Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak tele az emberek...

Miért vannak tele az emberek előítéletekkel? Meghallanak valamit ( tördék info ) és máris "lökik" a sztereotípiát. Frusztráltak? Kiégtek? Megkeseredtek? Vagy mi van? Le vagyok döbbenve mert többféle témakörben szembesülök vele . Nagyon durva ez!

Figyelt kérdés

#kiégtek?
2014. ápr. 28. 16:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem az a gond, hogy megmondják mit csináljon az ember hanem az előítélet vagy beskatulyázás..........pl a nő vagy akkor csak a főzéshez érthetsz , ha 163 centi magas akkor mittudomén, seggdugó biztosan, ha egyetemre jártál akkor okostojás ha salátát veszel akkor hülye vega biztosan ...ha tudsz mittudomén ...traktort vezetni akkor.......szintén valami negatívum..........elképesztő az emberek rossz, negatív, gonosz és keserű cinikus életszemlélete és viszonya az embertársakhoz.
2014. ápr. 28. 19:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát amúgy nekem rémlik hittanról olyan tanítás is, hogy az idők végén ilyen dolgok, és sokkal durvábbak is lesznek. :(

Persze ez már vallás téma, nem akarom belekeverni csak még magyarázatnak ok lehet.

2014. ápr. 28. 20:09
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát igen................. belepasszolna de valóban más kör.

(épp most fogok egy idevágót indítani mert elgondolkodtam a témán )

2014. ápr. 28. 20:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Ismered a mondást a pohár vízről: az optimista ember azt mondja ugyanarról a fél pohár vízről, de jó!, még félig tele van. A pesszimista szerint na!, már félig üres.

Sajnos mi pesszimisták lettünk. De ez köszönhető annak is, hogy nem állítanak elénk példaképeket, nem azt halljuk, olvassuk, ki hogyan lett sikeres, megbecsült. Annál többet olvasni a villában lepedőt gyúrókról, a részeg filmsztár meghódításáról,az adócsalókról, a pedofil tanárokról, hogy mindenről kiderül, hogy hazugság. Ilyen dolgok elveszik az emberek optimizmusát.

Van egy történet: a boltos anya összevész az urával a reggelinél - a boltban leszidja a pedagógus nőt - a pedagógus ráordít a villamosvezetőre - a villamosvezető odazárja az ügyfélszolgálatost - az ügyfélszolgálatos elküldi az apát melegebb éghajlatra- s az apa otthon a vacsoránál is összevész az asszonnyal, s körbejár a dühünk, bosszúságunk:)

2014. ápr. 28. 20:52
 15/15 anonim ***** válasza:

"(épp most fogok egy idevágót indítani mert elgondolkodtam a témán)"

Na az jó, ha megnyitod, akkor elküldenéd nekem a linkjét? :)

2014. ápr. 28. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!