Miért sírnak, meg panaszkodnak egyes nők, amikor soha semmit nem mondanak el?
Ismerősökről jutott eszembe a kérdés.
Ott is. A nő mindig letagadta, hogy valami baja van, sosem mondta el a férjének, hogy mi bántja stb. Egyik nap meg kifakadt, elhordta mindennek a férjét, hogy milyen érzéketlen, neki ilyen-olyan-amolyan lelki baja van, és hogy milyen tuskó, hogy nem tudja.
Honnan tudná, ha a nő letagadja, és nem mondja el sosem?
De a barátnőm is ilyen. Állandóan nekem panaszkodik, hogy a pasija egy érzéketlen tapló, hogy nem segít neki a lelki bajain. Aztán mikor rákérdeztem, hogy elmondta-e neki, rögtön mondta, hogy dehogy mondta el, minek, majd rájön magától.
És még volt pár ilyen eset.
Az ilyenek miért gondolják azt, hogy a másik automatikusan gondolatolvasó? Miért nem értik meg, hogy néma gyereknek az anyja sem érti a szavát?
Volt veletek ilyen?
Elmondom, és lehet félreérteni meg túlmisztifikálni.
Nem gondolatolvasást várnak el, hanem hogy ISMERD őket.
Velem volt ilyen egyszer, igaz, nem párkapcsolatban, csak a tesómmal.
Szülinapomra tervezte, hogy elmegy bulizni. Később eszébe jutott, hogy aznap szülinapom van, és megkérdezte, hogy gáz-e, hogy nem velem van, hanem elmegy partizni.
Nemet mondtam, de rosszul esett. És nem megjátszásból meg ilyesmiből mondtam nemet, hanem... nem azt akartam, hogy velem legyen, hanem azt akartam, hogy AKARJON velem lenni. Mert ha azt mondom, maradj itthon, az az én döntésem. Szerettem volna, ha kiderül, hogy fontos vagyok neki annyira, hogy saját önszántából akarjon időt tölteni velem. Csúnya hasonlattal élve: tök más, ha egy kutya azért marad veled, mert ki van kötve, vagy mert kedvel.
Utolsó, sok ember viszont jobban szereti a nyílt és egyenes beszédet, nem pedig az utalgatásokat.
Sok ember van úgy ezzel, hogy az utalgatásokra direkt nem azt csinálja, amit a másik szeretne, mert "vagy kimondja, vagy nem csinálom".
Az, hogy valaki jól ismeri a másikat, még nem egyenlő azzal, hogy a gondolataiban is tud olvasni, vagy belelát a fejébe.
Ilyen esetekben pedig pont ezt veszem észre. És ha valaki rákérdez a problémára, akkor MIÉRT kell letagadni? Hogy utána lehessen miért veszekedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!