Meg kellene ölnöm magam, vagy mit kéne tennem?
Vagyok én, egy 20 éves lány. Éppen tanulok. Nem látom az élet értelmét, nem találok életcélt, sőt semmilyen célt magamnak. Nem érdekel az, amit tanulok, és előre tudom, hogy el sem tudok benne majd helyezkedni. Szeretnék dolgozni, mert nagyon rossz körülmények között vagyok. Nem látom semminek semmi értelmét az életben, sosem voltam boldog, mindig kifogtam a rosszat az életemben, talán annyit is tapasztaltam mint más 40 év alatt. Abban is kételkedem, hogy valaha is boldog lennék. Nem vagyok buta, mindent könnyen felfogok, megtanulok, megjegyzek. Túlzottan érzékeny vagyok a környezetem és a világ problémáira, és igazságtalanságaira. Nincs jövőképem, nincsenek céljaim, sosem voltam boldog, mindenhol a szerencsétlenséget és kilátástalanságot látom... Mi értelme így a dolgoknak?
Köszönöm, ha valaki elmondja kulturált véleményét.

Az első 5 mondattal mintha pont engem írtál volna le :) meg még egy párral is.
Nos.. jó kérdés, de ne öljük meg magunkat ezért...
Én is 20 vagyok, csak srác kiadásban. :)
S hogy mit kéne tenni? Erre én sem jöttem rá, de.. most éppen próbálom összeírni az élet dolgait, hátha abból tudok valamit kihozni. vagy mégse.
1.
Mert nem érdekel semmi igazán, és mert dolgoznom kellene, hogy helyrejöjjön sok dolog az életemben..
2.
és te hogyan viseled?

Én azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem tanulsz valami olyasmit, amivel legalább munkád lesz?
De hogy a kérdésre is válaszoljak: az öngyilkosság nem old meg semmit, egy önző dolognak tartom, de szerintem te sem gondolod komolyan a dolgot.
Én is hasonlóan motiválatlan vagyok, mint te, csak van 1-2 év előnyöm veled szemben. Arra kellett ráébrednem, hogy minden bizonnyal engem már csak az motiválna, ha lenne valaki, akit szerethetek és aki viszont szeret engem és érte érdemes lenne bármit is megtennem és szerintem ez neked is segítene.
Ha szeretnél kicsit részletesebben is beszélgetni a témáról, akkor írj nyugodtan és úgy én is szabadabban írhatnék a gondolataimról, vagy adhatnék ötleteket, tippeket, esetleg írhatnék egy-két bátorító szót! :)

NE LEGYÉL ÖNGYILKOS!!!ez semmire sem megoldás!gondolj arra, mit hagynál magad mögött...
szerintem a problémádra az a megoldás, ha egy kicsit kikapcsolódsz!Vannak rokonaid, barátaid, szerelmed akikkel tudsz lenni és szeretsz is?Ha van barátod, legyél vele többet, próbálj meg vele együtt önfeledten nevetni és kikapcsolódni akár egy-két órára is.Póbálj találni olyan dolgokat (pl. könyv, film, koncert, mozi, színház vagy ami érdekel) keresni, amik lekötnek téged.Ha nem érdekel az amit tanulsz most azonnal hagyd abba és kezdj bele egy olyanba ami érdekel és el tudsz vele valamit érni.Életcélt meg keress!Csak van valami, ami érdekel!(akár a természet, túrázás,fotózás, állatok valami...)
Vannak egyáltalán barátaid? Mert ha nincs akkor próbálj beilleszkedni a tásadalomba, mert ugyanis az ember társas lény.
Remélem tudtam segíteni, majd írj kérlek, hogy mi lett veled!
12/L

kettes vagyok...
hogy hogy viselem? jelenleg ilyen .. várakozó állásponton vagyok, passzív féléven, de melóm még nincsen, és nem is akarok holmi szar melót...
múlt héten még egy autó elé akartam kilépni, írtam is 3 búcsúlevelet.. de aztán mégsem..
Én azon gondolkozom hogy leköltözöm egy biofalura, és kész...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!