Apám miért nem képes felfogni hogy magasból teszek a politikára és mehetnék szavazni már a korom miatt de nem megyek mert nem itthon tervezem a jövőmet?
vendéglátóipari szki-ba járok, angol felsőfok, német-olasz középfok megvan. az elmúlt két nyarat németbe és olaszba töltöttem szállodákban, annyi pénzért (mint diák) amennyit itthon a fater nem keres 50 feletti diplomásként.
ahogy meglesz a nemzetközi érettségi és a nemzetközileg is elismert szakács-cukrász bizonyítványom (nem sz**r OKJ-s papír) már meg is pattantam, irány külföld vissza se nézek erre a nem mondom mire amit országnak csúfolnak.
és nem, nem megyek szavazni. magasból lesajnálom az összes politikai oldalt, a politikusokat még annál is jobban, de ezeknél jobban csak azokat az idióták sajnálom le akik részt vesznek az egészben.
én inkább itt hagyom és irány oda ahol megbecsülnek. fogok én mint a fater 50 évesen havi 120 nettóért kínlódni 10 órában valami sz*r cégnél? (és örüljön h van állása 50 évesen ugye)
de mit nem ért ezen vajon?
az életről még halvány lila elképzelésed sincs, nagyon kis tapasztalan vagy és nagyban szajkózod azokat, amiket a tévében lehet hallani
tudod, a tenni nem akaró, lusta embereket (nem a munkára gondolok) máshol sem szeretik
hihetetlen, hogy korod ellenére mennyi rosszindulat és undor van benned, így soha sehol nem leszel boldog ember, mert mindig mindenhol fogsz találni valami kivetni valót
Németországban sincs kolbászból a kerítés, ott is ugyanúgy vannak nehézségek, szemét emberek, korrupció, politikai elit, csak ezekről a dolgokról, valahogy soha senki nem akar beszélni
és azzal, hogy "majd kint teszel valamit", az nem ér semmit, ha a saját szülő hazád iránt így érzel, egy idegen ország iránt még így se fogsz, ott se fogsz tenni az ég világon semmit a közjóért, ugyanúgy tenni fogsz a politikára, mások életére, téged csak a sajátod érdekel, tőled aztán felkophat a másik álla
lényegében hazaáruló vagy, aki lenézi a saját hazáját
szerinted a többi ember itthon nem akar magának jobb életet? dehogynem, csak ők legalább próbálnak is érte tenni, tanulnak a jobb életért, elmennek szavazni annak a reményében, hogy később minden jobbra fordulhat
tudod, verheted a nyálad a nyelvvizsgára, meg az xy végzettségedre (másnak is van...), de attól ugyanolyan sötét suttyó vagy, aki még az orráig sem lát
érdekes módon németben nekem a totál idegen 18 éves tojáshéj a seggén kölyöknek szerződést adtak már az idei nyárra. és nyár végén állandósítják ha jól dolgoztam. és jól fogok dolgozni.
annyi a nagy különbség hogy németben mondjuk ilyen narancsos ügyek (ld. rogán legutóbb) szereplői fél másodperc alatt tűnnének el a süllyesztőben.
némethben egy horváth andrásnak (nAV-ügy) szobrot állítanának, és nem még börtön fenyegetné mert kitálalt az állami vissszásságokról.
és még folytathatnám jövő karácsonyig.
na én ilyen trágyahalom országban nem élek. nem fogok élni.
de jól rohadást kívánok orbanisztánban a következő 4 (hányszor 4?) évre, és vegyétek elő a fényesítő kendőket hogy a pusztaputyin lovasszobrát majd fényesítsétek, és közben zengjétek a hálaadást a rezsicsökkentésért, oroszországba pedig bármikor mehetettek hiszen az a szabadság és tolerancia hazája (ld birkamenet).
>>>>a tenni nem akaró, lusta embereket (nem a munkára gondolok) máshol sem szeretik
na akkor kapaszkodj és örülj hogy nem élőben találkoztunk mert így írásban moderált vagyok, és a tizedét nem kaptad annak ami bennem van. a tizedét se!
ja és hazaáruló nem lehetek, mert ahhoz kéne hogy legyen hazám, de nincs. mert kikérem magamnak hogy Mo-t hazámnak nevezzék. külföldön azt is letagadom h magyar vagyok.
>>>mennyi rosszindulat és undor van benned
ez így van. ezt megígérhetem.
bárhová is vet a sors itt és most leteszem a nagyesküt hogy sehol soha nem fogok ilyesmivel érdemben foglalkozni (szavazás stb).
>>>>ugyanúgy tenni fogsz a politikára
Ahhoz képest hogy teszel a politikára, nagyon képben vagy hogy ki mikor mit csinált, és karácsonyig tudnál róla beszélni....
Nem azzal van a baj, hogy ki akarsz menni, más is megtette, ha neked így jobb megértem. Viszont ezt az öntelt, bicskanyitogató stílust levetkőzhetnéd igazán. Mit hiszel magadról? Van nyelvvizsgád meg papírod egy szakmáról. És akkor??? Oda ne rohanjunk.
tudod, miért ajánlottak állást? :) elhiheted, hogy nem a "nagy tudásod" miatt
egyszerű: külföldi munkás, könnyű palira venni, alacsony bérért (ami hazai viszonylatban magasnak számít) dolgoztatni
tudod, elég szégyen, hogy úgy gondolod, nincs hazád, mint mondtam, így, ezzel a hozzáállással soha sehol nem leszel boldog, te leszel az a típusú ember, aki öreg korára mindenkinek nekimegy (szó szerint)
ahogy nézem, téged nem az érdekel, hol fogsz dolgozni, vagy, mennyire szereted az adott szakmát, hanem csak a pénz, a pénz pedig nem boldogít, akármennyire is elcsépelt duma
jelenleg másodéves főiskolás vagyok, pénzügy számvitel tanulok az ország egyik legjobb felsőoktatási intézményében, utánam kapkodni fognak a cégek (jó fizetéssel), mert versenyképes szakma, illetve szeretem, amit csinálok, és egészen addig itthon maradok, amíg élhetők a körülmények (nálunk vannak ezerszer rosszabb helyek, fogalmad sincs arról, mi az az éhezés, szegénység), valamint ideköt a múltam, ez az én otthonom
és mondd; téged nem zavar, hogy még annyira sem tudsz helyesen írni, hogy a tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel írjad? mégis milyen szó az, hogy németbe, vagy németben? a cigányok szoktak így beszélni
helyesen: Németországban
ha magyarul sem tudsz, németül hogy fogsz írni, beszélni?
hát ha egy drezdai négy csillagos éttermében nem panaszkodtak a tudásomra, akkor tán olyan rossz nem lehet.
ha oda megfelelt, akkor hova nem?
ja és gondolod nem tudom hogyan kell írni a tul neveket meg a mondatkezdést?
csak épp lesz**om.
>>>ha magyarul sem tudsz, németül hogy fogsz írni, beszélni?
jaj én szegény. még kezemben sincs a papír, és már HUF-ban havi 200-at kapok + lakhatást. egy fillért se költök lakásra ha kinn vagyok.
jaj jaj. én szegény.
a fater meg nyomorog valami nevesincs cégnél diplomával 50 évesen 120-ért
>>>alacsony bérért
látom a szövegértelmezés sem megy, nem baj, a továbbiakban sok sikert :)
sötét, buta emberekkel nem vagyok hajlandó vitatkozni, a téma részemről le van zárva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!