Miért preferálják a férfiak a férfi szerzők könyveit?
Figyelt kérdés
vagyis miért nem olvasnak női szerzőktől.2014. ápr. 21. 17:36
1/13 anonim válasza:
Azért mert a a nők nem tudnak érdekes, komoly témákról írni mivel ezek nem is érdeklik őket.
2/13 anonim válasza:
nekem tök 8, hogy férfi vagy nő írja. A lényeg ami oda van írva.
3/13 anonim válasza:
Miért ne olvasnának? Én több irodalmat kedvelő férfit ismerek akik női szerzőktől olvasnak. Mondjuk ezek főként komoly irodalmat kedvelők között van, általában a fantasy, sci fi olvasok szoktak férfiközpontúak lenni.
5/13 anonim válasza:
Lehet, hogy én vagyok a suta, de a legtöbb női szerző, aki eszembe jutott, szinte csak és kizárólag romantikus, főként érzelmes könyveket ír, amiket én nőként sem szívesen olvasok. Vannak természetesen olyan írónők, akik nem ilyenek, de kevesebben. A Frankenstein pl. szerintem egy remek könyv, de egy Mary Shelleyre jut egy halom Bronte nővér, meg Jodi Picoult. Azokat sem szeretem, mikor egy nő erőltetetten próbálja megmutatni, hogy az ő női karakterei márpedig keményebbek lesznek minden férfinél, mert feminizmus.
6/13 anonim válasza:
Mert engem a történelmi, sci-fi regények érdekelnek, nem vagyok kíváncsi az ilyen érzelgős, romantikus nyálakra.
7/13 anonim válasza:
Aki szerint a női írok csak nyálas, romantikus könyveket írnak azok nyilván nem olvastak Jókai Annát, Schaffer Erzsébetet, Rakovszky Zsuzsát, Ács Margitot, Ágai Ágnest, Bálint Ágnest, Csorba Piroskát...stb. Talán nem ártana tájékozódni az irodalomban, mielőtt véleményt alkot valaki róla.
8/13 anonim válasza:
Jó, akkor leírom megint. Nem állítom, hogy a nők csak szerelmes könyveket írnak, de ÁLTALÁBAN inkább konkrétan érzelmekről és kapcsolatokról. Ha megnézzük mondjuk a család témakört itt az oldalon, akkor rengeteg kérdésben felmerül, hogy a férj nem akar ilyesmikről beszélgetni. Akkor olvasni miért akarna?
9/13 anonim válasza:
Engem nem érdekel, hogy férfi vagy nő írta, az a lényeg, hogy élvezzem az olvasását.
10/13 anonim válasza:
Elnézést, de a szépirodalom nem az érzelmekről és a kapcsolatokról szól, az író nemétől függetlenül? Shakespeare-től, Jókai Móron át, Csehovig erről szólnak a férfiak könyvei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!