Gyógyítható a pedofília?
Ha csak interneten keresztül érintkeztetek, akkor semmi baj nincs. Viszont az, hogy te 12 évesen (ami már nem kisgyerekkor) képes voltál levelezgetni vele és meghallgattad a hülye szövegelését, az arra utal, hogy kellemesen bizsergetőnek érezted ezt a fajta kapcsolattartást.
Ismered a viccet: mi a különbség a pedofil és a pedagógus között ? Az, hogy a pedofil tényleg szereti a gyerekeket.
Nem mondanám, hogy kellemes volt. Egyszerűen segíteni akartam. Igaz, hogy én meg nem kifejezetten vagyok oda a velem egyidős srácokért, de ez nem kóros a részemről. Kicsit korábban értem mint a korombeliek.
Egyébként nem kifejezetten hülye szövegelés volt, mert később mesélt a vágyairól és, hogy úgy érzi, nem tud uralkodni magán. Annyi idősen nem tudtam számára túl hasznosat írni, de a mai napig eszembe jut. Szerintem, ha ez gyógyítható, valahogy segíteni kellene nekik.
Elmondom neked, hogy a pedofília nem olyan mint a láz, hogy beveszel egy lázcsillapítót és elmúlik. Ez érzelmi kategória. Akkor pedofil valaki, ha azt gondolja, hogy erkölcsi módon számára bevállalható az, hogy olyan fiatalkorú lányokkal próbáljon nemi kapcsolatot létesíteni, akik teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a környezetüknek, mivel még gyerekek és tudatlanok. Vállalják ezzel a társadalom kirekesztését is, de az sem zavarja őket, hogy áldozataiknak életre hagyó súlyos érzelmi sérüléseket okoznak.
Ebben az esetben te voltál az áldozat és ez az ember úgy tekintett rád mint kb egy darab rongyra, amivel azt csinálhat amit csak akar.
Szóval ideje lenne már 16 évesen felnőnöd.
a pedofília nem betegség, ezért nem "gyógyítható".
régebben még a homoszexualitást is betegségnek tekintette a pszichológia, ma már nem.
továbbá a szexuális orientáció nem egy "döntés".
és a pedofilok, homoszexuálisok, transszexuálisok, sőt, még a kínzós játékokat játszó emberek is ugyanúgy rendelkezhetnek érzelmekkel és embernek tekintenek másokat, mint ahogy egy hetero/"androfil"/akármi.
ha valaki úgy érzi, szenved tőle, akkor tekinthető betegségnek, bár ez elmondható sok egyedülálló hetero/andro emberről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!