Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a feministák a női egyenjog...

Ha a feministák a női egyenjogúságért küzdenek, akkor a pozitív diszkriminációval miért nincs gondjuk?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom a kérdést, de nem értem.

Találkoztam már sok feminista lánnyal, akik folyton folyvást fröcsögtek, hogy sok téren a nőket hátrány éri, meg főj férfiak, stb.

Viszont én fiúként pont az ellenkezőjét tapasztaltam:

- szórakozóhelyre X óra után ők ingyen mehetnek, a fiúk meg fizessenek mindenért

- diák, vagy félállású munkánál őket csak azért felveszik, mert nő, és ezt már rengetegszer tapasztaltam. A fiúkat elküldték, jelentkezzenek online, vagy nem kell munkaerő, nem alkalmas stb. Míg a lányokat szinte azonnal felvették, úgy, hogy a munka kb felét voltak hajlandóak megcsinálni, mert a többi "nehéz". (szemtanúja voltam, szóval tudom miről beszélek)

- csak azért, mert valaki csinos, kihívóan öltözködik, már sok helyen előnyt élvez, holott a radikálisabb feministák pont az ellen küzdenek, hogy ne legyenek a lányok "tárgyiasítva" (sok évfolyamtársnőm az egyetemen csak azért kapott a rosszabb tudására jobb jegyet, mert kidobta a dolgait)

Ezeket mind tapasztaltam. Ismerősöm egy raktárt irányít, és ő mondta, hogy már a normális dolgozóknak van elege abból, hogy szinte csak lányokat vesznek fel, mert nem hajlandóak a munka teljes részét megcsinálni, "mert az nehéz", "én lány vagyok, nem férfi" kifogással.

Arról nem is beszélve, hogy sok jó vezetői állásnál kvótát harcoltak ki maguknak, ami szerintem nevetséges (már elnézést).

Ha a feministák elméletileg az egyenjogúságért küzdenek, akkor a pozitív diszkrimináció ellen, miért nem? Amikor valaki csak azért jut előnyökhöz, mert lány/nő.

(tisztelet természetesen a kivételnek!)

Csak én nem értek egyet ezzel?

2014. jún. 5. 21:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

én hányok a pozitív megkülönböztetéstől. szerintem az egyenlőség, az egyenlőség, tehát nekem mindkettő negatív. na az, hogy a nőknek ingyenes a szórakozóhelyeken a belépés, az meg pár végképp felháborító. (ezért nem is megyek soha.) Aki kivágott ruhákat hord, azért hogy így előnyhöz juthasson, és ezáltal tárgyiasítja magát(vagyis elősegíti) az nem feminista. Na az hogy a mellkirakós nők jobb jegyeket kapnak, az elsősorban az oktatást és azokat a tanárokat minősíti. (nem szeretném szidni az egyetemedet, sem a tanárokat, kinek nem inge...) Az meg szintén engem szomorít el, hogy ilyen gagyi munkákra mint pl a McDonald's könnyen felvesznek nőket, csak azért mert nők. Hidd el magasabb posztnál ez pont fordítva van. Na mindegy, ebbe a részbe nem akarok annyira belemenni, még a végén ideges leszek. Ezért jó olyan helyre menni, ahol a tudás számít. (pl. valaki vagy beszél nyelveket, vagy nem. ez szerencsére nem nemfüggő.)

tehát kérdésedre válaszolva, engem a "pozitív" megkülönböztetés éppen annyira háborít fel mint a negatív.

még egyszer mondom, aki nem így gondolja, az nem feminista, hanem... hát azt inkább nem írom le ide.

üdv: Arien

2014. jún. 6. 15:07
 12/19 anonim ***** válasza:
25%
te szimplán tájékozatlan, és meglehetősen rosszindulatú vagy, aki kiforgatja a valós tényeket. A feministák a pozitív megkülömböztetést sem tartják helyesnek. Azt sem, ha előreengeded őket az ajtóban. Tájékozódj előbb, aztán írkálj. Amúgy én nem kedvelem őket különösebben, de a buta barmokat sem, akiknek lövésük sincs a körülöttük levő világról.
2015. ápr. 17. 09:01
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Én nő vagyok, és egyetértek veled abban, hogy ez egyenlőség minden tekintetben lévő egyenlőséget jelent, tehát időnként bizony hátrányokat is.

"szórakozóhelyre X óra után ők ingyen mehetnek, a fiúk meg fizessenek mindenért "

Ehhez hozzászólnék. Az egyik magyar szórakozóhelyen egyszer megszűnt ez a lehetőség, és FIÚK háborogtak miatta. nem értettem, de elmagyarázták: így, vannak ott csajok. Nyilván ők sem egymás miatt jártak oda, és így lehet ott csajozni. Régen a New York kávéházban az írók olcsón kaptak enni, mert ők voltak a korabeli sztárok. ha voltak ott híres írók, akkor jöttek nők is, és ha jöttek nők, akkor gazdag grófok is. Ez reklámfogás.

Egyébként igazad van.

2015. ápr. 17. 14:03
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

K,rvázzatok le nyugodtan. De amíg egy férfi olyan hülye, hogy egy dekoltázzsal el lehet nála érni valamit, addig miért azokat szólják le, akik ezt kihasználják?

Megjegyzem, nő vagyok, egyetemen volt rengeteg ilyen tanárom. Sosem éltem a lehetőséggel, de bőven volt, aki igen. És? Ha a tanár nem lett volna nyálcsorgató vén kecske, akkor nem létezne ez a fajta pozitív diszkrimináció.

Minden másban egyetértek veled.

2016. jún. 26. 18:12
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

Ez igaz, előző. Nekem volt olyan tanárnőm, akinél a helyes fiúk kaptak könnyebb kérdéseket meg jobb jegyet, és amikor valaki le akar torkolni azzal, hogy "de ez csak egy példa, én meg tízszer ennyit tudok arra, hogy lányok kaptak jobb jegyet", akkor emlékeztetem, hogy ez azt jelenti, hogy több férfi van olyan jelentős pozícióban, mint pl. egyetemi tanár.

És valahogy a "lányok előnyei" alatt valahogy mindig a "szép lányok előnyei"-t értik, ami nem vonatkozik a molett, idős vagy egyszerűen csak nem szép nőkre.

2016. jún. 27. 03:28
 16/19 anonim ***** válasza:
41%

Manapság nőuralom van. Minden szellemi pozíciót nőkkel töltenek fel a könyvtárosoktól kezdve a gógyszerészekig.

Gyakran megtörtént, hogy a nálam alacsonyabb iskolai végzettségű nőnek adták az állást, nem nekem.

2017. nov. 18. 10:51
 17/19 anonim ***** válasza:
44%
igen, mert a nettó százhuszat kereső könyvtárosok meg gyógyszerészek irányítják a világot :D
2017. nov. 18. 11:05
 18/19 anonim ***** válasza:
95%

[link]

[link]

A te személyes érzéseid nem biztos, hogy fedik a valóságot.

A szórakozóhelyes dolog egy egyszerű üzleti húzás: ha ingyenes a belépés a nőknek, akkor nyilván több nő megy szórakozni, és ha sok a nő egy szórakozóhelyen, akkor a férfiak is odaözönlenek. Ezt a mocskos kivételezést úgy lehet megoldani, hogy nem mennek a pasik ilyen helyekre annak ellenére sem, hogy tudjátok, hogy ott lesznek a csajok, szóval nem fogja megérni ingyen beengedni a nőket a tulajoknak.

A kinézet meg megint ugyanez, a férfiak kanossága miatt érnek el (elvileg) könnyebben dolgokat a csinos nők, szóval ha okolni akarsz valamit, akkor okold ezt. Amúgy meg a szép nőket sokkal kevésbé veszik komolyan az életben, és sokkal nagyobb valószínűséggel zaklatják őket iskolában/munkahelyen szóval ezt sem nevezném egy nyerő szituációnak.

2017. nov. 19. 17:26
 19/19 anonim ***** válasza:
A pozitív diszkrimináció azoknak akikre nem érvényes valójában negatív diszkrimináció. Ez egy liberális találmány, mert jól hangzik ugye a pozitív szó miatt. A feministák nem egyenjogúságért küzdenek az már régóta megvan, hanem ahogy ők hívják az egyenlőségért. Ez azt jelenti, hogy különböző születési kiváltságokat, előnyöket követelnek (pozitív diszkriminációt, kvótákat) mert ők hátrányban vannak a férfiakkal szemben. A fizikai erő és a szülés miatt valóban hátrányban vannak. Szexualitásban viszont előnyben, amiket felsoroltál csak a jéghegy csúcsa. Egyébként Magyarországon a szülő nőket anyagilag jutalmazza a kormány három gyerek után akár 30 millió és egyéb módokon. A másik amit sokat hangoztatnak, hogy a nők nem keresnek annyit, mint a férfiak. Véleményem szerint nem is fognak, mert a férfiak jól fizető munkákat vállalnak akármilyen borzalmasak vagy akár életveszélyesek a körülmények. A jelenlegi tendencia alapján a szakmunkások jobban keresnek, mint a diplomások ahol a nők felülreprezentáltak.
2021. jún. 25. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!