Miért vagyok ilyen rossz ember?
Ha rossz a kedvem, vagy kicsit megbántanak, tudat alatt, gátlástalanul belegázolok annak a lelkivilágába, akit nagyon szeretek, és ott bántom meg ahol a legjobban fáj, és addig csinálom, míg ki nem akad rám tényleg...
Meg nehezen fejezem ki a szeretem, pedig tényleg nagyon szeretem a barátom, de félek attól hogy megbántanak.
Ilyen fejletlen vagyok szociálisan vagy csak egyszerűen rossz ember vagyok?
A szüleimtől nem kaptam sok szeretet, szóval szerintem azért is kezelem nehezen, hogyha valaki közel kerül hozzám.
?
Ja és 16L
Te jó ember vagy, csak érzékeny a lelkivilágod. Túlreagálod a dolgokat, bolhából-elefántot:) Talán próbáld meg elfogadni a másik embert olyannak amilyen. Ha így teszel a megbocsájtás is könnyebb. Mindig az támad aki fél. Ugyanakkor mindenki fél vagy ettől vagy attól.
Szóval nem vagy egyedül :D
Talán attól félsz hogy nem fognak szeretni.? Ennek csak egy ellenszere van, szeress és légy kedves. Lehet hogy nem attól kapod vissza akinek adtad, de hogy mástól visszakapod az 100%. Az élet ilyen. Isten útjai kifürkészhetetlenek :D
csá
Mintha csak a barátnőm írta volna!! Ugyan azt csinálja velem!! Nem vagy rossz ember, csak még nem látsz tisztán!
Majd felnőtt korodra lenyugszol és megtanulsz viselkedni az emberekkel, ennyi idősen ez -sajnos- természetes viselkedési forma.
Meg is válaszoltad a kérdésedet:
"A szüleimtől nem kaptam sok szeretet, szóval szerintem azért is kezelem nehezen, hogyha valaki közel kerül hozzám."
Ezen kívül félsz attól, hogy elveszíted mások szeretetét, hogy a szeretet elillan. Továbbá valószínűleg a gyermekkori élmények hatására úgy érzed, hogy nem érdemled meg a szeretet - ezt próbálod igazolni azzal, hogy mást megbántasz.
Ez valóban szociális/érzelmi fejletlenségre vall, ami nem a te hibád, de sokat javíthatsz rajta.
Első válaszolónak:
Nem örülnél neki. Az a fránya bűntudat életed végéig kínozna. Sajna lelkek tiprásához ez jár, grátisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!