Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a pszichopatáknak ill....

Ha a pszichopatáknak ill. szociopatáknak nincs empátiájuk, akkor hogyan tudják annyira személyre szabottan, hogy kit, mivel lehet elvarázsolni, illetve kinek mivel lehet a legjobban fájdalmat okozni?

Figyelt kérdés

2014. júl. 14. 15:40
1 2
 11/16 anonim válasza:
25%

kaméleon avgyok, görbe tükör, ahogy ránézek valakire egyből látom mit akar látni benne és mi az aminek hatására szilénkos kis darabokra hullik szét.

szinte azonnal megnyilnak nekem az emberek én meg mosolyt tettetve hallgatom az unalmas történeteiket ami közben a jó időben egy különböző hangsulyal kiejtett 'aha' vagy 'értem' a válasom ők meg csak kiöntik mindenüket. mintha érdekelne engem, el akarják hinni hogy érdekel és azt látnak benne amit látni szeretnéének. ideig óráig. nem érzek, nem szeretek de azonnal másodpercek alatt kielemzek egy embert.

üdv, egy diagnosztizált pszichopta.

ui:. roppantul élvezem ezeket a buta, szine állítiasan tudatlan kérdéseket, az emberi hülyeség ugyebár... középszínvonalu majmok.

2014. júl. 18. 22:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Két fajta empátiáról beszélhetünk. Az egyik az érzelmi empátia, ez mások érzéseinek átélését jelenti. A másik a kognitív empátia, ennek segítségével anélkül tudjuk megérteni a mások helyzetét, hogy felvennénk az érzéseit. A pszichopatáknak nagyon fejlett a kognitív empátiájuk, de nincs érzelmi empátiájuk.
2014. júl. 18. 22:43
 13/16 anonim ***** válasza:
82%

12. vagyok.

Én például nem vagyok pszichopata, de hasonló módon látom a legtöbb embert, mint a 11-es válaszoló.

Általában nem érdekelnek az emberek, utálom a középszerűséget, nagyon ritkán kelti fel valaki az érdeklődésemet. De mivel adaptálódnom kell a környezetemhez (már csak a saját "túlélésem" miatt is), meghallgatom őket, úgy teszek, mintha érdekelné őket. A legtöbb embert (itt egy idegent) baromi könnyen, 2 másodperc megfigyelés alatt megfejtem, már rögtön tudom, hogyan és milyen hangsúllyal és mit kell mondanom, hogy elérjem nála a célom. Anélkül, hogy effektív tudásom lenne róla, alaposabban ismerném, egyáltalán: bármi konkrétat tudnék róla azonkívül, amit megállapítottam róla. Így könnyen tudom manipulálni is őket.

De nem vagyok gonosz, számító sem, ártani sem akarok senkinek, így nem használom rosszra ezt a képességemet. Viszont az átlagnál könnyebben győzök meg embereket, érem el, hogy segítség elérni a célom valamiben.

2014. júl. 18. 22:49
 14/16 anonim válasza:
100%
Szociopataként azt gondolom, hogy többre vagyunk képesek mint átlagos emberek. Számomra ez csak egy kis játék. Imádom az embereket kiiktatni, amikor csak kedvem tartja. 11-es válaszolóval egyetértve, az egyik legmulatságosabb dolog mikor valamelyik ember azt hiszi, érdekel az amit kifejtene az érzelmi siránkozásával. Az emberek nagyon naívak, fájdalmasan. Már megszoktam a "nyalizó","színész","féreg" szavakat amikkel illetnek. Kezdetben nem értettem mi a probléma a viselkedésemmel. De aztán nem csak másokat, hanem magamat is elkezdtem elemezni.
2014. okt. 11. 19:11
 15/16 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó válaszoló:

Amíg lehet, csak játszogassál, úgyis felismerik azt, hogy ki és mi volnál. Egy hozzád hasonló senkiházi idegbeteget nemrégiben minden lelkiismeretfurdalás nélkül elintéztem a saját példáját követve, sajnos a magadfajtákat első ránézésre a tapasztalattal nem rendelkezők - tudod, azok az emberek, akik normálisak, nem ilyen beteglelkű szemétdombravalók mint te - nem tudnak kiszúrni.

A kzmunkáját is kénytelen volt otthagyni, olyan hadjárat zúdult a nyakába, és a vicces benne, hogy még csak nem is tudja, hogy tőlem származik az alap.

Másfél évig játszogatott velem, de egy ballépést határidőn belül mindegyikőtök ebből a fajtából elkövet, amivel lebuktatja magát. Úgyhogy a többiek, a környezetünk és minden normális ember érdekében megkapta ami járt neki, a saját eszközeivel lett beszopatva. Nem hagyhatjuk, hogy a társadalmat, a környezetet és mindent, ami egy embert emberré tesz, ilyen mocskok rombolják a simulékony és pszichotizált személyiségükl.

Ha felismerted, hogy ez a bajod, a saját és mindannyiunk érdekében, kérj segítséget, mert az neked nagyon rossz lesz, ha valaki majd veled is elkezd játszogatni, csak szólok.

2014. okt. 21. 03:12
 16/16 anonim ***** válasza:
51%

A kérdésre választ nem írtam, szóval kedves Kérdező, a tapasztalataim alapján, amit fentebb említettem, komolyabb munkát kellett végeznem ebben a témában, és a következőket mondhatom. Az ilyen emberek személyiségének mozgatórugója mindig a hatalom, az uralom mások felett, elnyomott és kompenzáló alapok vannak náluk úgymond lerakva. Sajnos, mivel valóban örömüket lelik abban, ha ők a "főnökök" a "legjobbak" a "legszebbek" tehát abnormálisan a többiek fölé emelkedők, az ilyen célokhoz bevetik az összes eszközt, amit lehet, általában eléggé intelligensek - noha okosabbnak látszanak, mint amilyenek valójában, erről tudod őket könnyen felismerni amúgy - hogy meglássák, melyik embernek mire van szüksége - persze nem adják nekik, csak a felismerést a saját hatalmaskodásaik érdekében bevetik, hogy a "kiszemelt" alárendelt, függő állapotba kerüljön tőlük.

Tényleg veszélyesek, mert tökéletesen hiányzik belőlük az empátia, előttem valaki itt nagyon pontosan leírta, hogy miként. Legtöbbször azért van nekik pontjuk, ami fáj nekik, de elsőre nem könnyű kiszúrni.

Mi, akik nem vagyunk ilyenek, nem azzal vagyunk elfoglalva, hogy a másik személyiségét elemezzük, az ilyenek igen. Nem nyilvánosan persze, csak titokban. Valami mindig kell nekik a kiszemelttől, legyen az érzelmi vagy anyagi dolog. És ezért, amíg mondjuk együtt ott vannak valahol, és a "normális" boldog, élvezi az együttlétet, a szociopata mosollyal az arcán belül infókat raktároz, hogy a másik mire hogyan reagál, felismeri az érzelmi szükségleteit, hiányállapotait, és amikor elég bensőséges helyzetbe kerültek már, akkor támad, mármint nem szó szerint, hanem manipulatív út.

Bántott valaki ilyen személyiségű?

Ha gondolod, írj privit, segítek, mert amióta nekem is sikerült egy ilyen szemétládát bevonzani, azóta kötelességemnek érzem hogy az ilyen állatok ártalmatlanításáról mindenki minél többet tudjon.

2014. okt. 21. 03:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!