Ti gyilkosnak tartjátok a katonákat és a kommandósokat?
Az Enola Gay (Hirosima bombázó gépe) pilótája 2007-ben halt meg, semmi következményt nem kellett elviselnie. A személyzetet nem érte sugárzás.
De a parancs kiadói az igazi felelősök, ebben egyet értünk.
Bármennyire is furcsán hangzik, a Hirosimára és a Nagaszakira ledobott atombombáknak haszna is volt.
Japán katonák addig nem adták meg magukat, a végsőkig harcoltak, még ha a töltényük elfogyott, akkor is legalább szuronyrohammal a halálig küzdöttek. A két nukleáris bomba viszont annyira sokkolta őket, hogy a megadást választották, szerencsére, mert különben rengetegen haltak volna meg. Nemcsak katonák, hanem civilek elsősorban, mert küszöbön állt a szigetország nagyarányú bombázása, már a légierő oda volt települve és tudjuk, hogy Németország városait porrá bombázták. Egy hagyományos bevetésen több ezer gép nagyobb rombolóerőt is véghezvitt, mint az atombomba, a ledobott mennyiség a tízezer tonnát is elérte TNT-ben és a halottak száma is hasonló volt. Azzal mégsem tudták megadásra kényszeríteni az ellenséget, mert készültek rá. Nemcsak Hamburg, vagy Drezda, hanem az összes német város porig égett.
Csak amerikai katonából legalább egymillió halt volna meg a becslések szerint, ehhez nyilván hozzá kell adni a rengeteg japánt, civilt és katonát egyaránt. Egy ilyen fanatikus, kamikáze harcmodort is bevállaló népnél az utcai harcok során óriási lett volna az öldöklés.
Az is köztudott immár, hogy a szovjeteknek volt terve arra, hogy felrúgják a szövetséget hogy az Atlanti úceánig hatoljanak, hiszen akkora és olyan erős hadseregük volt, hogy bármilyen szárazföldi ellenséggel két hét alatt simán végeztek volna és addigra már erősen repedezett a szövetség, a hidegháború már beindult és nagyon is lehetséges, hogy az atombomba hatására ért véget a 2. vh., meglehet, folytatódott volna, mert a szembenállás egyre nagyobb volt, de ezt szerencsére már nem tudjuk eldönteni, mert nem került rá sor. Az atomcsapás őket is sokkolta.
Mindemellett én voltam sorkatona, bár bevallom, meg szerettem volna úszni, de muszáj volt mennem. Senkit nem öltem meg és nem is tudok olyan esetről, de kétségtelenül készültünk rá, kiképeztek bennünket a fegyverekkel való bánásra, az engedelmességre, a parancsok végrehajtására.
Nagy konfliktus esetén úgyis behívják a civileket is, mert egy hadsereg éppen csak arra lehet elég, hogy a kezdeti időt átvészeljék, de előbb, utóbb mindenki kezébe fegyvert nyomnak és nem ajánlatos szabadkozni, mert nem tolerálja a hadsereg.
Annyi tény, hogy az első vh. alkalmával tapasztalták, hogy a találati pontosság a harcmezőn nagyon leromlott, a frissen kiképzett bakáknak nem volt szivük az ellenséget halomra lőni, de megoldották megfelelő kiképzéssel. Céltábla helyett emberalakra lőttek a lőtéren, meg ehhez hasonló módszerekkel eleve hozzászoktatták az újoncokat és garantálom, könnyedén átformálnak mindenkit katonává.
A katonai kiképzés az egyik legjobban kidolgozott és leghatékonyabb eljárás és ne legyenek kétségeid, mindenkit átgyúrnak a kedvük szerint.
Azt kihagytam, hogy a parancsmegtagadást, vagy a harctéri gyávaságot minden hadsereg halállal bünteti.
Az oroszok ezt annyira vitték, hogy a roham előtt felsorakoztak az NKVD géppuskái és a megfutamodókat, vagy azokat, akik nem rohamoztak elég lelkesen, hátulról halomra lőtték.
Erről van szó!
Igazad van, sosem voltam katona, nem tudhatom, milyen félelemmel telve álomra hajtani a fejed vagy a saját életedért harcolni és rettegni, hogy bármikor meghalhatsz. Viszont ahogy te is mondtad, te választottad ezt az utat, csak a pénzért. Ebből az jött le, hogy te fizetett bérgyilkos voltál, hiszen ők ölnek parancsra a "zsoldjukért" nem?
De nem bántásból írom ezeket, mert nem tudom, mi vett rá erre. Én meg a 17 évemmel még elég tapasztalatlan vagyok, és el nem tudnám képzelni, hogy embert öljek. Nem vagyunk egyformák:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!