Szerintetek o megerdemli az abszolut streber cimet?
A legtöbb iskolában az osztály hetesének 5 perc után jelentenie kell a tanáriban, hogy a tanár késik. Ha az iskola vezetősége megengedi, hogy a tanár rendszert csináljon ebből, sőt, akár majdnem egy teljes tanórát késik, akkor szerintem ne várják el a diákoktól, hogy bent maradjanak. Vagy biztosítsanak helyettesítést, vagy küldjék haza a gyerekeket, de ilyen nincs, hogy felügyelet nélkül hagyják őket, és még nekik áll feljebb, ha hazamennek.
Nekem ez így akkor sem kerek az osztály részéről: "A tanar rendszeresen kesik [...] s mar volt olyan, hogy haza is engedtek." Szóval vagy pontos a tanár, vagy késik (ami rendszeres), vagy valakik elengedik őket (ami rendkívüli), gondolom miután jelenti a hetes a késést, vagy előre odaszólnak az osztálynak, hogy elmarad az óra. De korábban sem mentek haza csak úgy maguktól. Az más kérdés, hogy a tanár részéről az egyesezés mennyire fair dolog. Vagy hogy az igazgató hogy hagyhatja az állandó késését (már ha tud róla, de gondolom tud). De biztos nem az a hibás aki ott marad, pont az, aki semmit nem csinál rosszul az egész történetben. Értem én, hogy előtte beteg volt a tanár, meg milyen dolog az, hogy késik, de akkor sem az a hibás aki ott marad.
Egyrészt: nem kellett volna lelépni, hanem szólni kellett volna az igazgatónak, vagy az ofőnek, hogy a tanár rendszeresen késik. (bár itt megjegyzem, hogy én is igazságtalannak tartom azt, hogy a tanár bármennyit késhet az óráról, semmit nem kap érte, max a sokadik után figyelmeztetik, miközben ha a diák 5 percet késik, már beírják az egész órára igazolatlannak sokszor)
Másrészt: a motivált jó tanuló és a stréber két különböző dolog.
A motivált jó tanuló saját magának tanul, hogy minél jobb élete legyen, nem tesz senkinek sem keresztbe, és tudja hasznosítani azokat, amiket megtanult.
A stréber elnevezés a német "streben" igéből ered, ami törtetni, törekednit jelent. A stréber bárkin átgázol azért, hogy minél jobb jegyet kapjon, csak az 5-ös jöhet szóba, benyalja magát az összes tanárnál. Ha a tanár nevet, ő is nevet. Ha rosszat mondd, azt is kimagyarázza. Legtöbbjük egyáltalán nem okos, mert magolással érik el a jó jegyet, és sok stréber fel is vág a "tudásával", pont ezért sokuk forever alone személyiség.
Nem tudom, hogy a többi órán hogy viselkedik, ne kövezzetek meg, de ez szerintem is stréberség volt. Ha én ebben a helyzetben lettem volna, akkor nem vágtam volna a többi osztálytársam alatt a fát, és nem megyek be egyedül órára azért, hogy jól benyaljak a tanárnak egy kis ötösért. Főleg úgy, hogy utána csak én nem írok dolgozatot, a többiek meg szívnak. Egy nyamvadt ötösért én nem utáltatnám meg magam az egész osztállyal...
Szerintem akkor is a bent maradt diák a hibás. Nincs olyan kőszívű tanár, aki egy egész osztályt beír igazolatlannak. Ha viszont egy diák ott marad, máris más a helyzet. Így már csak a "motiváció" és a stréberség jutalmazása miatt is beír akár 30 gyereket hiányzónak.
A srác kicseszett egy egész osztállyal. Ennyiről van szó.
Én utáltam az összes volt osztálytársamat, mégsem mártottam be őket, ha valami hülyeséget csináltak (pedig voltak dolgaik, pl: dohányoztak a WC-ben, késsel járkáltak, durván összeverekedtek, lógtak stb...), mert egyszerűen leszartam, mi van velük. Jó tanuló vagyok, de én sem maradtam volna ott, mert utálom az iskolát, és szeretek minél hamarabb hazaérni (jövőre már kollégiumba, hihi), ledobni a táskám, és aludni egy nagyot. :D Ez ekkora bűn? Hülye lennék maradni, ha nem jönne a tanár. :D Legalábbis általános iskolában így álltam hozzá, majd meglátjuk, hogy milyen kapcsolatom lesz a gimivel. :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!