Egy használtan vett/kapott dolgot is tudsz annyira szeretni mint egy újat?
Két gitárom van. Az első, amit újonnan kaptam, egy legolcsóbb, legkezdetlegesebb akusztikus (ami kezdőknek nem rossz persze). A második - amiit már a magam pénzéből vettem használtan egy nagyon kedves lánytól - egy elektroakusztikus gitár. Na tippelj, melyiken játszok gyakrabban. :)
Mindkét gitáromnak van lelke, és az akusztikussal több dolgot "átéltem" már, de az elektroakusztikus sokkal szebben szól, és sokkal szebb dolgokat fogok még átélni.
Egy csomó ruhámat a tesómtól, anyámtól, vagy bármilyen más nőrokonaimtól öröklöm, vagy turkálóban veszem, és sokkal-sokkal jobban szeretem őket - talán leginkább azért, mert ezek strapabíróbbak és jobban is néznek ki.
Persze elektromos tárgyakat (telefon, fényképező, stb.) nem szívesen veszek használtan, ezek amúgyis tönkremennek maguktól hipp-hopp. Kivételt képez esetleg a fülhallgató (nem mintha az nem menne hamar nagyon rövid idő alatt..).
Nem veszek semmit használtan, miért érek én kevesebbet mint az, akié volt az adott holmi először? Megérdemlem azt, hogy kedvem szerint válasszak hozzám illő dolgokat es ne abból kelljen válogatnom, amit más már megunt és kidobott. Amire meg nem tellik, azt nem veszem meg, nem vagyok komplexusos, hogy megvegyem a használt, de márkás cuccokat és azokban adjam elő a nagy, sikeres embert.
Használt ajándékot meg nagyon nem szeretnék kapni, hát akkor inkább egy szelet csoki, mint egy használt rongy, vagy egy félig használt parfüm, ne már...
9-es: kicsit túlkomplikálod, a ruha az csak ruha. Turiban harmad-tized áron lehet venni üzlethez képest, kínais holminál olcsóbb és szebb, és inkább költöm az így megspórolt pénzt valami értelmes dologra.
Autóknál dettó, volt valahol cikk is róla anyagilag hogy éri meg legjobban (talán 2 éves kocsit kell venni és 5 éveset eladni, de nem 100%).
No és nem csak ruháról van szó, családon belül öröklődő dolgok akár többet is jelenthetnek mint az új. Pl nálunk a karácsonyfadíszek mind nagyon régiek, nekem attól az igazi a karácsony hogy azokat a díszeket teszem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!