Miért kell a melegeket összemosni a transznemű és semlegesnemű őrültekkel? Ez rossz fényt vet rájuk.
A Pride felvonulásokat szervező LMBT egyesületek is összefogják ezeket a csoportokat, pedig szerintem nem kéne. A transszexuális koncsitáskodás már egy valóban beteg dolog, míg ha egy meleg, aki normálisan tud élni és beilleszkedni a társadalomba (nem rózsaszín tangában vonaglik az Andrássyn), akkor azzal még a szélsőjobb csoportoknak sincs bajuk.
Mert két külön dolog, ha valakinek a szexuális orientációja az azonos nemhez fűzi, vagy ha a szexuális identitása miatt más neműnek képzeli magát. Általában mindenki, aki más szexuális identitással rendelkezikmint ami valójában (férfiként nő szeretne lenni, nőként férfi), az ilyenek is "melegek", mert a velük azonos fizikai nemű emberek felé orientálódnak, míg a sima melegek normálisan annak tartják magukat, amik (férfi az férfi, nő az nő). Tehát röviden: MINDEN TRANSZI MELEG? DE NEM MINDEN MELEG TRANSZI.
Mellesleg én biszexuális vagyok és a homoszexuális nemi orientációt elfogadom (a természetben az állatvilágban is jelen van, érdekes, hogy nem szelektálódott ki az evolúció során, pedig az előnytelen gének kiszelektálódnak), de a nem a fizikai nemnek megfelelő identitást nem tudom elfogadni, az szerintem pszichológiai eset, rossz rögeszme. Meg egyre betegebb emberek is jönnek, pl. Conchita meg a semleges neműek, ezeket jogosan veti meg a társadalom, viszont az nem jogos, hogy a COnchita miatt minden meleg részesülhet a társadalmi megvetésből...
Persze lehet hogy sokmindenben tévedek, ezt a felvezetőt vitaindítónak szántam... Ki hogy látja?
Jó, hogy már itt tart a világ, hogy néhány kommentelő szerint én vagyok a beteg, mert őrültnek tartom azokat, akik pénisszel születnek, mégis vaginás lényeknek képzelik magukat.
Persze, akkor én emberként tujafának képzelem magam, mert az szeretnék lenni, akkor én sem vagyok őrült, ugye?
ERŐSEN MEGOSZTÓ VILÁGNÉZETEM KÖVETKEZIK, VIGYÁZAT:
hiszek a reinkarnációban és a transszexuálisok pedig pont azt mondják, hogy "rossz testbe születtek le", ami szerintem azzal van kapcsolatban, hogy nem képesek elfogadni a karmájukat, pedig a SORS ELŐL NEM GYÁVÁN MEGFUTAMODNI KELL, HANEM SZEMBE NÉZNI VELÜK. Ha mindenki állandóan csak nőnek vagy férfinak születne le, mégis hogy a francba tudná azokat a tapasztalatokat begyűjteni, amire szüksége van a fejlődéséhez...
A reinkarnáció tényleg sokkal hihetőbb, mint az orvosok véleménye. Ügyes vagy!!!
Az milyen, hogy minket még a közös mozaikszóból is kiutál a többi betű. :P
Kérdező, te tényleg ritka ostoba vagy.
Igen, jól mondod, szembe kell nézni a sorssal. Miután egy transzszexuális ember (tegyük fel, hogy transz nő, transz férfinak sokkal rosszabb) megtudja, hogy hibás nemi szervvel született két választása van:
1. Megpróbál aszerint élni, ahogy őt eredetileg anyakönyvezték, elnyomja magában a diszfóriát (ami lehetséges, és nagyon nehéz), közben küzd a depresszióval, és az indulatokkal, amiket saját magának az elfojtása, ill. a diszfória gyűlöletté alakítása okoz. Így sosem számíthat teljes, boldog életre, illetve 40 évesen, amikor már semmi esélye, elkezdi.
Viszont mindig lesz valaki, akire számíthat. A családjára fel és lemenő ágon, barátokra, ismerősökre, munkatársakra, a társadalomra. Mindig megbecsülik, sosem kérdőjelezik meg, és lesz munkája.
2. Szembenéz a diszfóriával, és elindul azon a hosszú, fájdalmas és költséges úton, amit tranzíciónak nevezünk. Időt, pénzt és energiát nem kímélve megpróbál beilleszkedni a társadalomba, és megpróbálja helyrehozni, vagy elrejteni a tesztoszteron (ill. ösztrogén) dúlásának nyomait a szervezetében. Hogy az lehessen, akinek született.
Viszont először a gyermekeiről mond le. Azután eltűnik a családja, az ismerősök, a barátok. Munkát, ha szerencséje van, és elég képzett, kap. A társadalom legfeljebb egy szexuális fétist lát benne, ha nem, akkor minden nap harcolnia kell azért, hogy az alapvető tiszteletet megkapja.
Te úgy akarod magad elfogadtatni másokkal,hogy egy másik csoportban rúgsz.
Én is meleg vagyok,de soha nem mondanék ilyen egetverő baromságokat,amit itt leírtál.
A transzneműek feltűnőbbek,vagy furcsábbak,ezért néznek rájuk furábban.
Annál nagyobb gáz nincs mikor egyik kisebbség a másikat fikázva,akar előrébb jutni.
Ez nem megoldás!
Mellesleg,ha nem tudnád Conchita egy meleg férfi.
Ezt ő maga mondta.
Conchita csak egy szerep.Ő nem érzi magát nőnek!
Szerintem a Conchita karakter célja az,hogy minél groteszkebb legyen.Minél furcsább legyen.
Sajnos sokan nem értik azt mi ezzel a célja.
Egy heteró ember is beöltözhet vele ellenkező embernek.
Ettől még nem lesz transznemű.
A transznemű az,aki ellentétes neműnek érzi magát.
Olyan nincs,hogy semleges nemű.
Van biológiai nem,és van az,ahogyan te tekintesz magadra.
Ez az emberek 99%-nál megegyezik.
Ez a semleges nem kifejezés csak azért alakult ki,mert egyesek nem tudják beszorítani magukat a nemi sztereotípiákba.
Attól,hogy egy nő pl nem nőies,de nem is leszbikus,de ez lényegtele,attól még nem lesz semleges nemű.
Az aszexuálisak sem semleges neműek,csak nincs szexuális vonzalmuk senki iránt.
Nem őrültek a transzneműek sem. Ahogy te mindkét nemhez vonzódsz és elfogadod, hogy vannak melegek, ugyanúgy vannak olyanok is, akik nem olyan neműnek érzik magukat, mint amilyennek születtek. Szexuális orientációt illetően amennyire én tudom, az alapján definiálják, amilyen neműnek tartják magukat, tehát egy nőnek született férfinak ha lányok tetszenek, akkor ő heteroszexuálisnak mondja magát.
Nem könnyű átlátni ciszként, hogy mi zajlik le egy transzneműben, miért gondolja, hogy rossz neműnek született, ezért is támadják őket. Ebből ered a kirekesztettség, misgendering, illetve ezért is történt nemrég Leelah Alcorn esete (egy 17 éves transz lány, aki kamion elé vetette magát 1-2 hónapja). Elsőre furcsa és nem könnyű megszokni, hogy ilyen emberek is vannak.
Conchita viszont más eset, ő meleg, cisz és transzvesztita hajlamú, tehát férfiként él a hétköznapokban, de szeret női ruhákat felvenni. Conchita Wurst Thomas számára csak egy szerep, nem a magánélete (pont azért találta ki a karaktert, hogy a kettőt elkülönítse). :)
Nem őrültek! Ha elvárod, hogy a biszexeket, melegeket normálisan kezeljék alap, hogy te is tarts tiszteletben másokat!
Szerinted úgy kellene működnie a dolgoknak, hogy én szőke vagyok az helyes, és a barnák elmennek, a vörösök és a feketék meg hülyék?
Az összefogásnak pedig a tömegbázis az alapja. Együtt nagyobb tömeg - nagyobb érdekérvényesítő képesség.
Közös az ellenség:
-intolerancia
-tudatlanság
-bunkóság
-mérhetetlen sötétség
No és az elfojtás-agresszió szindróma amit már Freud is gyönyörűen észrevett, leírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!