Az érzelmes emberek veszélyesek?
Nem értitek a kérdést, én nem a szimpla érzelmes emberekre kérdeztem rá, hanem három tulajdonság elegyére: érzelmesség, érzékenység és labilitás.
Ehhez senki sem szólt hozzá érdemben.
A 20-as válasz írója vagyok, ha már privát üzenetben is meg lettem szólítva, gondoltam, hogy még egy alkalmat szentelek a kérdésnek, és írok. Azért ide a közösbe, hogy mundenki olvashassa, aki itt részt vevő.
Ha nagyon szűken csak a kérdésre fókuszálok (és remélem most már nem fogom kapni az ívet a kérdezőtől, hogy nem a kérdésre válaszolok és nem értem a kérdést), akkor azt kell mondanom, hogy is-is.
Elvileg egy érzelmes, érzékeny és labilis ember lehet veszélyes, ha valami nagyon nagy negatív csapás éri és elveszíti a kontrollját.
Az viszont egyéni habitus és attitűd kérdése, hogy ez miképpen manifesztálódik: önveszélyes, önpusztító dologban, vagy agresszív, támadó fellépésben.
Mondjuk az érzékeny, érzelmes és labilis ember inkább a depresszióra hajlamos, a teljes befordulásra vagy apátiára.
Nem véletlenül szemezgettem kicsit a saját példáimból is, hogy nagyjából rám egyidejűleg áll a három kritérium, de szerencsére öngyilkossági kísérletem éppúgy nem volt, mint agresszív fellépésem sem. De depis befordulás, piálás, olyan "minden fekete és sötét" életérzés sajnos sokszor rám tör. Néha minden közvetlen ok nélkül is.
Hogy ne legyek irreleváns, mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy mindez kapcsolatban milyen? Hisztik, érzelmi zsarolások, befordulások, nehezen oldódó konfliktus helyzetek egyaránt előfordulhatnak. De önmagában a túlfűtött érzelmesség nem hiszem, hogy fokozottan veszélyessé enné az embert még akkor sem, ha kissé labilis és érzékeny is mellette. Remélem így korrekt a válaszom ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!