Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elsősorban kinek a hibája,...

Elsősorban kinek a hibája, hogy ilyen lettem?

Figyelt kérdés
Az emberek változnak, felismerik mi jó nekik, mit kéne tenniük, mi lenne helyes - de néha nem azt teszik. Azt teszik, ami nem hazudtolja meg önmagukat. Jelen esetben, én az utóbbi időkben jórészt azt tettem, aminél nem éreztem azt, hogy kényszer lenne (nem csak család ráhatás, de magam erőltetésénél is). Őszintén, elítélendő, ha dühös vagyok? És ez a düh kihat a másokkal való viselkedésemre? Úgy értem, hogy nem teszem meg, amit mondanak (csak ha szívből jön, és akkor igenis megteszem). Elítélendő, hogy a dühöm miatt máshogy viszonyulok a családomhoz? Fiatal vagyok még, tehát változhatok. De az, hogy ilyen lettem, tényleg csak az én hibám? Tudom, eltudjuk dönteni, de azt hiszem én már feladtam...
2014. máj. 16. 17:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

20? Az szép. Akkor:

"Előtted a küzdés, előtted a pálya,

Az erőtlen csügged, az erős megállja.

És tudod: az erő micsoda? - Akarat,

Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat."

Arany János

2014. máj. 16. 18:38
 12/19 A kérdező kommentje:
Mindent megpróbálok megtenni... köszi!
2014. máj. 16. 18:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem hiába mondják,hogy mindenki a maga sorsának kovácsa.Neked is megkéne tanulnod legalább minimális szinten alkalmazkodnod a környezeted elvárásaihoz.Egy munkahelyen nem fogják tolerálni,ha valamihez éppen nincs kedved,ott végig kell hallgatnod a kritikát,és meg kell csinálnod,amit elvárnak tőled.Tehát ha megtanulsz alkalmazkodni,akkor jobbá teheted a saját életedet,sok kellemetlen helyzetet elkerülhetsz.Ezenkívül muszáj valami aktivitást mutatnod.Aki csak ül a babérjain,és öntörvényűen bemutat a vilgának,az semmire nem viszi.

Ami a dünkitöréseket illeti,ezzel én is küzdöttem,és küzdök.Ez tulajdonképpen a sok elnyomott frusztráció felszínre törése.Biztosan vannak kezeletlen konfliktusaid,amiket megoldás helyett félre raktál.Most itt az ideje ezeket felszínre hoznod,kiállnod magadért,de nem úgy,hogy csapkodsz meg hisztizel.Egyszerűen egy határozottabb hangnemmel már többet érsz el,mint bármilyen erőszakkal.Erre én is mostanság jöttem rá.Inkább helyben kimondani az illetőnek szemtől szemben,mi bánt,mint fél óra múlva csapkodni az asztalt.

2014. máj. 16. 18:50
 14/19 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy régen próbáltam mindent megbeszélni, de sajnos nem sültek el jól. Ez után jött a hárítás, a düh és az újabb düh. Ugyanis kettőn áll a vásár: ha a másik meg sem hallja, amit mondok, akkor én hogyan legyen alkalmazkodó? A kompromisszum nem jött be tehát.

Tisztában vagyok, hogy a munkahelyen mit várnak el. A suliban nincsenek is gondok, sose voltak. Itt inkább a családi dolgokban van a problémám - illetve feléjük.

2014. máj. 16. 18:57
 15/19 anonim ***** válasza:
A hiba a rendszerben van. A rendszerben aminek ki van téve minden ember, és mégis úgy élnek az emberek, hogy ez a helyes. Túl kéne már lépni a dogmákon. Mindenféle dogmán. A vallás, és a tudomány dogmáin is egyaránt. Az élet mozgás, és fejlődés. A düh a fejlődés ellen való, de azt az erőt amit a dühben érzel felhasználhatod a fejlődésre úgy, hogy észreveszed amikor dühös vagy és csak azért is higgadt maradsz. Eleinte kicsit több odafigyelést igényel, de később már alig várod, hogy dühös legyél, de akkor már nem dühöt fogsz érezni, hanem izgalmat, amiből érezheted, hogy élsz, és erőt meríthetsz belőle, hogy a helyeset cselekedd meg. A helyes cselekvést pedig akkor teszed meg ha azt teszed ami először eszedbe jut. Az agresszió mindig másodlagos gondolat, azt megelőzi valami magasztosabb, de azt gyorsan elveti az ember mert azzal nem volna hű magához az ember. Oda kell figyelni mit súg a szív. Meg kell tartani a nyugalmat, éberséggel. Sok sikert.
2014. máj. 16. 22:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha az iskolapszichológus segített az nagyon jó, mert ezek szerint lehet rajtad segíteni, keress másik pszichológust, bár ez nem olcsó mulatság, Budapesten vannak lehetőségek alapítványhoz járni, ahol lényegesen olcsóbb egy pszichológus, de sok szakrendelőben (nemcsak Bp.-n) is van ingyen pszichológus, aki foglalkozik veled, ha ő is úgy ítéli meg, hogy szükséged van rá.
2014. máj. 16. 22:34
 17/19 A kérdező kommentje:
De mi lesz, ha megint abbahagyom? Gyökeresen szeretném kiírtani magamból.
2014. máj. 16. 22:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Több idő kell hozzá, ezek szerint, de segítség nélkül nem hiszem, hogy menne, inkább örülj, hogy a pszichológus segíteni tud neked ebben, van akire ez sincs hatással.
2014. máj. 16. 23:40
 19/19 A kérdező kommentje:
Tudom, nem egy embert ismerek, akik lehetetlen esetek...
2014. máj. 17. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!