Mi alapján dönthető el, hogy egy ember jó-e vagy rossz?
Nem lehetsz jó,nem lehetsz rossz.Az ember nem jó,vagy nem is csak kizárólagosan rossz.Az emberek egyaránt vannak rossz tulajdonságai és jók is.Az baj,hogy megjátszod magad.
A másik probléma az az,hogy mindent és mindenkit elítélsz,lenézel és ehhez hasonlók,miközben kedves vagy velük.De ezt mondjuk erősen kétlem,hogy akkor olyan durván űzheted a lenézést.
Az,hogy az ember jó vagy rossz,azt csak gyerekkorban látják így az átlagos emberek.Az érett személyiséghez nélkülözhetetlen,hogy te is kicsit mögé láss a dolgoknak:
Egy prostituált nem biztos,hogy szereti is azt,amit csinál,és nem biztos,hogy nem csupán csak kényszerből csinálja.Lehet,hogy a prostituált szerepét le kell,hogy vetkőzze egy másik környezetben,otthon.Ugyanis lehet,hogy anyuka is,és hiába próbálkozott más állást találni,de nem talált...úgyhogy takarítás helyett prostituált lett.Abból gyorsabban meg lehet élni ugyanis,mint a takarításból.
Vagy pedig:
Nem tudom,hogy milyen embereket nézel le,de ha mindenkit,akkor a gazdagok is beleesnek ebbe a körbe.Őket sem szabad lenézni,mert köztük is vannak jobb emberek,nem csak rosszak.Ha nem tudsz általánosítani,akkor nem tudsz annyira lenézni sem(egyes embercsoportokat egyáltalán nem tudsz lenézni,mert általánosítani nem tudsz),egyénileg bárkit lenézhetsz.
...ennyire meg nem szabad erkölcsösnek lenni.Kicsit élj,ne legyél már ilyen karrótnyelt!
Szerintem reális vagy. Az meg hogy jó vagy rossz? Attól függ ki szerint. Gondold végig hogy a kormány szerint ki a jó ember, aztán pl. a keresztények szerint. Több ponton is ütközik az elképzelésük te meg felelj meg mind a 2nek ha valamelyiknek nem sikerül akkor vagy kóterba vagy az üstbe kerülsz. Mondjuk abban hasonlítanak hogy szeretik a birkákat még az 1ik nyíltan ki is mondja :D Elég lökött példa amit írtam de hirtelen így tudtam legjobban szemléltetni a dolgot. :)
Amúgy van amiben egy véleményen vagyok veled.
Egy idézet jutott eszembe: Egy ember jelleme abból állapítható meg, hogy hogyan viszonyul azokhoz, akiktől nem vár semmit.
Szerintem ebben nagyon van valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!