Te kit tartasz rossz embernek?
Azt, aki megtéveszti az embereket. Két ilyen embert is ismerek, az egyik rosszabb, mint a másik... mindkettőnél éreztem valami... nagyon kellemetlent, amikor a közelükben voltam, de a rosszabbiknál teljesen kiborultam... és ő azt mondta mindenkinek, hogy ő nem, ő jó, ő nem akart semmi rosszat! Dehogynem. Egy kétszínű alak. A hideg futkos tőle a hátamon, pedig konkrét tetteket nem hajtott végre ellenem, legalábbis mostanában nem... nem tudom... á, ő egy nagyon fura ember volt.
Továbbá... gonosznak nem igazán szoktam az embereket tartani (kivéve ezt a kettőt), inkább... hogy is mondjam... fú, nehéz így kifejezni, mert alapjában véve minden emberben meg van a lehetőség MINDENRE - tehát a jóra, a rosszra egyaránt. Nem mondhatom azt, hogy valaki értéktelen, nincs hozzá jogom ilyesmit megítélni. De vannak, akik nem látják az értékeket... Na ezek azok az emberek, akiket én... "rossznak" tartok.
Aki rossz indulatú.
Ebből bármilyen rossz tulajdonság lehet.
Irigység, sunyiság, hazugság, bármi.
Ha valaki alapvetően rossz szándékú, bármiről bármikor negatívan gondolkozik, annak mindig valami ártó szándék lesz a vége, hogy más embert megbántson, megkárosítson, megsértsen, átverjen, stb.
Vannak ilyen alapvetően rossz irányba gondolkodó emberek.
Ezek a tipikus szar emberek.
Én azokat,akik alaptalanul és irigységből rosszat akarnak másoknak és főként,ha tettben tesznek is ezért.
Ahelyett,hogy azt figyelnék irigyen ne legyen jó a másiknak,foglalkozhatnának avval is,hogy a környezetüket jóakarattal megújítsák.
Ismertem tényleg borzasztó embert,borzalom,h úgy kelt fel,hogy a másiknak miért jó és hogy ne legyen az.(
akikben nincs empátia, és a maguk gyengeségét úgy akarják palástolni, hogy akit maguknál gyengébbek, vagy tehetetlennek itélnek (pl öregek, gyerekek, nők, állatok) azokon akarja megmutatni hogy erősek.
Szerintem akiben van empátia, azok nem bántanak másokat, mert beleéreznek a helyzetébe.
Ezért is van az, hogy a pszichopata első számú jellemzője, hogy nincsenek érzelmei, és nincs benne egy fikarcnyi empátia sem. Ezért képesek gyilkolni, kinozni másokat.
De ne menjünk messzire. Elég betekinteni egy munkahely keretei közé, ahol az emberek rosszindulatból kifúrják, kikezdik a leggyengébbet.
Először is azokat, akik csak azért barátkoznak veled és hízelegnek neked, hogy kihasználjanak. Ha később elkotyogsz valamit neki, ami "ciki" azzal az illető zsarol.
Aztán azokat, akik a saját mocskukat kenik rád. Áskálódnak ellened, miközben téged vádolnak azzal, hogy te csinálod ezt velük, és hisztiznek, hogy tönkre akarod tenni őket.
Azok is rossz emberek szerintem, akik bántják és terrorizálják a családtagjaikat, akik gyengébbek náluk.
A basáskodóak. Ők akarnak uralkodni mindeki feklett, meg akarják mondani, mit sinálj, mit ne csinálj, elvárják, hogy Isten is hozzájuk alkalmazkodjon, miközben ők senkihez nem hajlandóak alkalmazkodni, mert ő valami oknál fogva különbnek hiszik magukat a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!