Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg ezért nincs a Tescóba...

Tényleg ezért nincs a Tescóba ablak? Ennyire manipulálni akarnak minket?

Figyelt kérdés
Egy marketinges embertől hallottam, hogy azért nincs ablak a nagy bevásárlóközpontokban, hogy elnyomják az időérzékünket, azzal hogy nem érzékeled bent a nap, időjárás változását és így "belefeledkezünk" a vásárlásba. Valóban ennyire manipulálni próbálnak minket a multik?
2014. jún. 10. 23:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Auchanba van ablak csak fent és én mindig kinézek.
2014. jún. 11. 18:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Szinte minden Tescon van ablak - a tetőn.

Az oldalfalon azért nincs ablak, mert egy részről általában az eladótér fala mögött raktárak vannak (tehát az ablakon max. a raktárba látnál be), más részről biztonsági kockázat, hiszen egy ablakon nagyon könnyű lenne pl.: éjszaka betörni. De nyilván szerepet játszik az is benne, hogy maga az anyag nem igazán alkalmas ablakok beszerelésére, illetve az ablak nagyon-nagyon drága arányaiban véve.

2014. jún. 11. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Emberek,ez teljesen bevett dolog! Ha nincs ablak elvész az időérzékelésed is,így azt veszed észre mint mi tegnap,hogy körülnézel és eltellik 3 óra! Addig meg ami megtetszik biztos megveszed mert nem bírsz a kisértéssel.

Bár ezt inkább Casinókban szokás,ott komolyan bevett dolog hogy manipulálnak amit el is mondok hogy

-Nincs ablak,fény hiányában azt se tudod milyen napszak van

-Nincs világos semmilyen Casinóban sem,mivel álltalábn éjszaka szoktak menni,nem tűnik fel

-Az idióta hangoktól mindig azt hiszed hogy valaki nyer,ezért még tovább játszól,és mivel nincs ablak azt hiszed hogy 1-2 órája vagy ott,holott már 6 órát ott töltöttél és átlagban elbasztál 1000$-árt!

Úgyhogy a kérdező nem hülye,TESCO is inkább az arcodba nyomja a drága halogénizzós 500W-os fényt,mint hogy egy olcsó ablakot rakatott volna a tetőre vagy oldalra!

Bár hidd el,megéri nekik mert több árut vennél mint hogy ők áramszámlán megspórolnák :)

2014. jún. 12. 09:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem minden Tescoban van ablak amúgy,kisebb Tescokban álltalában vagy de nagyon nagy üzletekben már nincs.

Nekem meg ne meséje be senki sem hogy egy ablak drágább mint a nem is tudom hány ezer wattos mesterséges fény összeségében nonstop éjjel nappal...

Ablakot meg nem olyan könnyű betörni,ugyan is több nagyobb üzletcég törhetetlen üveget használ,vagy olyant amit nem tudsz betörni egy könnyen! Bár akkor is felesleges,mert TESCO meg álltalában nagyvárosok közepén van,ahol ha betürnél egy ablakot a riasztó azonnal megszólalna rendőrség meg ott lenne pár perc alatt.

2014. jún. 12. 09:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Lámpa az ablak mellett is kell - lévén éjszaka nem süt be a nap az ablakon sem...

Amúgy nem tudom jártál-e mostanság tescoban, energiatakarékos T5-ös fénycsövek vannak felszerelve mindenhol és a kinti fényviszonyokhoz igazítva (mivel VAN A TETŐN ablak az áruházak 90%-ában, pont azért, hogy jöjjön be fény és nappal kevesebb lámpa kelljen) kapcsolják őket fel és le.

Az oldalfalba meg drága beszerelni ablakot, ez egyszerű építészeti tény. Meg mint mondtam, értelme se lenne, hogy a raktárra vagy a Tesco udavarára nyíljon ablak.

2014. jún. 12. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!