Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az érzelmes emberek veszélyesek?

Az érzelmes emberek veszélyesek?

Figyelt kérdés
Szóval a túl nagy érzelmesség, érzékenység és labilitás mit tud szülni? Tapasztalatok? Egy kapcsolatban
2014. júl. 19. 10:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nézd meg a star trek című sorozatokat, és filmeket, ott kiderül hogy a válasz a kérdésedre: IGEN a vulkániak ez miatt szabadultak meg év ezredekkel vagy nem tudom mennyi évvel ezelőtt az érzelmeiktől...
2014. júl. 19. 14:41
 22/27 A kérdező kommentje:

Nem értitek a kérdést, én nem a szimpla érzelmes emberekre kérdeztem rá, hanem három tulajdonság elegyére: érzelmesség, érzékenység és labilitás.

Ehhez senki sem szólt hozzá érdemben.

2014. júl. 19. 15:16
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha az általad megemlített 3 kritérium mindegyike teljesül,az szerintem igen,veszélyes tud lenni. Ha csak arra gondolok,hogy hány féltékenységből elkövetett gyilkosságot követnek el, nyilvánvalóvá válik,hogy egy pl túlérzékeny ÉS labilis ember már nem csupán önmagára jelenthet veszélyt,de ezt persze nem lehet egyértelműen megállapítani minden esetben. És most félre ne értsen senki,mert nem vagyok az érzelmesség ellen,engem csak akkor tud vonzani egy férfi akármilyen értelemben,ha egy kicsit is kifejezésre juttatja az érzelmeit. (aki pedig azt írta,hogy túlságosan szerette a lányt,annyira aranyos! én is ilyen barátot szeretnék! :'( ) Önmagában az érzelmességgel,de még az érzékenységgel sincs gond,akik ilyenek általában"csupán" maguknak ártanak,hiszen az érzelmességük meggátolja,hogy ártsanak másoknak. A labilitás lehet baj,mert a labilis ember nem ura önmagának. És ez nem összekeverendő a hangulatingadozással,mert szerintem az egy más kategória. A labilitás már egy súlyosabb változékonyság,és ha még érzelmes is az illető,egyszerűen megjósolhatatlan a viselkedése. 19L
2014. júl. 19. 16:41
 24/27 anonim ***** válasza:
Szerintem max magára, ha bántalmazzák akkor bánt mást egy ilyen. Ezért sem kell bántani senkit szándékosan.
2014. júl. 19. 16:59
 25/27 anonim ***** válasza:
Nejjon veszélyesek.
2014. júl. 19. 17:23
 26/27 A kérdező kommentje:
80 százalékos, végre valaki végig gondolta a kérdésemet és logikus választ adott :) köszönöm,
2014. júl. 19. 18:05
 27/27 anonim ***** válasza:

A 20-as válasz írója vagyok, ha már privát üzenetben is meg lettem szólítva, gondoltam, hogy még egy alkalmat szentelek a kérdésnek, és írok. Azért ide a közösbe, hogy mundenki olvashassa, aki itt részt vevő.

Ha nagyon szűken csak a kérdésre fókuszálok (és remélem most már nem fogom kapni az ívet a kérdezőtől, hogy nem a kérdésre válaszolok és nem értem a kérdést), akkor azt kell mondanom, hogy is-is.

Elvileg egy érzelmes, érzékeny és labilis ember lehet veszélyes, ha valami nagyon nagy negatív csapás éri és elveszíti a kontrollját.

Az viszont egyéni habitus és attitűd kérdése, hogy ez miképpen manifesztálódik: önveszélyes, önpusztító dologban, vagy agresszív, támadó fellépésben.

Mondjuk az érzékeny, érzelmes és labilis ember inkább a depresszióra hajlamos, a teljes befordulásra vagy apátiára.

Nem véletlenül szemezgettem kicsit a saját példáimból is, hogy nagyjából rám egyidejűleg áll a három kritérium, de szerencsére öngyilkossági kísérletem éppúgy nem volt, mint agresszív fellépésem sem. De depis befordulás, piálás, olyan "minden fekete és sötét" életérzés sajnos sokszor rám tör. Néha minden közvetlen ok nélkül is.

Hogy ne legyek irreleváns, mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy mindez kapcsolatban milyen? Hisztik, érzelmi zsarolások, befordulások, nehezen oldódó konfliktus helyzetek egyaránt előfordulhatnak. De önmagában a túlfűtött érzelmesség nem hiszem, hogy fokozottan veszélyessé enné az embert még akkor sem, ha kissé labilis és érzékeny is mellette. Remélem így korrekt a válaszom ;)

2014. júl. 20. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!