Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Meg kellene ölnöm magam, vagy...

Meg kellene ölnöm magam, vagy mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

Vagyok én, egy 20 éves lány. Éppen tanulok. Nem látom az élet értelmét, nem találok életcélt, sőt semmilyen célt magamnak. Nem érdekel az, amit tanulok, és előre tudom, hogy el sem tudok benne majd helyezkedni. Szeretnék dolgozni, mert nagyon rossz körülmények között vagyok. Nem látom semminek semmi értelmét az életben, sosem voltam boldog, mindig kifogtam a rosszat az életemben, talán annyit is tapasztaltam mint más 40 év alatt. Abban is kételkedem, hogy valaha is boldog lennék. Nem vagyok buta, mindent könnyen felfogok, megtanulok, megjegyzek. Túlzottan érzékeny vagyok a környezetem és a világ problémáira, és igazságtalanságaira. Nincs jövőképem, nincsenek céljaim, sosem voltam boldog, mindenhol a szerencsétlenséget és kilátástalanságot látom... Mi értelme így a dolgoknak?

Köszönöm, ha valaki elmondja kulturált véleményét.

2014. márc. 29. 21:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Elsőnek ez a könyv:

[link]

Ha elolvastad, és még érdekel a téma, akkor ajánlok másoktól is.

2014. márc. 29. 23:20
 12/12 anonim ***** válasza:
Sokáig én is így voltam vele, mint te csak éltem, de igazából csak értelmetlen szenvedés volt. Többször próbáltam öngyilkos is lenni, mivel szinte minden emberben csalódnom kellett akit valaha megismertem és túl szenvedést okoztak. Aztán egyszer egy nagyon erős vágy kapott el, hogy most megteszem és akkor jöttem rá, hogy élni akarok és van remény. Lennie kell valahol a világban olyan embernek akit én keresek. Először kisebb célokat kell találni, aztán jöhetnek a komolyabbak. Én világot is akarok látni, érdekel mások kultúrája, történelme. És szeretnék változtatni is valamit a világon, meg persze megfelelő társaságot találni. A környékemen mindenki befásult és visszahúzódóan éli a saját kis életét és nem érdekli ezenkívül más. Többször átszoktam gondolni az életem és eszembe jutnak kellemetlen emlékek, de akkor jövök rá, hogy mennyi mindent kibírtam és ezek a dolgok erősebbé tettek. Sok embert elvesztettem és régebben mindig csak bántottak az emberek, ezekből sokat tanultam amit sokszor igyekszem felhasználni mások megsegítésére. Biztos vannak dolgok amiket szeretnél, csak még eddig nem volt lehetőséged elérni, akard és menni fog.
2014. márc. 30. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!