Ha nagyrészt német vér van bennem németnek vallom magam tudok alap szinten németül akkor német vagyok?
Olyan nincs, hogy "német vér" vagy "német gén". Ha egy tudós felboncol egy magyart és egy németet, semmi különbséget nem fog találni.
A nemzetiséget az indentitás határozza meg.
Nekem négy nagyszülőmből 3 teljesen német volt, egy pedig félig. Mégis magyarnak vallom mert Mo.-n születtem, nőttem fel, magyar az anyanyelvem, kultúrám, tradícióim, magyarul érzek, álmodok, gondolkodok.
én anyanyelvi szinten tudok németül, felsőfokú nyelvvizsgám és emelt érettségim van. vér szerint úgy tudom, közöm nincs a németekhez, mégis olyan mintha nagyon kicsit én is az lennék :)
de attól is függ, mennyi 'német vér' van benned.
anyukád/apuád/nagyszüleid vagy kid német?
bár szerintem ne valld németnek magad, amíg alap szinten beszélsz csak, mert ez így gázos.. ne vedd sértésnek,de ha nekem valaki azt mondaná, hogy német, én pedig elkezdenék beszélni, hozzá és nem értené, felháborodnék. ha tényleg azonusulni szeretnél velük, tanuld meg jól a nyelvet :)
sok sikert! :)
18L
Nem, te magyar vagy, és mindig is voltál, és leszel.
Magyarországon élsz, magyarul beszélsz, magyar állampolgár vagy. (A "nagy magyarok" kíméljenek, hogy ő "magyarabb", mert a 17. századig visszavezette a családfáját, és mindenki színtiszta magyar.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!