Elegem van az egészből, magamból. Meg szeretnék változni! Segítene valaki?
24 éves vagyok és sehol se tartok az életben. Habár voltak, sőt most is vannak terveim, a lustaság legyőzött. Nem mentem egyetemre, mert az nehéz, sokat kell tanulni, inkább OKJ-ra mentem, amivel elhelyezkedni se tudtam. Jelenleg közfoglalkoztatás keretén belül tanulok, de ennek is hamarosan vége és a szakma pedig egyáltalán nem érdekel. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy abban 1 percet nem fogok dolgozni. Szeretnék megváltozni, elindulni valami cél felé, de hogyan? Félek, hogy késő. A jelenlegi szakmám érdekel, de mivel ott is lusta voltam tanulni ezért nem vagyok benne túl jó és sok más dolog is érdekel, pénzügyek, könyvelés, rendezvényszervezés, projektmenedzsment stb. Nem tudom milyen irányba induljak el, mit érné meg tanulni, amivel esélyem lenne elhelyezkedni. A másik fontos dolog, hogy tanfolyamra nincs pénzem, csak úgy tudnék tanulni, hogy internetről. Így is megéri? Vagy maradjak a szakmámnál és abból próbáljak meg jobb lenni?
Volt osztálytársaim már családot alapítottak vagy jó állásuk van, én meg itt állok egy helyben. Fogalmam sincs róla, hogy mit akarok:( Már 1 éve folyamatosan ezen gondolkozom, de semmi, egyszerűen annyi minden érdekel, hogy nem tudok dönteni. Volt olyan, hogy elkezdtem valamit és amikor jobban beleláttam a dolgokba, akkor jöttem rá, hogy ez engem annyira mégse érdekel. Miért vagyok ennyire szerencsétlen, hogy még annyit se tudok eldönteni, hogy mivel akarok foglalkozni? Ti rögtön tudtátok, megéreztétek, vagy hogy volt?
először is sosem késő, 24 évesen meg főleg nem.
amúgy is honnan tudod, hogy a volt osztálytársaid pl a családosok nem fognak elválni, vagy akiknek jó munkájuk van nem fogják azt elveszíteni. ha 10 év múlva nézed meg magatokat, a mostani helyzet nem feltétlenül mérvadó. én most egyetemre járok, levelező tagozatra. vannak 30-40 éves osztálytársaim, akik boldogan tanulnak hogy megvalósítsák önmagukat. maguk mögött hagytak már jónéhány munkát, házasságot akár, és akármit is elértek, mernek váltani, mást akarnak és úgy érzik most kezdenek igazán élni, és tudni hogy mik is akarnak lenni.
viszont neked így, hogy ennyit lustálkodtál, egy pörgős időszak kell hogy jöjjön. dolgozz és tanulj egyszerre, vagy akár menj ki külföldre egy időre amíg nincs kötöttséged, és nézd meg hogy ott milyenek az emberek. most lehetsz igazán bátor, mert még nem köt semmi sehova.
24 évesen illene azért nagyjábol tudnod hogy mit akarsz csinálni de vannak késön érö emberek.
Szerintem elöször is azt kéne eldönteni hogy melyik dolgot élveznéd a leggjoban? melyik az a dolog amit legjobban szeretnél.
Lehet hogy amelyiket a legjobban szeretnéd csinálni abba nem vagy a legjobb a jelen pillanatba.
De ezen némi munkával simán tudsz segiteni
Csak keményen kell rajta dolgozni és nem szabad az elsö kurdarc után abbahagyni.
Menni kell továb ha nem sikerül valami semmi gond meg kell ujbol és ujbol probálni egyszer minden rosz széria megszakad.
Valamelyik este kapcsolj ki mindent ülj egy kicsit a sötét szobába és gondolt át az életedet,mit szeretnél, és stb.
Lustaságot meg könyen le gyözheted csak motiválnod kel magad.
Ha nincs ötleted mivel gondolj arra hogy csak egy él az ember és nem akarod vesztesként le élni az életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!