Mit lehet tenni, h ne vegyem ennyire a szívemre a dolgokat?
Gyakorolni kell, hogy nem így csinálod (vagyis én ezt tettem).
Én is ilyen voltam, vagyok is még mindig, csak már jóval kevésbé. Egyrészt erős szarkazmussal nyugtatom magam (gonoszkodó megjegyzések helyzettől függően vagy az illetőnek, vagy amikor nem hallja), másrészt meg sok pszichés munkámba is került a dolog. Értem ezalatt, hogy rengeteget gondolkoztam magamon, a személyiségemen, a gyerekkoromon, hogy miért vagyok olyan, amilyen, és minek kellene máshogy lennie ahhoz, hogy bizonyos dolgokban én is változhassak.
ami elsőként segít, a konfliktus után, tényleg az a számolj el lassan 10-ig magadban módszer beválik és közben lassan lélegezz.
én nem hittem benne és utólag (másnap) vettem észre magamon, hogy jé milyen hamar el is felejtettem
az én példám: a párommal alig volt pénzünk, de ezen mindig csak én kattogtam, én mindig mindent előre kiszámoltam, beosztottam, sőt még táblázatot, statisztikát, de még diagrammot is vezettem, na a lényeg, mentünk a boltba (kenyér, tej, stb) a bejáratnál megszólal a párom, hogy hú de jó lenne ez i8s az is, tényleg vegyünk ezt is, csináljunk azt is, a lényeg, hogy átfutott az agyamon, hogy én mindjárt be se megyek a boltba, ha már így kezdődik, úgy felment a pumpám mint atom és elszámoltam 10 ig, meg stb, bementünk és mindenben játékosan irányítottam a párom, egy nagycsomó jót kacagtunk és kijöttünk kenyérrel és tejjel.
és tényleg később esett le a szitu, később lepődtem meg magamon, hogy ilyen létezik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!