Szerintetek tényleg lehetetlen/nehéz lenne megcsinálni vagy a barátnőm akar "visszahúzni"?
Szóval az a helyzet hogy középfokon beszélek angolul, most kaptam meg a nyelvvizsgabizim róla. Nagyon szeretnék felsőfokon megtanulni de a barátnőm szerint ez lehetetlen úgy hogy itthon maradok, mert ahhoz hogy jól beszéljek ki kéne mennem minimum egy évre külföldre. De arra nincs lóvém, pont azért is kéne minél jobban beszélnem angolul és megszerezni a felsőfokút hogy több pénzt kereshessek majd.
Érdemesebb lenne inkább másik nyelvvel eljutnom a középszintre és akkor lenne két középfokúm? Elbizonytalanodtam, pedig nagyon szeretem az angolt, minden nap foglalkozom vele. :S
Melyik lenne kevesebb idő: középfokról eljutni felsőfokra, vagy egy másik nyelvet megtanulni alapfokról középfokra?
Köszi előre is!
A barátnőd nem normális, ne is haragudj.
Nyilván kinn teljesen más, de rengeteg embernek sikerül itthon is.
Én sem voltam kinn soha, mégis elsőre, 17 évesen felsőfokút csináltam. Előtte még 15 évesen németből szintén. Csak akarat kérdése az egész, és valami jó - testhezálló - módszeré.
Ha most benne vagy az angolba es szereted, akor hajts ra a felsofora. Nem kell hozza kimenni, ma mar ott az internet a rengeteg film a dalok, beszelgetos feliratozott temak a megfelelo weboldalakon, es valassz olzan nzelvvizsgat, amire vagy specko tanfolzamon arr akeszulve tanitanak vagy olyat, ami a legjobban fekszik a e tudasodnak, erossegeidnek.
Felsofokkal igenis tobb penzt kereshetsz az alami szferaban, ha kormanztisztviselonek mesz (osszes miniszterium, kormanzhivatalok, hatosagok stb.), akkor jo esetben angol, francia es nemet felsofokuekrt felsofokonkent jar bruto plusz 36000 kozepfokert kb 15 vagy keveseb es alapfokuert 4-5 ezer. Tehat ket felsofokuval nagyot arathatsz (csak kar hogy a maganszferABAN joban keresnek meg igy is es ott tudtommal keves helyen dijaznak nyelvizsgabizi szerint a fizetesben, helyette sokkal inkabb a tenyleges nyelvtudas es hasznalat szamit).
Mindenkepp a felsofokut tanacsolom angolbol, aztan ugorhatsz neki valami masodik nyelvnek:)
Kulfoldre azoknak erdemes emiatt kimeni, akiknek pl. nagyon rossz a kiejtesuk vagy amugy is vilagot akarnak latni vagy nagyon rossz a nyelverzekuk es ott akor rakenyszerulnek a nyelvhasznalatra, azonban attol, hogy valaki kimegy pont a felsookhoz szukseges nyelvtant nem fogja elsajatitani csak a sima kintlettel, hanem ott is ugyanug elo kell vennie az angol nyelvtankonyveket es gyakorolnia es lehetoseg szerint olyan kozegben lenni, ahol senkivel nem beszel magyarul, hanem csak angolul, csak angol anyanyelvuekel es azok vannak olyan kedvesek, hogy kijavitjak a rosszul hasznalt kifejezeseit a kiejteset es nem szlenget beszelnek...szerintem ebbol latszodik, hogy a kozepfokert erdeme skimeni pont es nem a felsofokert :-))) (jartam joparszor kulfodon, eltem is kint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!