Miért mondják az idősebbek, hogy a mai fiatalok olyan neveletlenek, mikor én az ellenkezőjét tapasztalom?
Jó vannak kivételek, meg nem kap mindenki ugyanolyan nevelést, de én nem látom olyan szörnyűnek a helyzetet.
Nem vagyok öreg, de kamasz sem, huszonéves fiú vagyok. Csak hogy az elmúlt két napból említsek példát, egy 16 év körüli srác előre engedett a bejáraton, vagy társaságban voltam és egy idegen 17 év körüli srác jött és odaköszönt, meg csomó ilyen van.
Jó vannak olyanok, hogy esténkét hangoskodnak, buliznak, hülyeségeket csinálnak, de az nem neveletlenség kérdése, hanem fiatalkori sajátosság...
Az idősebbek miért tartják őket neveletlennek? Lazultak a társadalmi normák, változtak a viselkedési szokások, az illemszabályok, de a mostani fiatalok ebben a közegben szocializálódtak, szóval szerintem a maguk módján tisztelettudóak, normálisak a maguk módján. Persze vannak kivételek, de szerintem a többséggel nincs gond.
Abba nem gondolnak bele a "mai fiatalok"-ozó idősebbek, hogy Ők nevelték fel ezt a korosztályt, így magukat is minősítik. Erre rájönnének, tökéletes fiatalok lennének :)
Nagyon szépen leírtad ezt, teljesen egyetértek veled.
Mindig megszépülnek a gyerekkori emlékek. Pedig régen se volt másképp.
Nekem nagymamám mondta mindig hogy ezek a mai fiatalok, buli, cigi, pia. Mikor kollégiumba mentem vissza, mindig azzal jött hogy kirabolnak, megölnek és a kollégium egy drogtanya mert tv-ben azt látta. Aztán egyszer mesélt a gyerekkoráról, hogy a 15-6 éves nővéreit hogy szöktették ki fiúk az ablakon át az este közepén, hogy bálokra menjenek, meg kitudja mit csinálni...ők se voltak jobbak vagy rosszabbak.
az idős emberek sokszor frusztráltak a koruk miatt, unatkoznak, ezért ilyeneket találnak ki.
viszont élvezettel húzzák át a lábadon a banyatankot, és szólnak be alpári módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!