Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek o megerdemli az...

Szerintetek o megerdemli az abszolut streber cimet?

Figyelt kérdés
Minden szerdan utolso ket oran informatikank van. A tanar rendszeresen kesik 10perctol kezdve 30pig bezarolag s mar volt olyan, hogy haza is engedtek. Kedden - mivel szerdan dogat irtunk volna - kiderult hogy beteg. Mindegy, szoval: kesett 30 percet, ughyogy az elobbiekre hivatkozva hazamentunk. Paran ottmaradtak, de akkor az a fiu ( a streber) -" veletlenul " talalkozott az info tanarral. Bement az orara egyedul, benyalta magat, kapott egy otost, mi kaptunk 2 igazolatlan orat, neki nem kell megirnia a dogat, s most ellenunk van. Szoval egy osztalytarsnak nem a tobbi melle kenne allnia? Nem ertem folyton csak a kisotosokre, plusszokra, otosokre megy, benyalja magat, csak a jegyek erdeklik. Ti mit gondoltok?
2014. ápr. 2. 21:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Ha elmarad egy óra, azt hivatalosan előre be szokták jelenteni. Innen kezdve aki hazamegy egy dupla(!) óráról amin ráadásul dogaírás lenne(!) és a tanár amúgy is késni szokott(!), nem értem miért az a normális aki hazamegy. És miért kéne ezekhez igazodni. Vagy lementek a tanáriba kérdezősködni, vagy ott maradtok beszélgetni, házit írni, akármit csinálni legalább 30 percig - ez lett volna mintaszerű. Hoztatok egy rossz döntést, leléceltetek azzal áltatva magatokat hogy tegnap se nem jött be, utána pedig másban és a körülményekben keresitek a hibát, ennyi.
2014. ápr. 18. 10:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb iskolában az osztály hetesének 5 perc után jelentenie kell a tanáriban, hogy a tanár késik. Ha az iskola vezetősége megengedi, hogy a tanár rendszert csináljon ebből, sőt, akár majdnem egy teljes tanórát késik, akkor szerintem ne várják el a diákoktól, hogy bent maradjanak. Vagy biztosítsanak helyettesítést, vagy küldjék haza a gyerekeket, de ilyen nincs, hogy felügyelet nélkül hagyják őket, és még nekik áll feljebb, ha hazamennek.

2014. ápr. 18. 13:25
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Nekem ez így akkor sem kerek az osztály részéről: "A tanar rendszeresen kesik [...] s mar volt olyan, hogy haza is engedtek." Szóval vagy pontos a tanár, vagy késik (ami rendszeres), vagy valakik elengedik őket (ami rendkívüli), gondolom miután jelenti a hetes a késést, vagy előre odaszólnak az osztálynak, hogy elmarad az óra. De korábban sem mentek haza csak úgy maguktól. Az más kérdés, hogy a tanár részéről az egyesezés mennyire fair dolog. Vagy hogy az igazgató hogy hagyhatja az állandó késését (már ha tud róla, de gondolom tud). De biztos nem az a hibás aki ott marad, pont az, aki semmit nem csinál rosszul az egész történetben. Értem én, hogy előtte beteg volt a tanár, meg milyen dolog az, hogy késik, de akkor sem az a hibás aki ott marad.

2014. ápr. 18. 14:22
 14/20 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt: nem kellett volna lelépni, hanem szólni kellett volna az igazgatónak, vagy az ofőnek, hogy a tanár rendszeresen késik. (bár itt megjegyzem, hogy én is igazságtalannak tartom azt, hogy a tanár bármennyit késhet az óráról, semmit nem kap érte, max a sokadik után figyelmeztetik, miközben ha a diák 5 percet késik, már beírják az egész órára igazolatlannak sokszor)

Másrészt: a motivált jó tanuló és a stréber két különböző dolog.

A motivált jó tanuló saját magának tanul, hogy minél jobb élete legyen, nem tesz senkinek sem keresztbe, és tudja hasznosítani azokat, amiket megtanult.

A stréber elnevezés a német "streben" igéből ered, ami törtetni, törekednit jelent. A stréber bárkin átgázol azért, hogy minél jobb jegyet kapjon, csak az 5-ös jöhet szóba, benyalja magát az összes tanárnál. Ha a tanár nevet, ő is nevet. Ha rosszat mondd, azt is kimagyarázza. Legtöbbjük egyáltalán nem okos, mert magolással érik el a jó jegyet, és sok stréber fel is vág a "tudásával", pont ezért sokuk forever alone személyiség.

Nem tudom, hogy a többi órán hogy viselkedik, ne kövezzetek meg, de ez szerintem is stréberség volt. Ha én ebben a helyzetben lettem volna, akkor nem vágtam volna a többi osztálytársam alatt a fát, és nem megyek be egyedül órára azért, hogy jól benyaljak a tanárnak egy kis ötösért. Főleg úgy, hogy utána csak én nem írok dolgozatot, a többiek meg szívnak. Egy nyamvadt ötösért én nem utáltatnám meg magam az egész osztállyal...

2014. ápr. 18. 15:24
 15/20 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem akkor is a bent maradt diák a hibás. Nincs olyan kőszívű tanár, aki egy egész osztályt beír igazolatlannak. Ha viszont egy diák ott marad, máris más a helyzet. Így már csak a "motiváció" és a stréberség jutalmazása miatt is beír akár 30 gyereket hiányzónak.

A srác kicseszett egy egész osztállyal. Ennyiről van szó.

2014. ápr. 18. 17:14
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
A hír szent, a vélemény szabad. :-)
2014. ápr. 18. 18:03
 17/20 anonim ***** válasza:
23%
Ha ilyen ostobák voltatok, hogy csak úgy minden bejelentés nélkül leléptetek egy tanóráról, magatokra vessetek. Attól, hogy ő nem akart igazolatlant, és bement, az ne az ő hibája legyen már. Általában ilyenkor az a szokás, hogy 5-10 perc után elmentek a titkárságra jelenteni, és ott elbírálják, hogy lesz-e szakszerű helyettesítés, avagy nem.
2014. máj. 7. 17:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekünk volt egy tanárunk, aki a lelkünkre kötötte, hogy ne menjünk le a tanáriba, ha késik! Általában 5 percet szokott késni. Többet igencsak ritkán, de volt 1-2 alkalom, akikor elmaradt az óra. 10 perc késés után volt, hogy kimentünk lógni a városba. Nem lett belőle bajunk.
2014. máj. 7. 17:28
 19/20 anonim ***** válasza:
Ő ott maradt. Ti pedig haza húztatok. Azért legyen egy határ, hogy ki a stréber. Inkább ti voltatok hülyék. Szentem nem nyalt be, csak ki kell találni valamit. Biztos ezzel cseszegetitek, és kénytelen volt védekezni. És nem kell senkinek se benyalni, elég az ész ahhoz, hogy sikeres legyél. És az, ha érdeklik a jegyek, az nem baj. TE MEG SZÉP NAGY LÚZER VAGY!!!
2014. aug. 7. 12:46
 20/20 anonim ***** válasza:

Én utáltam az összes volt osztálytársamat, mégsem mártottam be őket, ha valami hülyeséget csináltak (pedig voltak dolgaik, pl: dohányoztak a WC-ben, késsel járkáltak, durván összeverekedtek, lógtak stb...), mert egyszerűen leszartam, mi van velük. Jó tanuló vagyok, de én sem maradtam volna ott, mert utálom az iskolát, és szeretek minél hamarabb hazaérni (jövőre már kollégiumba, hihi), ledobni a táskám, és aludni egy nagyot. :D Ez ekkora bűn? Hülye lennék maradni, ha nem jönne a tanár. :D Legalábbis általános iskolában így álltam hozzá, majd meglátjuk, hogy milyen kapcsolatom lesz a gimivel. :)

15/L

2018. aug. 12. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!