Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok egy transz...

Miért nem tudok egy transz nőre (biológiailag férfi, női identitással, aki esetleg nemátalakító műtéten is átesett) nőként tekinteni?

Figyelt kérdés
Csak férfinek tudom őket látni, még ha meg is játszom magam egy transz előtt, és úgy csinálok, mintha nőként tekintenék rá. Valójában erre képtelen vagyok. Ez mitől lehet?
2014. júl. 6. 18:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
30%

"És az egymástól független pszichiáter és pszichológus által kiállított szakvélemény, hogy rossz testben születtem mennyire szubjektív?"

A pszichiátria az orvostudomány egyik legszubjektívebb ága, a bölcsész pszichológusok objektivitásáról pedig nem is nagyon lehet beszélni.

Lényegesen szubjektívebb, mint egy genetikus, vagy nőgyógyász objektív véleménye miszerint XY genotípussal, és herékkel rendelkezel, továbbá ennek megfelelő férfi fenotípusod van. Magyarra lefordítva férfi vagy, és bármennyire szeretnél is nő lenni SOHA nem leszel az, maximum a nő egy halovány, gyatra, tökéletlen utánzata. Soha nem lesz igazi méhed, soha nem lesznek petefészkeid, igazából még normális hüvelyed sem lesz soha, soha nem fogsz életet adni egy gyermeknek és azt is garantálom, hogy egyetlen épelméjű férfi sem fog téged nőnek tekinteni, ha kiderül, hogy férfinak születtél.

2014. júl. 7. 16:43
 22/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ez három dologtól függ: mennyire vannak az embernek berögzült elvei, mennyire kombinálja, gondolja túl a dolgokat illetve hogy hogy néz ki az illető.
2017. jan. 17. 23:27
 23/23 anonim ***** válasza:
Azóta rájöttél a válaszra kérdező?
2021. nov. 29. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!