Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a baj velem? Vagy nem azt...

Mi a baj velem? Vagy nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem, hogy ki mondja?

Figyelt kérdés
Egyre inkább kerulom az embereket, mert állando kritikákkal kell szembesulnom. A volegenyemmel kiegynesulyozott kapcsolatban elunk, boldogok vagyunk, néhány baratnom ennek ellenere beszologat, h "megvan a velemenyem, de nem mondom", "ez a kapcsolat egy idozitett bomba"... és nem értem az okat, mert én úgy érzem magam vele mint egy mesében, sokszor nem is értem, hogy lehetek ilyen szerencsés, hogy ilyen párt találtam. Mi oka lehet a baratnomnek, hogy igy vélekedik rolunk? A sulim miatt is sok kritikát kapok. Orszagunk egyik legjobb suliján jogot tanulok (kulfoldi vagyok), mégis sok mindenkitol azt hallgatom, hogy ugysem fogok az életben ervenyesulni. Mégis mit kéne tanulnom, hogy ne nézzenek le? Persze, ugy gondolom, hogy mindenkinek lehet véleménye, de ha nem kérdezem, miért kell belem rugni? Ha dicsekednek vagy barkivel lenezoen viselkednék, biztosan megérdemelném, hogy ezt kapjam.

2013. dec. 11. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Ne törődj vele. Annak idején az én barátnőnek nevezett ismerőseim is meg akartak győzni, hogy az én szívem választottja nem nekem való és nem jól bánik velem. Szerintem volt amelyik irigységből, volt amelyik meg egyszerűen nem látott a dolgok mögé. Azóta is 15 éve élünk egymással boldogan és jóformán csak egymásra számíthatunk, a korábbi jóakaróim meg sorra eltűntek.

Az iskoláról pedig annyit, hogy tanuld csak azt amit Te jónak látsz, ezzel se foglalkozz, épp annyit ér a véleményük ebben is, mint a párkapcsolatodban. Vagy irigyek, vagy nem tűnsz elég határozottnak és azt gondolják, hogy ők jobban tudják mi jó neked.

2013. dec. 11. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Azt neked kell tudni, hogy miért mondják ezt a párkapcsolatodra. Volt korábban valami probléma?

Nálunk is volt baráti körben, hogy egy pár összeveszett, mert a fiú csúnyán bánt a lánnyal. Aztán kibékültek. Fura volt, mert sajnáltuk a lányt, de persze az ő dolga, nem szólhattunk bele.

A suli miatt meg lehet, hogy féltékenyek, ha neked jobb lehetőségeid vannak. Persze mindenkiben van egy kis féltékenység, de ha ez ilyen beszólásokban is megnyilvánul az már nem normális szerintem barátok között.

2013. dec. 11. 10:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Sajnos az ilyen "barátnők" teszik szerintem tönkre a legtöbb normálisan működő kapcsolatot, mert bemagyarázzák hogy vagy nem elég jó neked, vagy nem fog működni. Voltam már így lánnyal, hogy amíg össze nem került az új barátnőivel addig működött a kapcsolat, aztán addig beszélték bele a hülyeséget hogy maga is elhitte és ez is tönkretesz mindent.

Meg én is megkaptam mindig hogy mit keresek Pesten, hogy fogok megélni egyedül, jajj mennyire más lesz, mégis itt vagyok sok éve...

Sajnos az emberek rosszindulatúak, és nem szeretik ha valaki másnak bejönnek a dolgok, ezért megpróbálják azt úgy beállítani mintha nem is lenne igaz. Nem kell törődni velük.

2013. dec. 11. 10:19
 4/7 A kérdező kommentje:
A kapcsolatunk elejétol kezdve, minden jol mukodik. Néha ossze szoktunk veszni, de az is csak 10 percig tart. Komoly problémank meg nem volt.
2013. dec. 11. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne törődj velük. Lehet, hogy csak nem tudják elviselni, hogy minden rendben van körülötted. Jó suliba jársz, és szerelmes vagy, sőt vőlegényed van. Elég értékes vagy ahhoz már fiatalon, hogy valaki veled akarja leélni az életét. Eközben ők kapcsolatról kapcsolatra vergődnek esetleg, no meg dolgoznak mert nem, vagy sokkal rosszabb kilátásokkal rendelkező szakon tanulnak.

Az irigységből fakad szerintem a negatív kritika, meg a saját kudarcaik kivetítéséből.

Sok ember meg olyan, ha nekem nem jó akkor neked se legyen, ezért szólogatnak be marhaságokat, ezzel is a Te kudarcodat erősítik benned és magukban, a sajátjukkal szembe.

Azt azonban sose felejtsd el, hogy Te nem vallottál kudarcot. Keress olyan társaságot, ahol örülnek az örömödnek, nem hátráltatnak hanem segítenek.

2013. dec. 11. 10:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen a valaszokat, igy is fogok tenni, elem tovabb az eletem, ahogy nekem tetszik.
2013. dec. 11. 10:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem ebből az jön le, hogy a "barátnőid" irigyek rád, de nagyon. Van párod, az egyik legjobb helyen tanulsz, és az egyik legjövedelmezőbb karrier lesz a tiéd, ha elvégzed.

És a nők rafináltak, sosem frontálisan támadnak, és sosem ököllel, hanem cselesen, olyan szavakkal amik elbizonytalanítanak. Azt akarják, hogy elbizonytalanodj, hogy ne érezd értékesnek magad, és, hogy emiatt kicsússzon minden a kezeid közül, mert nem hiszel magadban.

Onnan tudom ezt, hogy sajnos már velem is eljátszották, így alaposan peszoptam. Emiatt elsőkézből mondom, hogy minél előbb szakítsd meg ezekkel az idiótákkal a kapcsolatot, mert ha ennyire érzékeny a lelked egy idő után tönkre fognak tenni. Vagy állj a sarkadra és ne érdekeljen a rikácsolásuk.

2013. dec. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!