Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez a dolog? Elfog múlni?...

Mi ez a dolog? Elfog múlni? Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés

Sajnos, van egy olyan tulajdonságom h túlságosan ragaszkodok az emberekhez. Nyáron dolgoztam egy cégnél, mint nyárimunka, ott megismertem embereket és amikor eljöttem onnan, befejeztem a munkát, nagyon rossz érzés fogott el... h többet lehet nem látom őket, túl gyorsan megszerettem őket és most el kell engednem. Ma is dolgoztam, németekkel és szintén rossz érzés fogott el, amikor el kellett jönnöm, úgy maradtam volna még velük. Ezt a az érzést nem tudom elmagyarázni, csak egyszerűen rossz. Hogyha új embereket ismerek meg, és szimatikusak, akkor utána velük akarok lenni, meg akarom őket még jobban ismerni. Ez mi lehet?

16/F

2014. máj. 24. 14:51
 1/5 hosszúhajú ***** válasza:
vannak barátaid? van valami stabil kör az életedben? mert ha tök egyedül vagy, és besétálnak ezek az emberek, utána meg kisétálnak, akkor tök egyedül maradsz, ha mások nincsenek. ilyenkor azt az egyet engeded el, aki van, tehát nem marad semmi. és ez szorongató meg nyomasztó lehet. Nálam így volt. De ha több lábbal álltam a földön, és hiába ment is el egy csoport, volt mellette még elég társasági közegem, akkor már nem húzták ki a lábam alól a talajt. van egy olyan érzésem, hogy amúgy ,magányos lehetsz, és nem igen vannak stabil barátaid - emiatt pl lehet.
2014. máj. 24. 15:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Vannak barátaim, nagyon jó barátaim, akik mellett soha nem unatkozok. :) Nem vagyok egyedül. De egyszerűen ez annyia rossz érzés, hogy megismerek vkit és elkezdek utána hozzájuk kötődni, és ha el kell menni, utána elkap ez a rossz érzés.
2014. máj. 24. 17:12
 3/5 hosszúhajú ***** válasza:
aha. akkor csak az elengedéssel van gondod, amúgy nem. mindenfajta elengedés gondot jelent?
2014. máj. 24. 17:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, keresztszüleim messze laknak... amikor el kell búcsúzni tőlük mindig megy a sírás, mind2 fél részéről. Haláleset nem fordult elő velem még életem során, remélem nem is fog, de szerintem az is nagyon nehéz lenne. Ez normális, h ennyire nehezen engedem el az embereket?
2014. máj. 24. 17:37
 5/5 hosszúhajú ***** válasza:

mély érzésű ember vagy, és mivel csak rövid ideig tanultam pszichológiát, így annyit tudok, hogy ha nem egy nagy összetett probléma kőrről van szó, hanem egy speckó problémáról, - mint nálad, akkor nem valami nagy személyiségprobléma vagy extra és egész személyiséget befolyásoló, érintő dolog van mögötte, hanem az adott dolognak van valami régi kiskorú rossz rögzülése. egy negatív megélés, valami elhagyatáshoz kapcsolódó gyerekkori elnyomott, vagy fel nem dolgozott megélt fájdalom. ekkor szoktak jönni a pszichoanalitikusok - nem pszichológus! - akik nem a lelki nehéz időszakokon átsegítenek, hanem speckó feltárja mi lehetett ez a bizonyos sérülés, ami ezt okozta.

sajnos eddig terjed ki a tudásom, de elgondolkodhatnál mi történhetett, aminek ilyen erős nyoma lett benned.- mert nyilván nem ok nélkül alakult pont ez a nehézséged.

De ha más egyéb dologban is vannak lelki problémáid, és több helyen is többféle lelki gondod megélésed akad az élet több területén is és úgy általánosságban is mindenhol lelki gondjai akadnak -akkor az már egy egész személyiséget érintő Jó isten tudja mi lehetne, ( ehhez vagyok kevés) - de nálad erről nincs szó!

2014. máj. 24. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!