Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Osztatlan közös (50-50%)...

Osztatlan közös (50-50%) tulajdonú telket szeretnénk eladni, de a társtulajdonos az eladható ára fölött akarja eladni, mert ő épp "ráér", nekem viszont sietős lenne a dolog. Mit tehetek ilyenkor, hogy pénzzé tehessem a tulajdonrészemet?

Figyelt kérdés
Kb 4.5M-max.5M-ért eladható telket akar 6-ért adni az illető, gondolom az osztatlan tulajdonrészt csak jóval az ára alatt tudnám eladni, és az se lenne túl jó megoldás, mert kb az a 2M (+a hitel) hiányzik ahhoz, hogy el tudjam kezdeni az építkezést a sajátomon.

2013. okt. 3. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:
20%

Eladjátok 5M-ért, aztán osztoztok 3:2 arányban!

Te veszítesz 500 ezret, de ő a pénzénél van!

Gyanítom, hogy rokon, az ilyent én már kitagadtam volna!

Ráadásul le is kell mondatni vele az elővásárlási jogáról.

Az, hogy ő megveszi a te részedet, gondolom nem működik. Viszont extrém esetben találsz olyan embert, aki hajlandó megvenni a fele részt. Igazából ez lenne a legnagyobb kitolás a tulajdonos társsal! Csak előtte valami kamu dumával le kell mondatni a elővásárlási jogáról...

2013. okt. 4. 07:36
 2/6 anonim ***** válasza:
13%
Mondjuk én lennék akkora szemét, hogy egy forintért eladnám valami rettenetes kancigánynak a részemet, aztán már biztosan rá fog érni neki az eladás...
2013. okt. 4. 07:37
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

"Gyanítom, hogy rokon, az ilyent én már kitagadtam volna! "

1. Nem tudod, mit jelent a kitagadás.

2. Nem ismered sem a konkrét személyt, sem a körülményeket.

Akkor minek szólsz hozzá?

Kedves Kérdező!

Két lehetőség van:

1. Megegyezés.

2. Bíróság.

2013. okt. 4. 08:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Mindenekelőtt köszönöm a reakciókat!

Természetesen igen, rokonról van szó, egy nem hülye emberről, csak eddig akárhányszor próbáltam rábeszélni, hogy adjuk annyiért amennyiért el is vinnék, nem jártam sikerrel. Mellesleg 5 éve áruljuk a telket, ha akkor 4.5-ért eladjuk, már majdnem visszajött volna a "veszteség" a kamatokból, plusz nincs ingatlanadó, villany, vízdíj, kommunális adó, kaszálás munkadíja stb...

A lényeg, hogy kitolni nem akarok vele, a 3:2 jó ötlet, és továbbra is próbálok hatni rá józan érvekkel, ha vannak további ötletek szívesen fogadom!

2013. okt. 4. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:

"Gyanítom, hogy rokon, az ilyent én már kitagadtam volna!

1. Nem tudod, mit jelent a kitagadás."

Képzeld tudom mi az, csak épp ez jutott az eszembe!

A kedvedért kijavítom: az ilyen rokonnal megszakítanák minden kapcsolatot, és azt is letagadnám, hogy a rokonom, hiszen szaros anyagi érdekből hátráltatja a boldogulásomat! Ez is van olyan, mint amikor a szülő kitagadja a gyerekét!

"2. Nem ismered sem a konkrét személyt, sem a körülményeket.

Akkor minek szólsz hozzá?"

Na ugye, hogy mégis igazam lett: "kedves" rokon tart be a kérdezőnek!

2013. okt. 4. 20:06
 6/6 anonim ***** válasza:

"Kedves Kérdező!

Két lehetőség van:

1. Megegyezés.

2. Bíróság."

Ha buta vagy miért szólsz hozzá?

2013. okt. 4. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!