Milyen irányba mozdítja a melegek elfogadottságát egy meleg karakter megjelenése egy napi sorozatban? Milyen hatást érhet el az embereknél?
Az RTL Klub-n, a Barátok Köztben a Tóbiás meleg, és a történet szerint eddig jól fogadták - Gizi és Laci is, illetve Vili bácsi is ( noha utóbbinak csak elpletykálta a Laci), valamint Laci rábeszélte Tóbiást, hogy mondja el édesanyjának is, hogy ő meleg. Végül Tóbiás boldogan jött vissza, hogy édesanyja is elfogadja.
Eddig 1 szereplő nem fogadta el, a Tóbiás korábbi főnöke.
Milyen véleménnyel vagytok erről? Jót, vagy rosszat tesz a melegek társadalmának, hogy ilyen történetszál is keveredik a műsorba?
Nem nézem a BK-t, de szerintem attól függ hogyan fog a karakter fejlődni.
Azt pozitívumnak találom, hogy végre itt is képernyőre kerül egy meleg karakter. Ha nem sztereotípiákat sorakoztatnak fel vele és kap egy teljesen normális történetszálat akkor pozitívum a jelenléte és az a bizonyos réteg aki ilyen sorozatokból ismeri meg az embereket talán rá fog jönni, hogy nem rosszak ők sem.
Nagyon is számít. Minden karakter heteroszexuális volt eddig. Ez nem "hálószobaügy"? Hogy minden egyes karakter hetero? Ez nem furcsa? Ennyire félnek az emberek a queer karakteretől? Engem ez kicsit bánt és dühít. A heteronormativitás undorító.
Ha nem negatívan állítják be a karaktert, akkor csak jó sülhet ki belőle. A BK-t nem nézem, egyébként.
"Minden karakter heteroszexuális volt eddig"
A barátok köztben? és Misi vagy hogy a tökömbe hívták?
Soha nem nézek BK-t. De még én is tudom, hogy a meleg karaktert ki kellet venni, bele is bukott a TV-s karrierje.
Az RTL-nél többségében a managerek melegek, ő dolguk magáncég. Multiknál ma már csak a profit maximalizálást nézik. Amúgy "egyszer csak" meleg lett a sorozat béli karraktere is pechjére.
Közép-Európa konzervatív, ez van. Nem szolnak bele tettleg mit csinálsz a otthonodban az USA nagy részével ellentétben például. Ez a melegeknek előny.
Semmi sem fekete vagy fehér.
Van bőven leszbikus ismerősöm, meg biszex is, ja meleg is elég sok. Nekem el lehet mondani.
Bár kevés rosszul végződő comin-out-ról hallottam. Annál tovább nem szereti a többség a legtöbb helyen (melegek is), hogy kijelenti valaki, hogy melegek.
Nem jobban tabu mint a szexualitás két nem közt, ha nem együtt vannak.
De még néha akkor is tabu mint téma. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!