Az ázsiai embereknek is van lelkük? Nem vagyok rasszista, de még soha nem láttam sírni, vagy önfeledt nevetni, boldognak ázsiai embert. Olyanok mint a gépek.
Én néhány kínait ismerek, egy ideig együtt dolgoztunk. Másokról nem tudok nyilatkozni.
Ugyanolyanok, mint bárki más, nevetnek, sírnak, stb.
Viszont amikor megismertem őket, tök ugyanolyannak láttam mindenkit. Nem tudtam őket megkülönböztetni. Aztán egy idő után meg már nem értettem, hogy miért láttam őket egyformának, hiszen teljesen mások.
Lehet, hogy azért nem látod az érzelmeket az arcukon, mert nem vagy hozzászokva az ázsiai arcokhoz, arckifejezésekhez.
És persze abban is van valami, hogy nem mutatják úgy ki az érzelmeket. De ez szerintem csak a negatívra vonatkozik. A nevetést nem tartják vissza :)
Na és a jellegzetes japán humor? Nem láttatok még édibédi anime figurát ordibálva nevetni/sírni? XD
Amúgy ha érdekel a kultúra, ajánlanám Chihiro Szellemországban című japán rajzfilmet, kedvenc filmjeim egyike. Eredeti hanggal, ha lehet. ;)
Nem ismerem az ázsiai népek többségét, de a japánokkal/Japánnal foglalkoztam.
Náluk pl kultúrából adódóan nem mutatják ki az érzelmeiket. Meg egyszerűen nincs idejük rá. Szinte állandóan csak dolgoznak, legtöbb férj csak aludni jár haza. Ezért is van aztán akkora hagyománya az animének, mert sok esetben az animékbe vetítik ki vágyaikat, ezen vezetik le a feszültségeiket..
"A szereteted meg tudod mérni? Vagy akkor az sem létezik?"
Persze, hogy lehet mérni. Tettekből, amiket szeretetből teszel meg.
Mutass valamit, ami bizonyíték arra, hogy van lélek.
Ha lélek alatt arra gondolsz, aki ÉN vagyok, az a személyiségem.
"Jaj hagyjad már az idióta anime szarságokat. Jellegzetes japán humor..."
Csupán arra próbáltam rámutatni, hogy azért keleten sem minden a pókerarcokról szól. Amúgy én sem vagyok egy nagy anime guru, egy időben volt bennem egy ilyen kis viszolygás is irántuk, de hidd el vannak animék amelyek tényleg jók (és nem is annyira idétlenek). Ott van például a Death Note, Hellsing Ultimate, Samurai Champloo... Nagy filmből a Spirited Away-t tényleg ajánlanám mindenkinek. Na mindegy, csak ne légy előítéletes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!