Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fiatalok! Van olyan 15-18...

Fiatalok! Van olyan 15-18 éves aki nem iszik? Titeket nem zavar, hogy egyesek már 14 éves kortól isznak rendesen?

Figyelt kérdés

Én igazából egyre többször akadok ki ilyenen. Felelősség nélkül isznak, nem látják be, hogy mik lehetnek a következményei... Csak kíváncsi vagyok hogy hányan vannak akik nem isznak, és mi a véleményük erről..

17/F

2014. júl. 21. 11:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%
15/L Én néha cigizek, inni gyakrabban szoktunk (de még nem hánytam tőle és szűz vagyok, csak hogy tisztázzuk...), bulizni még nem nagyon volt lehetőségem, de nem mondanék rá nemet. Régebben nagyon elleneztem minden ilyesmit, de rájöttem, hogy felesleges. Szeretném jól érezni magam. Ha már máshogy nem, akkor így. Tényleg nagyot dob a hangulaton, de neked ettől még nem kell innod. Csomó ismerősöm nem iszik soha egy kortyot se.
2014. júl. 21. 15:30
 12/23 anonim ***** válasza:

Általánosítani nem szabad, ugyanis vannak még olyan normális emberek mint Te. Félig meddig én is ebben vagyok, 15 éves vagyok, csak akkor fogyasztok alkoholt, ha valakinek születésnapja van, vagy fontos alkalom van. A korosztályomból nagyon sokan (volt osztálytársaim közül is) cigiznek. Én még sosem próbáltam ki, azért mert a családomban is sok baj forrása volt ez. Egyszer biztosan kifogom próbálni de soha nem szeretnék rászokni. Nem vagyok egy szent ember, nem tartom magam ennek, és nem elfogult családban nőttem fel idáig. Anyukám mindig azt mondja, hogy inkább előtte igyam meg azt a kis sört vagy valamit, mint a háta mögött a városban, vagy valahol részegedjek le, ami egy fiúnál is csúnya, nemhogy egy lánynál. Ha egy lány részeg, az undorító, és magára hoz szégyent, bármit is csinál. Anyukám mindig arra tanított hogy bármit csinálok, annak én iszom meg a levét, senki más. És ez szerint cselekedem.

15 L

2014. júl. 21. 15:57
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nem akadok ki rajta, nem érdekel, lehet hogy kéne. Van barátnőm aki rendszeresen cigizik, nyáron bulizni jár, lerészegedik, és nem is szűz. Szülei van amiről tudnak, van amiről nem, amúgy aranyosak, szeretek velük lenni. Nem feltétlenül értek minden dolgával egyet, persze. Szóval ezt leszámítva teljesen "normális", nem ostoba, nagyon jóban vagyunk, sokat vagyok vele/náluk, mégis gyökerében más vagyok. Még életemben nem cigiztem, fiúm/csajom nem volt, semmi, és mégis tudunk egy hullámhosszon lenni. Én valszeg rászoknék ezekre a dolgokra, tudom magamról, és már csak a szüleim miatt sem teszem.

És mint ahogy előzőek is említették már, nem feltétlenül rossz, mindent ki kell próbálni/megismerni, feszegetni a határokat. Akinek helyén van az esze, az tudni fogja, hogy meddig menjen el, mi az ami még jó neki, akinek meg nem, annak nem úgy is mindegy?

14/L

2014. júl. 21. 16:49
 14/23 anonim ***** válasza:

Én pl nem szoktam, bár bulizni nem járok, nem vonz az ilyesmi egyáltalán.

Nem ítélem el, ha mások mértékkel isznak, bár szerintem 13-4 évesen még a legtöbben nagyon gyerekesek ehhez (én is az voltam, pedig hú de érettnek hittem anno magamat)

A barátaim 90%-a szintén így gondolkozik, volt olyan ismerősöm, akit alapból kedveltem, de nála a szórakozás=alkohol, hol kevés, hol sok. Nem is lettünk igazi barátok, mert nem igazán tudtunk közös programokat kitalálni...

Azt viszont utálom, ha "menőznek" a piálással/cigizéssel, illetve megpróbálják megszabni, hogyan éljem az életem.

2014. júl. 21. 22:20
 15/23 anonim ***** válasza:
lemaradt, hogy 17/L
2014. júl. 21. 22:21
 16/23 anonim ***** válasza:
Én csak 15 éves koromban ittam jobban, akkor se sokat de akkor egy másik társaságban is mozogtam és akkor el is hittem, hogy az a menő. Cigizni soha nem cigiztem és nem is fogok. A barátaim közül szinte senki szokott inni, általában beülünk a kedvenc kocsmánkba és ott elvagyunk, és még józanon is sokkal jobban érezzük magunkat mint azok az ismerőseink akik a legolcsóbb bortól rúgnak be egy sikátorban (ez tényleg így van). Bulizni éppenséggel járnánk, de ahol élünk ott nincs egy tisztes szórakozóhely se.
2014. júl. 21. 23:30
 17/23 anonim ***** válasza:
Ja igen, 18/F.
2014. júl. 21. 23:30
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

9:

"Úgy tapasztalom, hogy manapság egyre korábban érnek a fiatalok, és tekintve, hogy én 16-17 éves koromban kezdtem alkoholt fogyasztani, szerintem teljesen normális."

VS

"20/L"

Te komolyan elhiszed, hogy abban a néhány évben változott ennyit a világ, ameddig 20 éves lettél?

Én voltam az első, és írtam, hogy 18 éves koromig nem piáltam egyáltalán, de azóta már bánom. Most 27 éves vagyok, de az én korosztályom többsége már 14-15 éves kora körül piált rendesen, sőt bátyám is, de tovább megyek, apám korosztálya is, pedig ő az 50-es évek közepén született, nagymamám pedig a 30-as évek végén, és gyerekkoromban ugyan ilyenekről nem beszélt, de később elmesélte, hogy 15 éves korában bizony a bálon és a falunapon nem Bambit ittak...

Szóval ne higgy azoknak, akik szerint az újabb generációk egyre züllöttebbek lesznek. Nyilván nem mindenki 14 évesen kezdi, van aki később, társaság függő is, anyámék például 17 körül kezdték házibulikkal, de nincsen semmiféle tendencia, hogy egyre fiatalabban. Sőt, anno a falusi gyerekek hamarabb kezdték (apám falusi gyerek volt, anyám városi), mint a városiak, így az urbanizáció ezt pont, hogy későbbre tolta.

2014. júl. 22. 09:33
 19/23 anonim ***** válasza:

nem kell ezen kiakadni,mindenkinek a saját dolga.inni néha szoktam,kizárólag azért,hogy haverokkal állatkodjunk,mert kell néha.magamtól soha nem innék még sört se,rosszul vagyok a szagától is.cigizni meg tök értelmetlen,ez ilyen dedós szint,hogy "hú de f* sza beszívom a füstöt és kifújom".

16/f

2014. júl. 22. 21:25
 20/23 anonim ***** válasza:

Attól még, hogy valaki iszik, egyáltalán nem biztos, hogy minden hétvégén részegen fetreng a saját hányásában. És attól még, hogy valaki iszik, nem jelenti azt, hogy annyira hülye, hogy nem tudja, mik lehetnek az esetleges következmények. Bár néhány hétvégi piálástól még nem történik semmi. A többségből nem lesz alkoholista, tehát következmények sem lesznek. Aki pedig alkoholista lesz, az nem annak köszönheti, hogy fiatalkorában hétvégenként piált.

Szóval én szoktam inni, és képzeld, 14 éves korom óta. Függetlenül ettől, nem érzem, hogy olyan rossz lennék, hülyének meg pláne nem érzem magam.

Azt pedig egyáltalán nem értem, hogy a "piások" és a "nem piások" miért ítélik el egymást...ú

2014. júl. 26. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!