Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet kezdeni a szorongáso...

Mit lehet kezdeni a szorongásommal?

Figyelt kérdés

Világ életemben ilyen voltam. Ha mások előtt kell beszélnem, szinte rosszul leszek, kerülök is minden ilyen helyzetet, ahogy csak lehet, de pl. egy szóbeli vizsgát nem kerülhetek el, rettenetes szenvedés, tördelem a kezem, vörös vagyok, mint a rák, remeg a gyomrom, a szívem dobog, egyszerűen rosszul vagyok.

Manapság már ott tartok, hogy 1-1 emberrel is nehezemre esik beszélgetni. Nem vagyok bunkó, tényleg, de egyszerűen, nézek a szemükbe, miközben beszélnek hozzám, és zavarba jövök, és félre kell pillantanom, félek, hogy mit gondolnak rólam, tiszta gátlás vagyok állandóan. Hülyeségeket beszélek, összekeverem a szavakat a mondatban. Régebben voltak, mostmár barátaim sincsenek, csak ilyen haverok. Egy kis idő múlva azért valamennyire feloldódok egy megszokott társaságban, de akkor is van bennem valami tartózkodás.

Na az meg, hogy elsétáljak egy nagyobb társaság előtt, az szinte lehetetlen. Az utcán inkább kerülőúton megyek, átmegyek a másik oldalba, a suliban inkább nem mentem ki szünetre, vagy wc-re, hogy ne nézzenek, amikor felállok, és elindulok kifelé. Kicsit nagyobb fenekem van az átlagnál, olyan Jennifer Lopezes, és a félelmeim ezen része ebből fakad, hogy nézik a fenekem. Rengeteget bántottak érte. Tényleg, mióta az eszemet tudom...... Egyszerűen elegem van magamból, laza szeretnék lenni, de nem megy, mert ha megpróbálom, mindig valami baromságot csinálok, hülyeséget mondok...stb.

Most holnap kell mennem állásinterjúra, de már most tiszta ideg vagyok. Pályakezdő vagyok, szakács, egyedül nem tudok még egy műszakot elvinni, és oda úgy közvetítettek ki.... Elképzeltem már azt is, hogy ha esetleg felvesznek, össze vissza fogok majd bénázni, meg majd figyelnek, meg pletykálnak....

Elegem van. 25 éves vagyok, lány létemre nem lehetek ekkora nyomorék....

2014. máj. 6. 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:

A munka az olyan, hogy nem lehetsz egyből fantasztikus benne, hozzá kell szokni az adott környezethez, beletanulni a munkatempóba. Ezt mások is tudják, mások is átélték. Emiatt ne problémázz, akárki akárhogy viselkedik veled, gondolj arra, hogy ők is bénán kezdték.

Én is pont ma kerültem új munkahelyre, tiszta ideg vagyok, de tudom, hogy pár hét és meglesz a rutinom. Te is gondolj erre.

Azt meg ne hagyd, hogy nagyon rád szálljanak, ne alázkodj meg túlságosan, mert akkor a jövőben is úgy fognak kezelni.

A leírtak alapján nagyon kevés lehet az önbizalmad. Vannak ugyan tahók a világban, több is mint kéne, de nem mindenki azzal van elfoglalva, hogy rosszat gondoljon rólad. Az életed, lelkivilágod, személyiséged annak hatására fog alakulni, ahogyan ezeknek a taplóknak a megjegyzéseit kezeled. Tudom, hogy közhelyes, de nem kell azzal foglalkozni, hogy idegen személyek, akik még csak egyetlen szót sem váltottak veled mit gondolnak rólad. Mert az ő véleményük nem számít. Azoknak a tanácsait fogadd meg, akik közel állnak hozzád.

Amúgy nekem bejön a Jennifer Lopezes popsi ;)

2014. máj. 6. 13:17
 2/3 anonim ***** válasza:

"laza szeretnék lenni, de nem megy" Egy kicsit gyúrjál rá, fog menni. Például tudatosítsd magadban, hogy minden megjegyzés, vélemény rólad, kizárólag egy vélemény, nem az igazság. Az igazság, hogy ki vagyok én?? - életre szóló feladatunk, és a legkevesebb része a felismerésnek abból ered, ki-milyen véleményt ad rólam. Sokkal inkább vagyok a figyelmem. Igen, ez olyan, ami belőlem jön kifelé a világba, bennem születik. Nem aggatták rám, nem tartom pajzsként magam előtt. A figyelmem magam vagyok valóban. Az állásinterjún is ez legyen: figyelek. Kicsit mosolyoghatsz, kedvesség az mindig előny. De figyelj. Kérdeznek? ha figyelsz, biztos, hogy a legjobb válasz születik. Lehet, hogy megkérdezik, mit tudsz arról a helyről? kicsit nézz utána. Emeld ki, mi a pozitív ott számodra. Fog sikerülni! drukkolok!

a.anna

2014. máj. 6. 13:27
 3/3 anonim válasza:
Én is pont most írtam ki hasonlót ugy hogy akkor én is nyomi vagyok na sebaj van ilyen :).
2014. máj. 6. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!