkek vagyunk, mert én 14 évesen már 178 centi voltam, kb másfél fejjel magasabb mint mindenki más korombeli.:D Gondolhatod mit kaptam...
Én már kicsit (nem is kicsit) idősebb vagyok mint Te, és szerencsére átlendültem ezen a problémán. Már rájöttem, hogy nem szabad az emberek véleményével foglalkozni, mert ha másoknak akarsz megfelelni akkor sosem leszel elégedett. Mindenkinek van olyan külső vagy belső tulajdonsága, problémája ami miatt lehet bántani, senki sem tökéletes és ez így jó, hogy mindenki más.:)
Én egyébként ismerek személyesen is down-szindrómás gyereket és a legaranyosabb, legjószívűbb teremtés a világon. Annyi szeretet és jó indulat, gyermeki őszinteség van benne hogy el sem lehet mondani.
Az emberek mindenkit bántanak aki különbözik.
Legyen az down-os, cigány, meleg, külföldi, magas, kövér, szemüveges.
A válasz egyszerű: végtelenül ostobák.
A magasságod miatt ne aggódj, a magas lányokat mindenki szereti, én 178 centi vagyok, a legtöbb férfinál magasabb a munkahelyemen és minden nőnél is :) Nem zavar, sőt.
Amúgy meg, maximális tisztelet Neked, mert 13 évesen több eszed van, mint sok felnőttnek :)
Igaza van annak a válaszolónak, hogy minden jóérzésű ember elveteti a magzatát, ha kiderül, hogy nagy esély a Downra. Ha ebbe belegondolsz, ez szintén szelekció, amilyen a hegy is volt (csak sokkal humánusabb módon intézzük ezt a dolgot ma már).
szerintem amiatt bánthatják őket, mert mások csak ezt látják: nagyon mások, furcsák, nem túl esztétikusak, és haszontalanok a társadalomban, és ugye ott a tény, hogy bárki elvetetné.
egyébként a lányok elég bunkók voltak, de arra is gondolj, hogy ha neked anyukád nem lenne gyógyped és a tesód nem volna beteg, te sem gondolnád másként. Nekik nem természetes a látvány, te meg már ebben nőttél fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!