Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok egy transz...

Miért nem tudok egy transz nőre (biológiailag férfi, női identitással, aki esetleg nemátalakító műtéten is átesett) nőként tekinteni?

Figyelt kérdés
Csak férfinek tudom őket látni, még ha meg is játszom magam egy transz előtt, és úgy csinálok, mintha nőként tekintenék rá. Valójában erre képtelen vagyok. Ez mitől lehet?
2014. júl. 6. 18:51
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

valaki identitása az szubjektív.

A tények meg objektívek.

2014. júl. 7. 14:36
 12/23 anonim ***** válasza:
És az egymástól független pszichiáter és pszichológus által kiállított szakvélemény, hogy rossz testben születtem mennyire szubjektív?
2014. júl. 7. 14:43
 13/23 A kérdező kommentje:
azt hiszem egyébként, hogy abban különbözik az nemi identitásunk, hogy én nőnek születtem, és ezt el is tudtam fogadni (talán ez rossz kifejezés, mert nem is kellett elfogadnom, csak tudom, hogy az vagyok, ennyi), másrészt nem tudok olyan eljárásról, ami ténylegesen (nemcsak a külsőségekben) megváltoztatná valakinek a nemét.
2014. júl. 7. 14:45
 14/23 A kérdező kommentje:

Az érdekelne, hogy aki nem transz, hogyan tud úgy gondolkodni, hogy valóban (tehát nem csak udvariasságból azt mondja)igazi nőnek tartsa a transz nőt.

ha van itt olyan, leírhatná a gondolatait erről.

2014. júl. 7. 14:45
 15/23 anonim ***** válasza:

" csak tudom, hogy az vagyok, ennyi"

Akárcsak én :)

2014. júl. 7. 14:49
 16/23 anonim ***** válasza:

" másrészt nem tudok olyan eljárásról, ami ténylegesen (nemcsak a külsőségekben) megváltoztatná valakinek a nemét."

Mit jelent valaki tényleges neme?

2014. júl. 7. 14:52
 17/23 A kérdező kommentje:

Bocs, de nem szeretném, ha a kérdésemről elkanyarodnánk.

Azt megértem, hogy a transz nők nőnek tartják magukat. Engem nem is ez érdekel. Rajtad csak a sértettséget érzem, amit megértek, de a kérdésemre nem ad választ, és csak eltereled a témát.

Engem egy olyan, nem transz ember gondolata érdekel erről, aki igazi nőnek tudja tartani.

2014. júl. 7. 15:01
 18/23 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem ilyen nem létezik aki igazi nőnek tartaná a transz "nőket"

Egy élőlény tényleges neme az. aminek születik biológiailag.

2014. júl. 7. 15:06
 19/23 anonim ***** válasza:
34%
És aki biológiailag se nem férfi se nem nő akkor vele mi van?
2014. júl. 7. 15:10
 20/23 A kérdező kommentje:

Van olyan ember, akinek valamilyen betegsége van , és pl. hermafrodita...(vagy más, a betegségétől függően).

Engem nem is ez érdekel.

Ha téged ez, vagy más foglalkoztat, kérlek tedd fel külön kérdésben, és ne az én kérdésemet offold szét.

Köszi!

és tényleg érdekelne, hogy van-e olyan nem transznemű, aki igazi nőnek tudja érezni a transz nőt. (el tudom képzelni, hogy nincs ilyen, de ha mégis van, akkor leírhatná ide a gondolatait erről)

2014. júl. 7. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!