Te mit gondolsz arról a, hogy "amikor az egyik emberi képesség/tulajdonság erősödik, a másik csökken", és az ettől való félelemről?
Azért a seggtörlés elég fontos dolog, mind esztétikában, mind higiéniában, egészségben. Én inkább a biciklizésről mondanék le, mert sétálni attól még tudnék.
Egyébként meg nagyon jó, ha az ember tisztában van a képességeivel, és fejleszti őket, de nagyon fontos az arany középút! Azt meg kell tartani. Lehet valamit magasabb fokon csinálni, fejleszteni, erősíteni, de ne menjen más, szintén fontos dolgok rovására. Épp ezért fontos a jó ítélőkézség is, hogy megítéld, mire érdemes több időt fordítani.
És ne félj! :) Ne félj sem belevágni dolgokba, és csinálni, sem lemondani kevésbé jelentős, vagy kevésbé fontos, akár hátráltató dolgokról.
jól van, nem kell rögtön baromságnak venni, nem beszélgetésről vagy s.ggtörlésről van szó, sajnálom, hogy nem fejtettem ki:). reméltem, hogy valaki tapasztalatból vagy ilyesmi, ugyis megérti:))
amúgy nekem is hülyeségnek hangzott, de nem teljesen az, mert állitolag volt, akivel megtörtént, könyvben is olvasott erről az illető, de arról van szó, hogy ha valakinek a szociális szorongások motiválják a művészi készségét, azt tanácsolják, hogy ne akarjon változtatni ezen, mert akkor gyengül az alkotói képessége.
#piriiiiii
végre egy megértő válasz, köszönöm:)
amúgy leginkább amiatt irtam ki a kérdést, mert komolyan kiváncsi vagyok ellenvéleményekre, hogy hogy van ez..
Nagyjából értem, mire gondolsz, de a többiek keverik a képességet az elsajátított tudással.
Pl. az autisták többsége zseniális elemző, de probléma van az érzelmi intelligenciával. A Down-kórosoknál talán éppen fordítva. A vakok többi érzékszerve kifinomultabban működik, mint a látóké... és így tovább. Ez akár az "úton" is ki tud alakulni, azaz eltolódások jönnek létre, persze nem szélsőséges mértékben. Az ember (és a többi élőlény) is képes kompenzálni a hiányosságait, így tulajdonképpen mindegyik egy teljes egészt alkot, és ugyanolyan értékkel bír.
szerintem is fontosabb, de azért kiváncsi voltam, hogy tényleg ennyire szabályszerű, vagy hogy van, mert komolyan nem tudom elképzelni mi volt ez a "tanács". lehet hogy az ismerősöm nem túl okos, és annak érezte magát, miután elolvasta egy hires művésznek a könyvét, de nem kritizálom, mert sokkal idősebb nállam..
de azért elég furán hangzik, hogy ne akarjak megváltozni, és boldogabb lenni, mert "tehetséges vagyok", amiben az a röhej, amikor sokszor ennek az ellenkezőjét gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!