Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Statisztikai kérdés: ha...

Statisztikai kérdés: ha találnál egy pénztárcát többszáz ezer Ft-tal, iratokkal, mit tennél? Csak őszintén!

Figyelt kérdés
kiváncsi vagyok mi az általános viselkedés.

2014. júl. 18. 23:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Helló, azért elég beképzeltnek kell lenni, hogy "hát itt Pesten mindenki húsz ezresekkel törli ki e seggét, de vidéken nem tudom, hogy megy?". Amúgy meg a legtöbben, még Magyarország NEM Pesti részén is bankkártyát tartanak maguknál, vagy ha netán valaki mégis 100 000 Ft-ot tart magánál valamilyen okból, az belső sebben tartja pneumatikusan elzárva és körülbelül 3 másodpercből kettőt azzal tölt, hogy ellenőrizze meg van-e még.

Végül egy történet: egyszer láttam egy pénztárcát ami ott hevert az út szélén és csak simán, úgy voltam vele, hogy nem az én dolgom és hátha visszajön a tulaj érte, vagy ha valaki más megtalálja csinál vele amit akar, engem nem érdekel megtudok állni a saját lábamon.

2014. júl. 19. 11:16
 22/26 anonim ***** válasza:

Megpróbálnék rákeresni az illetőre, hogy mennyire hiányozna neki az az összeg, mert bevallom, nekem nagyon jól jönne. Meg magából a pénztárcából is sokra lehet következtetni. Mennyire van elhasználva, vannak-e benne fényképek, pl. ha van benne 2 kisgyerek képe, látszólag nem veti fel őkat a pénz, megnézném a lakcímkártyáján a lakcímét, és feladnám ajánlott levélként neki, maximum a postaköltséget venném ki.

Ha utánanézés után az jön le, hogy valami gazdag fószeré vagy nőcié, akkor kivenném a pénzt, de a többit ugyan úgy elküldeném neki.

2014. júl. 19. 11:57
 23/26 anonim ***** válasza:
Engem eléggé meglepett, hogy ennyien kivennék a pénzt. Mi van akkor, ha valaki épp levette a fizetését és azt hagyta el? Esetleg van otthon neki három gyerek, meg hitelek a nyakán? Mondjuk ti tudtok venni egy szép új laptopot ebből a pénzből...
2014. júl. 19. 12:31
 24/26 unbelieveable ***** válasza:
felvenném a kapcsolatot az illetővel és visszaadnám neki úgy, ahogy megtaláltam, nem venném el a pénzét. attól még, hogy esetleg jobb módú ember hagyta el, ugyanúgy megdolgozott a saját fizetéséért. ha nekem szükségem is lenne a pénzre, nem tudnám tiszta lelkiismerettel elkölteni
2014. júl. 19. 14:51
 25/26 anonim ***** válasza:

Attól, hogy valaki "csutkára" tömött pénztárcával járkál, abból elég nagy ostobaságra vall azt a következtetést levonni, hogy tele van pénzzel. Nálam is volt már többször több százezer Ft-os tétel, de az nem az enyém volt, be kellett fizetnem, hol a magam részére, hogy megbízásból. Gondoltam is rá, hogy hogyha most elhagynám a tárcám, simán azt lehetne hinni, hogy tele lehetek. Szóval innentől kezdve nagyon rosszul közelíted meg a kérdést, semmi "statisztikai" alapja nincsen, hiszen általánosító és elfogult lennél, ha találnál egy vastag bukszát.

A kérdés egyébként tipikus, minden EQ-tesztben benne szerepel és nincs jó vagy rossz válasz.

2014. júl. 20. 20:39
 26/26 anonim ***** válasza:
én a pénzt elraknám, a pénztárcát meg otthagynám, ahol találtam, de csak azért, mert ha leadnám a rendőrségnél, lehet gyanús lenne nekik, hogy milyen érdekes, hogy találtam egy pénztárcát és még a pénzt se vettem ki belőle, hanem már eleve úgy volt..vagy esetleg benne hagynék pár ezrest és úgy adnám le.
2014. szept. 20. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!