Gyógyítható a pedofília?
Kérdező. Ne haragudj, de nem korábban érsz mint a kortársaid hanem le vagy maradva mögöttük. Rendes a részedről hogy segíteni próbálsz az ilyen "betegeken" de ezzel veszélynek tenni ki magad és utána dicsekedni vele nem teljesen érett dolog. Létezik amúgy az ilyen embereknek terápia a börtönben.
Amúgy is bírom az ilyen "sokkal érettebb vagyok a koromnál" és társait. Ezt minden kisgyerek fejében elültetik, csak valaki folytatja a mondogatását valaki meg előrébb jut. De erre van egy nagyon jó mondás:
"Minél többet tud az ember annál jobban rájön hogy milyen keveset is tud."
Sajnos ahhoz hogy valaki kigyógyuljon belőle nem lehet rábeszélni.
És mit csinálsz akkor ha mondjuk ismerek egy ilyen embert? Adjam meg az elérhetőségét és majd lebeszéled róla? Sajnos ez nem így működik. Gondolom te nem vagy meleg. Mit szólnál hozzá ha egy ismeretlen megpróbálna rábeszélni hogy inkább a lányokat szeresd? Csak mert ott ahol ő lakik az az elfogadott?
Nem szívlelem a pedofilokat, de sajnos kigyógyítani nem lehet őket. Csak arra nevelni hogy ne kövessenek el olyan magatartást. De ezt meg a börtönben megcsinálják. Azelőtt hogy lebukna pedig úgyse fog senki odaállni hogy "Sziasztok Péter vagyok és pedofil".
Én megértelek téged is, igazad van. Engem ne becsülj le, és nem szokásom a dicsekvés. Az, hogy segíteni akarok, az én döntésem. A kérdésem az volt, hogy gyógyítható-e, a választ megkaptam, köszönöm. Tudom, egy fecske nem csinál nyarat.
De a kedvedért másképp fogalmazok. Azt mondtam, hogy érettebb vagyok, akkor fogd fel úgy, hogy más vagyok. Egy pedofil igenis egy beteg ember, aki bizonyos traumák miatt lett olyan, amilyen. Lelki segítségre gondoltam, amikor gyógyításról írtam. Egyébként te beszéltél már ilyen emberrel? (Ha igen, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam.) Mert én beszéltem, és borzalmas, mi tombol a lelkükben...
nem feltétlenül kell "trauma" ahhoz, hogy legyen szexuális preferenciája valakinek. ugyanezt a téves elméletet alkalmazzák a homoszexuálisokra is, hogy csalódott heterók.
és nem feltétlenül szenved és tombol mind.
ha valóban segíteni akarsz másokon, inkább menj el önkéntesnek hajléktalanszállóra, állatmenhelyre, vagy támogass tényleg beteg gyerekeket, pl rákos, leukémiás, stb.
A minap néztem egy dokumentum filmet bűnözőkről és a szexuális ragadozókról, köztük a pedofilokat is megemlítették.
Egy orvos kísérleteket végzett azokon a büntetett pedofilokon akik beleegyeztek. (Ha jól emlékszem ez volt a feltétele a büntetéscsökkentésnek)
Gyógyszeres úton kasztrálta ezeket a férfiakat, volt egy úr aki a tényleges, műtéti úton való kasztrálást választotta a későbbiekben, mert felfogta, hogy rossz amire vágyik és sokkal jobban érezte magát egy szexuális életre képtelen, arra nem vágyó személyként, mint úgy, hogy az undorító gondolatok ott motoszkáltak a fejében.
Szóval ez a megoldás működik, de valószínűleg nagyon kevesen élnének azzal a lehetőséggel, hogy orvosi asszisztálással aszexuálissá tegyék őket.
Nem soká 18 leszek, tehát akinek már én tetszek nem mondható pedofilnak, de megdöbbentett, hogy a napokban egy 40 körüli faszi elkezdett nyomulni. Rendesen rosszul éreztem magamat, kiráz a hideg a gondolattól is. Mondjuk a munkás embereken már csak nevetek. :D
Különben egyszer táborban, 11 évesek voltunk követett minket egy 40 év körüli pasi, de a tanárunknak szóltunk, és határozottan elküldte, aztán mondta nekünk, hogy beteg a bácsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!