Milyen dolog, hogy kézfogások után kezet mosok?
Kb. 1 éve, minden kézfogás után kezet mosok, ha tehetem.
Egyszerűen nem érzem tisztának a kezem egy kézfogás után, amíg meg nem mosom. Nem tudom,mi az oka. Mondjuk újabban a kilincseket sem fogom meg, inkább olyan helyen fogom meg az ajtót (magasan), ahol biztos más nem fogja meg, és úgy nyitom. Olyan is volt, hogy nyilvános wc-n inkább megvártam, míg bejött valaki, és úgy mentem ki. (gondoltam, ha már megmostam a kezem, nem fogom meg szívesen a kilincset)
(36f)
okos.
a kézfogás egyáltalán nem higiénikus szokás, mert nagyon sok ember különféle tevékenységek után sem mos kezet, ami után kellene. viszont társadalmi nyomásra mindenki tartja a normát. ezért kell sokszor fertőzésveszély esetén elrendelni a kézfogás betiltását.
a gyakori kézmosás sok fertőzést és betegséget előzhet meg.
a fertőtlenítő elpusztíthatja a baktériumok nagy részét, de attól még ott marad a kézen például az ürülék vagy nemi váladék(igen, statisztikailag nagy esély van rá).
a kilincsek is mocskosak, mert sokan használják őket, de takarítani mégsem szokták. ugyanez a helyzet a mobiltelefonunkkal, vagy bármivel, amit megfogunk vagy a szánkba veszünk.
a kényszerbetegség nem itt kezdődik. egészségügyi szakemberek is ajánlják a gyakori kézmosást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!