Honnan jött az a szokás, hogy 1-2 napos ünnepnél 2 hétre előre be kell vásárolni?
Mire jó ez?
Most is, vasárnap és hétfőn nincs bolt, de le kellett menjek valamiért, 1 dologért.
Erre látom, hogy mint az őrültek, sokan tele kosárral, 2 hétre előre bevásárolnak, pedig csak 2 napról van szó (vagy néha 1-ről). Mert "jaj hát 2 napig nem lesz bolt". Én ezt megértem, de miért 2 hétre elég cuccot kell venni? Tudom, mindenki azt vesz, amit akar, csak nem értem.
Mindig csak 1-2 napos ünnepeknél látom azt, hogy az emberek többsége 2 hétre elegendő dolgot vásárol, mert 1-2 napig nincsen bolt.
Nagy a szegénység, ilyenkor látszik :D Főleg ha belenézel a kosarukba és alapvető élelmiszer szinte nincs is benne ,csak csoki fagyi sör meg cukrosüdítő, de az rekesz számra.
Hülyék az emberek, fogyasztanak ész nélkül.
Népbetegség. Az üzletek pedig kihasználják. Anyám és társasága szentül meg van győződve abban, hogy 2 héttel az ünnepek előtt akciók vannak, olcsóbbak a cuccok. A francokat. Hiába mondom el nekik, hogy ilyenkor épp hogy drágábbak, utólag sajnálkoznak, majd a következő alkalomkor újra 2-3 héttel az ünnep előtt mennek el vásárolni.
A vásárolt cuccok mennyisége is röhejes. 2-3 hatos csomag üdítő, rengeteg csoki és cukorka, és egy kevés alapvető élelmiszer kerül a kosárba. Mindezt átlagosan 1-2 vendég számára, nagyobb ünnepekkor 4-5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!