Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is intelligencia...

Szerintetek is intelligencia alapján kéne megszabni az internet felhasználás jogosultságát?

Figyelt kérdés

2014. jún. 18. 21:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezt én is leírtam már valahol (nem a gyakorin).

Engem is sokszor zavar, hogy nem tudom épp kivel vitázom, kit próbálok meggyőzni.

De ha észreveszem, hogy csak kötekedik, hogy csak részleteket ragad ki a mondandómból, és abba köt bele, hogy NEM ÉRTI, vagy nem akarja érteni, amit irok, akkor lelépek. Mert olyan, mint széllel szemben vizelni.

Az a baj, hogy nem tudod kikerülni. Nem tudod ki(k) űl a másik oldalon. Tehát csak annyit tehetsz, hogy megnyomod a kis x-et a jobb felső sarokban.

Amiért én intelligenciához kötném, vagy tesztekhez, vagy valami olyan képzettséghez az internet használtatot, az pont azok miatt tenném, akik nem elég hmmm, intelligensek.

Szerintem nagyon nagyon veszélyes lehet!

Mondok egy példát: valaki megkérdezi itt a gyakorin, hogy mit tegyen mert nincs pénze, lehetősége, ESZE orvoshoz menni, vinni gyerekét, rokonát, kutyáját, macskáját..mindegy. Már az is baj, hogy egyáltalán felteszi ezt a kérdést!! Honnan tudja, hogy a "tanácsok" amiket kap megfelelőek? Honnan tudja, hogy nem csinál nagyobb bajt? Honnan tudja, hogy nem egy IQ light ember tanácsát fogadja meg, vagy csak egy simán ostoba és rosszindulatú emberét? Ahelyett, hogy szakemberhez fordulna, vagy legalább felhívná, itt kér tanácsokat, és ha olyan ostoba még hallgat is rájuk.

Én nem azt mondom, hogy csak azt kaphat, lehet benne jó tanács is. De nem tudja melyik az. Csupa jóindulatból is lehet hülységeket tanácsolni, vagy mert neki bevált, még egyáltalán nem biztos, hogy másnak is be fog.

Itt van a legnagyobb probléma! Az életeket veszélyeztethető kérdésekből (a faj most mindegy)! Ilyen kérdéseket erősen szankcionálnék és törölném! Mert rohadt nagy baj lehet abból, ha buta ember kap buta válaszokat az életet érinthető kérdésekben!

Én fel sem tennék ilyet, de biztos, hogy ne hallgatnék csak szakemberre.

2014. jún. 20. 11:26
 12/15 anonim ***** válasza:

11:

Szerintem meg aki ilyen anonim oldalon készpénznek veszi a válaszokat, annál van a probléma, de nem vonom kétségbe a jogát, hogy kérdezhessen, hozzászólhasson, mert legfeljebb magának vagy más hozzá hasonlónak fog ártani.

2014. jún. 20. 11:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Pont erről beszélek. Az is baj, hogy valaki egyáltalán felteszi ezeket a kérdéseket. Az meg még nagyobb baj, ha hallgat is rájuk.

De én itt csak az életet közvetlenül veszélyeztett kérdésekre (és válaszokra) gondolok. Mert engem igenis zavar, hogy ha valaki itt akarja meggyógyítani pl a gyerekét, vagy a kutyáját. Azért mert ostoba, nincs joga vezsélyeztetni az életét egy olyan élőlénynek, aki nem tehet arról, hogy Ő ostoba.

2014. jún. 20. 13:25
 14/15 anonim ***** válasza:
Ja, de akkor az élettől is eltilthatnád az ilyen embereket, mert az internet előtt meg szájról-szájra terjedtek a hülyeségek.
2014. jún. 20. 13:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez igaz. De a legtöbb baromságot a hozzászólók irják. Tehát ezt kellene "szűrni" valaki(k)nek.

(Persze ettől még nem biztos, hogy a cikk amit olvasol az hiteles.)

2014. jún. 20. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!