A nők szeretnek érzelmes filmeket nézni, hogy
sírhassanak?
1/16 A kérdező kommentje:
Meg ezt se bántásból kérdezem, hanem csak érdeklődve, hogy azt is párszor már észrevettem, hogy a nőknek az érzelmek a mindenük. Azt keresik. Tehát nem a legrövidebb utat haza, hanem azt az útvonalat, ahol a legtöbb érzelemmel találkozhatnak. Meg egy csomó ilyen példa van..........
"azt is párszor már észrevettem, hogy a nőknek az érzelmek a mindenük"
Az idézett szövegben én a *nőket *emberekre cserélném, és akkor már pontos is volna a meglátásod.
2014. ápr. 21. 21:07
Nem csak a nőknek vannak érzéseik, csak a nőknek társadalmilag megengedett ezek árnyaltabb kifejezése, a férfiaknak sok mindent tiltanak, ugyanezért lemelegezik őket.
2014. ápr. 21. 21:11
Horrorfilmet is azért nézünk, hogy féljünk, borzongjunk, pedig az életben nem szeretjük ezeket az érzéseket. Lehet, hogy lélektanilag szükségünk van arra, hogy néha átéljünk olyan érzéseket ameyeket a hétköznapokban nem szoktunk, ezért szeretünk ilyen filmeket nézni. Vagy a másik véglet, ha szomorúak vagyunk, akkor jól esik egy másik történet miett szomorkodni, nem a sajátunk miatt.
2014. ápr. 21. 21:14
5/16 A kérdező kommentje:
Jó de én könnyebben beleélem magam a jegesmedvék megmentésének fontosságába, mint hogy megértsem, hogy miért JÓ sírni egy filmen? Tehát direkt azért megnézni egy filmet, hogy sírjon? Ezt a horror filmes hasonlatot értem, van benne logika, de nem tudom megmondani miért, de nem tűnik nekem úgy, hogy ez ugyanaz lenne.
Pedig pont ugyanaz, mint a jegesmedvék vagy a horror.
2014. ápr. 21. 21:21
7/16 A kérdező kommentje:
Meg a másik. Amikor két nő beszélget, az egyszerűség kedvéért nevezzük anyámnak és nővéremnek őket, akkor miért mondják el minden nap egymásnak a legszörnyűbb dolgot amit aznap megtudtak? Mondjuk valakinek leégett a háza, vagy meghalt egy idős ember, vagy balesete lett valakinek. És sokszor egyértelmű, hogy segíteni úgy sem lehet, hanem világosan látszik, hogy az egyetlen értelme felemlegetni ezeket, az hogy hatalmas érzelmeket éljenek át.
Én is nehezen tudom megfogalmazni, hogy miért jó sírni egy filmen. De ez a fajta sírás nem fájdalomból vagy félelemből, hanem legtöbb esetben együttérzésből jön. És tényleg lehet, hogy szeretjük, ha érzelmileg valamilyen irányba kimozdítanak bennünket legyen az félelem (horror filmek), vidámság (vígjátékok?), szomorúság (érzelmes filmek), stb... csak a nőknek társadalmilag jobban elfogadott ha sírnak. Meg hallottál már arról, hogy a sírás felszabadít? Ha sok stressz vagy szomorúság gyűlik össze benned, akkor így kiadod magadból, és utána tényleg megkönnyebbülsz. Meg belegondolva, az a film, ami érzelmileg ekkora hatást tud rám gyakorolni, az annyira rossz nem lehet. Legalábbis én eddig csak jó filmeken tudtam könnyezni.
2014. ápr. 22. 09:24
A nők sokkal több érzelmeket igényelnek és ha ezeket nem kapják meg éppen egy pasitól, akkor ezt az impulzust egy filmből vagy akár spanyol és olasz zenéből is megkapják. S ezekbe beleélve magukat sirnak :). Az nagy baj, ha egy nő nem pityereg ilyeneken, mert akkor lelketlen.
Egy igazi nő szivvel-lélekkel csinál mindent és igy tudja átadni szeretetét gyermekeinek is majd, pont úgy, mint ahogyan ti srácok ezt kaptátok édesanyátoktól.
2014. ápr. 27. 13:13
Én személy szerint utálom a sírós filmeket. Egy filmet nem azért fogok megnézni, hogy minnél jobban lerontsa a hangulatomat, hanem azért, hogy jól szórakozhassak rajta. Ez persze mindenkinek mást jelent.
Bár azt is elismerem, hogy ha valami nagyon negatív élmény ér, akkor szívesen vonulok el a szobámba sírni, mert utána megkönnyebbülök. Ez olyan feszültség-levezetés féleség. Mint néhány embernek a veszekedés/ordibálás, vagy valakinek a zenélés/sportolás stb.
Bár az távol áll tőlem, hogy csak azért nézzek meg egy filmet, hogy jót bőghessek. Persze kinek mi, természetesen senkit nem szádékozok minősíteni ezzel.
2014. ápr. 27. 13:16
Kapcsolódó kérdések: