Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen irányba mozdítja a...

Milyen irányba mozdítja a melegek elfogadottságát egy meleg karakter megjelenése egy napi sorozatban? Milyen hatást érhet el az embereknél?

Figyelt kérdés

Az RTL Klub-n, a Barátok Köztben a Tóbiás meleg, és a történet szerint eddig jól fogadták - Gizi és Laci is, illetve Vili bácsi is ( noha utóbbinak csak elpletykálta a Laci), valamint Laci rábeszélte Tóbiást, hogy mondja el édesanyjának is, hogy ő meleg. Végül Tóbiás boldogan jött vissza, hogy édesanyja is elfogadja.

Eddig 1 szereplő nem fogadta el, a Tóbiás korábbi főnöke.

Milyen véleménnyel vagytok erről? Jót, vagy rosszat tesz a melegek társadalmának, hogy ilyen történetszál is keveredik a műsorba?

2014. júl. 18. 15:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%

Nincs probléma a szövegértésemmel, valóban nem a kérdésedre válaszoltam, mivel nem is kísérem figyelemmel ezt a borzasztó együgyű sorozatot. Azonban konzekvensen elkövetted ezt a nyelvtani hibát a leírt szövegedben, így fontosnak tartottam kijavítani azt.

Igazán nincs mit, további szép napot kívánok neked! :)

2014. júl. 19. 12:46
 22/29 anonim ***** válasza:
64%

Hogy én is hozzászóljak az offoláshoz: a névelők használata természetesen NEM hiba, nagyon sokan beszélnek így, nincs vele semmi baj.

Amire Sceptic gondol, az az, hogy írásban érdemes odafigyelni a stílusra, és elegánsabban hat, ha nem használunk névelőket a személynevek előtt. Ez jogos, ha újságot/könyvet/stb. akarsz írni, akkor erre figyelj oda, itt szerintem nincs igazán jelentősége, amíg ez nem megy az érthetőség rovására.

2014. júl. 19. 12:53
 23/29 A kérdező kommentje:

# 21

Igen, de jómagam a kérdésemre várom a válaszokat. Az, hogy milyen maga a sorozat, az más tészta.

Egyébként mindig szívesen fogadom az építőjellegű válaszokat, az ilyet is, amit írtál, ugyanakkor jobb szeretem a finom hangnemet, és nem a szurkálódó stílust.

Kellemes Napot Kívánok! :)

2014. júl. 19. 13:00
 24/29 anonim ***** válasza:
65%
A célközönség értelmi szintjén alap a ..zizás, és az egyik legértékesebb reklámsávról beszélünk. Nem az elfogadtatás a cél, hanem hogy nulla tudatosság maradjon az egyébként is eléggé üres fejekben a reklámra, és ne legyen járkálás, csak érzelmek, na meg a jó hangos reklám. Naivitás lenne mást feltételezni.
2014. júl. 29. 15:13
 25/29 anonim ***** válasza:
27%

Nekem már elegem van a b..zis kérdésekből, ez már a sokadik ilyen. Ráadásul ez egy értelmetlen kérdés szerintem, megint csak a provokálásra jó, meg hogy a heterók megsértsék a melegeket.

Ha nem provokálnátok minket, akkor nem lennétek megsértve úton-útfélen, és mindenki nyugodtabb lenne.

2014. aug. 6. 20:11
 26/29 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, hogy jó vagy rossz-e ez a fajta Tv-s megjelenés a melegeknek, de nem hinném, hogy ilyesmi bárkit is befolyásolna olyan szinten, hogy megváltoztassa a melegekről alkotott véleményét.

Amúgy nem tudom, hogy mennyit mutatott az RTL ebből a meleg szálból, de ha csak úgy oda volt vetették, hogy amúgy ő meleg, akkor viszont az ilyesmi végképp nem fog senkiben semmit meg változtatni és én nem hinném, hogy ennél többről lett volna szó. Hiszen nemrég volt egy botrány, hogy a Glee nevű sorozatból (ami szinte minden kisebbség mellett kiáll) kivágták 2 fiú csókját. Az ilyesminek már szerintem sokkal komolyabb üzenete van mint, hogy csak megemlítik, hogy ő meleg meg ilyenek. (Nem nézem és sohasem néztem a BK-t szóval tényleg nem tudom, hogy mi volt.)

2014. aug. 6. 23:44
 27/29 anonim ***** válasza:
68%

Aktuálisan nem tudom, majd meglátjuk, mit fognak kihozni belőle. Mindenesetre annak, hogy az utóbbi évtizedekben néha-néha előfordulhatott meleg téma a tévében vagy más médiában, volt egy olyan hosszútávú hatása, hogy felnőtt egy új generáció, akinek már teljesen természetes, hogy melegek is léteznek. Az már egy másik kérdés, hogy ki szereti őket, és ki nem.

Ha egy huszonéves fiúcsoport meglát egy meleget, (vagyis amikor azt hiszik, hogy meleget látnak, mert az vagy transznemű, vagy csak simán emós), akkor az már nekik nem téma. Nem, mert már láttak eleget. Na, ha nagyon huncut kedvükben vannak, legfeljebb beszólnak valami szépet.

Ha egy 40 pluszos melósbrigád lát meg egy ilyen "meleget" akkor ott verés van. Akkor ott olyan indulatok vannak, mintha a meleg lopta volna le előlük a Napot az égről. Rajtuk látszik, hogy most látnak ilyet először élesben. Ők ilyenkor még ott tartanak, hogy "ezek" milyen alapon létezhetnek egyáltalán, ki a felelős érte, hogy ezek léteznek, és mit kéne tenni, hogy ezek ne létezhessenek. Ott a nagy hirtelenben meg kell mutatni, ki tud nagyobbat ütni / rúgni / harapni, nehogy már csorba essen a férfiasságukon, legfőképpen egymás előtt.

Bezzeg rajtuk nem segít a Barátok közt, mert azt se tudják, hogy van olyan, ők ahelyett a futballmeccset nézik...

A BK-t amúgy is főleg nők nézik, velük meg eddig sem volt problémája a melegeknek és fordítva. Az RTL részéről a forradalmi lépcsőfok inkább az Éjjel-Nappal Szabikája volt ez évben. Hát csodálkoztam, hogy ezt is megértük.

2014. aug. 7. 06:28
 28/29 anonim ***** válasza:
80%
több mint tíz éve megy a tévében ezek a jelentek. Csak nem sorozatban, hanem mellékkarakterben. Ennek is nagyon durva következménye lett. Nembaj, mindenki a napi 4 óráját végignézi esténként, tuti meg lesz a hatása. Mindenki maga dönt, hogy mennyire engedi magát agymosottá tenni.
2014. aug. 13. 23:07
 29/29 anonim ***** válasza:

mindenféle karaktert beletesznek, hogy mindenféle nézőt bevonzhassanak, ha nem tűnt volna fel..vannak tinik, öregek, középkorúak...

és a politikában is erről van szó a szavazatok gyűjtéséről, régen a nyugdíjasokról szólt minden, mindig ők szavaztak..

2015. jan. 24. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!