Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen bunkók az emberek...

Miért ilyen bunkók az emberek Magyarországon?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok,sajnos volt egy beregségem,ami miatt közel fél évet feküdtem kórházban,szteroid tartalmú gyógyszert kaptam,nem tudtam mozogni,így közel 30 kilót híztam.3 hónapja jöttem ki,azóta folyton azon dolgozom,hogy leadjam a felszedett pluszt,most -10 kg-nál tartok,de tudom,hogy még van miből fogyni.

Ma mentem haza az egyetemről és mögöttem 3 fiatal azon élcelődött,hogy hogy nézek ki.Nagyon rosszul esett,főleg,hogy nem ez volt az első eset.

Én Párizsban születtem,ott nőttem fel és soha nem tapasztaltam,hogy bárki bárkit megszólt,kinevetett volna,mindegy hány kg,milyen a haja stb.Aztán mikor leéretségiztem idejöttem tanulni,mert nem beszéltem tökéletesen magyarul ( anyukám francia),de szerettem volna megtanulni és ott szerettem volna orvosi diplomát szerezni,ahol annak idején apukám. Sajnos az itt eltöltött két év alatt azt tapasztaltam,hogy a magyar emberek közül sokan bunkók,buták,intoleránsak stb. Sok kedves,jó ember él itt és gyönyörű az ország,de elviselhetetlenül sok a gonosz,beképzelt,másokon csúfolódó ember,ezért úgy döntöttem nem maradok itt tovább,mert nem szeretnék olyan országban élni,ahol a fiatal társadalom kb. fele ilyen. Ezt amúgy több erasmusostól is hallottam...

Két hét múlva elmegyek,így nekem már mindegy,de azért érdekelne: MIÉRT ilyen sok magyar?

Egyet még mondanék: amíg az emberek közt sok a gonosz,másokat kinevető,össze nem tartó egyén,addig ez az ország soha nem fog felzárkózni nyugathoz...

Aki nem ilyen,az ne vegye magára ,mert tényleg sok rendes,intelligens ember él itt,őket őszintén sajnálom.

2014. ápr. 11. 16:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes,kultúrált válaszokat.

3.,veled nem vitatkozom,nem vagyunk egy értelmi szinten,sajnállak a primitivitásod miatt.

Többieknek még egyszer köszönöm!

2014. ápr. 11. 17:09
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

"amíg az emberek közt sok a gonosz,másokat kinevető,össze nem tartó egyén,addig ez az ország soha nem fog felzárkózni nyugathoz."

Ez így van, sajnos! Összetartás, tolerancia, együttérzés terén még van hová fejlődnünk! Nagyon sok a frusztrált ember ma Magyarországon, és ezt hajlamosak másokon kitölteni.

2014. ápr. 11. 17:55
 13/23 anonim ***** válasza:
talán azért mert az értelmes emberek elmenekülnek innen itt meg az marad aki...(persze vannak olyanok akik akkor sem tudnának elmenni ha akarnának)
2014. ápr. 11. 20:07
 14/23 anonim válasza:
100%

Sajnálom, hogy ezt kellett tapasztalnod!

Én is teljesen egyet értek Veled,a legtöbb ember eléggé szánalmas és korlátolt ebben az országban, de már olyan szinten , hogy egy kutyát hamarabb lehetne megtanítani főzni, mint egy ilyen embert a toleranciára.Tegnap amikor anyukámmal álltunk sorban vonatjegyet venni , az előttem lévő nő előre engedett mert látta hogy sietek , és a mögötte lévő férfi pedig a nő elé tolakodott.Anyukám pedig szólt neki hogy a nő elég kedves volt hogy Önt is szó nélkül előreengedte a tolakodása ellenére, és legalább illene megköszönhetni.Erre a pasi teljesen felháborodott össze-vissza k*zta az anyukámat és belerúgott a táskámba.

Ebből leszűrhető az hogy itt is vannak kedves önzetlen emberek, parasztok és persze a konformisták akik csöndben végig nézik és hagyják.

Egyébként én is jártam Franciaországban , és azt hittem hogy eléggé bunkók lesznek az emberek mert a körülöttem lévők ezt hangoztatták és nagyon kellemeset csalódtam, borzasztó kedvesek voltak nyitottak és viccesek:)

2014. ápr. 11. 20:44
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
#8 elkezded azzal, hogy élesen ellentmondasz nekem, aztán minden érv amit hozol engem támaszt alá. Ezek mind a gazdasági fejlettségtől, oktatástól, nyitottságtól függenek. Itt sok a szegény, elkeseredett ember, nyilván néhányan agresszívak is, a gyerekeik nem tanulnak tovább, ők is maradnak a lecsúszott szüleik szintjén, és ez megy generációról generációra. Ha működne a gazdaság, és megreformálnák az oktatást (nem visszafejlesztenék, mint most), akkor ez középtávon változna. Nem a magyar, vagy román génekben van a mogorva, meg bűnözői hajlam, hanem ez a társadalom dinamikája.
2014. ápr. 11. 20:58
 16/23 anonim válasza:
De a tanult emberek többsége is ugyan olyan bunkó, szerintem a neveltetés játszik ebben legjobban közre.
2014. ápr. 11. 21:01
 17/23 anonim ***** válasza:
Egyébként pedig a kis teóriádról annyit, hogy én itthon éltem le eddigi életemet, de a világ elég sok pontját megjártam, összesen háromszor voltam áldozata lopásnak rablásnak, abból kettő "nyugaton" (Párizs, London) történt, egy pedig É-Afrika (Marokkó, Chefchaouen). Itthon semmi, Romániában háromszor voltam huzamosabb ideig, semmi. Ez hogy fér bele a világképedbe?
2014. ápr. 11. 21:02
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek,remélem,hogy itt is egyre kevesebb lesz idővel a korlátolt,buta ember,aki attól hiszi magát valakinek,hogy kicsúfol,bánt mást.Szerintem egy normális,egeészséges lelkületű ember nem boldogabb attól,hogy megalázhat másokat.

Ráadásul normális embert nem foglalkoztat,hogy másnak mennyi a súlya,milyen a frizurája,milyen ruhát hord,mivel semmi köze hozzá,mindenkinek joga van uúgy kinézni,ahogy akar.Itt sokszor már azért megszólnak,mert nem olyan a frizurád,cipőd,farmerod,mint a többi 1.000.000, egyéniség 0 embernek.Itt TILOS különbözni. Sajnos a társadalom egyik felének ,mint az itteni válaszadók is,ez a sok primitív beárnyékolja a mindennapjait.

Remélem,hogy hamarosan a többiek is eljutnak a Ti szintetekre! :-)

2014. ápr. 11. 21:16
 19/23 anonim ***** válasza:
35%

eléggé összetett kérdés. én magyar vagyok, itt születtem, bár magyar vér nem nagyon van bennem, csak sváb/német. én valahol mindig is rosszul éreztem magam itt, és taszított a magyarok többsége. akik azt mondják,h máshol is vannak bunkók, azok szokás szerint terelnek (tipikus magyar szokás ez is). mindenhol vannak bunkók, te Magyarországon jóval többen, én úgy vettem észre.

Sok év szocializmus és hatással volt az emberek gondolkodására, most is nehéz itt megélni, de sztem itt vmi más is van, lehet,h genetika. olyan szinten bunkó és rosszindulatú szinte mindenki,h már másra nem tudok gondolni.

Viccelsz?:). Ez az ország sosem lesz élhető, normális hely, ez teljesen egyértelmű, olyan szintű a széthúzás.

Teljesen igazad van egyébként. Próbáltam én is normális kapcsolatokat kiépíteni, de gyakorlatilag csak akkor "barátkoznak", ha kell nekik vmi, ha te vagy rossz passzban, akkor hirtelen eltűnnek. vagy bármelyik internetesen oldalon próbálkozol, csak egymás szidása és nagyképűsködés meg. Azzal is egyetértek,h sok a buta ember. Na nem a lexikális tudásra gondolok (bár azon is lenne mit javítani sok embernek), hanem h borzasztó,h mennyi szűk látókörű, begyepesedett ember van a magyarok között, akinek semmi hobbija, érdeklődése, és gőze nincs semmiről.Szóval jól teszed, h elmész, ha egészségileg rendben leszek, én is lépek innen.

2014. ápr. 15. 14:47
 20/23 anonim ***** válasza:
sajnos jó a meglátásod őszintén szólva én már magyarként vagyok úgy, hogy a legtöbb embertől inkább elzárkózom.rettentően sok a bunkó alulkultúrált....egyszerűen egy társadalmi alulszocializáltság van jelen a társadalomban.a tv a média ilyenné formálja az embereket ..itt szinte nulla cenzúra van a tv-ben és éppenséggel sok kultúrális szórakozást sem biztosítanak a fiatalok számára..mert a diszkó egyáltalán nem az...ez hat leginkább az alulszocializáltságukra. a szülők csesznek rá, hogy mit csinálnak drága gyermekeik....elmondom neked tőlem pl az egyik osztálytársam 13 évesen tök flegma lenéző fejjel kérdezte meg itt Magyarországon, hogy smároltam e már...mert egyszerűen ennyire nincsen megfogva a gyeplő a szülők részérő és éppen az állam részéről sem. egy szaros 15 évesnek semmi dolga nem kéne hogy legyen dizsiben pl...jelenleg mind a kormány mind a szülők hibásak hogy a fiatalok ilyenek és ez oda-vissza hat a társadalom különböző rétegeire...engemet is volt, hogy úgy meg méricskéltek csajok ilyen totál lenézően, hogy csak na. pedig semmi különös nem volt rajtam,de nagy a női irigység ebben az országban....és hozzáteszem ezt egy totál randa csaj méricskélt úgy mintha én hozzáképest egy piszkafa lennék...pedig egyáltalán nem vagyok szar nő...az itt élő embereknél ez a bántás már elkezdődik általános iskolában...az otthoni nem megfelelő nevelésnek köszönhetően, aztán ott összeszednek elegendő sérelmet maguknak amit sokan úgy próbálnak legyőzni magukban pl egy kisebbségi komplexust, hogy a másikat leszólja és azt hiszi hogy ő most mekkora jani lett a gáton mert természetesen egyből mindenki őt figyeli.csak éppen a szánalmasságáért többen,de azt nem veszi az ilyen észre. kis hazánkban sok az ilyen kisebbségi komplexusos óóóóhányat láttam már aki a saját lelki blokkjait rajtam akarta levezetni...sok szülő basz..k rá a gyerekre nem tanul meg viselkedni az olyan meg kötözködik a kedvesebbekkel mert azt gyengének érzi nyilván...ilyenkor meg aki nem akarja hogy ő is célpont legyen csatlakozik...túl sok van megengedve a kölyköknek de a tiniknek is...jelenleg egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok...az elődeinkre igen,de a mostani egy szenny nagy részben...és ez nem is fog változni addig amíg az állam nem vezet be cenzúrát, nem olyan filmeket adnak mailyeneket, nem hoznak megfelelő intézkedéseket a fiatalokért, pl hogy ne kezdjenek nemi életet már 15 évesen 17 évesen meg gáznak érzik ha még szüzek...meg amíg nem teremtenek kultúrális szórakozásra is lehetőséget. nemcsak erre az ocsmány ereszd el a hajamat féle piálós vandálos lökdösődős diszkókhoz. egyre inkább én is úgy vagyok vele hogy elhagyni ezt az országot,mert már nagyon megelégeltem az itteni normákat mind szociálisan mind gazdaságilag és erkölcsileg...de tény vannak normálisak is de a nagy része pesszimista folyton azon nyavalyog hogy milyen szar a munka vagy nem is lesz munkája. ilyen nagy sötétséget a fejekben te jó ég...
2015. jan. 12. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!