Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi lehet annak az oka, hogy...

Mi lehet annak az oka, hogy nehezen tudom irányítani a figyelmem?

Figyelt kérdés

Sajnos "lusta" vagyok, vagyis, hosszú ideig nem tudok egy dologra figyelni. Nem arról van szó, hogy ezáltal buta lennék, mert így is elég jól tudom irányítani az életem. (20 évesen nettó 160.000 forintot keresek, ez több, mint a szüleim fizetése)

Viszont hajlamos vagyok dolgokról elfeledkezni, nagyon sok dologba belekezdek, de alig van olyan, amit tényleg befejeznék. Ha belekezdek egy könyvbe, a 2/3-ada után unalmassá válik, ha ismerkedek egy lánnyal, akkor pár beszélgetés után már nem olyan izgalmas, filmet soha nem tudok végig nézni, már evés közben is elunom az életem, stb.

Amikor elköltöztem a szüleimtől, az picit segített, és pszichológushoz is jártam, stb. De most megint, amikor stresszes időszak jön (vizsgák), egyre erősödik a dolog.

Úgy érzem, hogy túl sok mindent kell megszerveznem, és nem tudom összefogni az egészet. Sport, munka, egyetem, barátok, főzés, mosás, takarítás, számlák, stb. Egyre gyakrabban van, hogy elmaradnak dolgok, mert szimplán elfelejtem.

20/F

2014. máj. 18. 23:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Az okát nem tudom ugyan, de tanácsképp azt tudom mondani, hogy írd fel a dolgokat, mondjuk a számítógépeden az Asztalra, hogy el ne feledd őket (gondolom elég gyakran használod a géped).
2014. máj. 18. 23:49
 2/2 anonim ***** válasza:
Nálam hasonló a szitu, én most azt próbáltam ki, listákat vezetek ezekről a dolgokról, és a szemem előtt tartom őket, ill. az időpontos, határidős dolgokat meg beírom telimbe, és azt is, h még jóval előtte jelezze, h legyen is időm megcsinálni. Persze még akadozik a dolog, nem olyan rég vezettem be, de már legalább kevesebb dolgot felejtek el. És jó érzés is kipipálgatnom őket magamnak, hogy azt már végre nem elfelejtettem, hanem megcsináltam. :) Viszont én tényleg még a legkisebb dolgokat is listázom, hogy ne legyen azokból is még több. :)
2014. máj. 18. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!