Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti félnétek egy halottal egy...

Ti félnétek egy halottal egy szobában lenni?

Figyelt kérdés

És mondjuk az a valaki a családtagotok lenne, esetleg szülő. Ott mernétek maradni, mert akkor látjátok utoljára és gondolkodnátok vagy elmennétek onnan, mert nem akarjátok így látni vagy mert féltek? És ha az orvos megkérne, hogy mozdítsátok meg, mert megakarja vizsgálni megtennétek vagy az már sok lenne?

Mikor apám meghalt otthon én nem éreztem sem félelmet, sőt igazából semmit. Még akkor sem mikor kijött az orvos megállapítani és jegyzőkönyvezni a halálát és megkért, hogy valaki fordítsa oldalra megtettem habozás nélkül. A környezetemben mindenki fél a halottaktól vagy balesetektől és nem merne oda menni. Én nyugodtan oda mertem menni segíteni, nem értem miért félnek az emberek ennyire az ilyen dolgoktól?

2014. márc. 29. 14:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Családtaggal, főleg aki közel áll hozzám, nem tudnám azt megtenni, amit pl te leírtál. (Attól függetlenül nem ítéllek el érte, félre ne érts) Csak én olyan beállítódású vagyok, hogy családtagot nem szeretnék halottan látni, mert úgy szeretnék rá emlékezni, amikor még élt, a közös pillanatainkra. Viszont olyan egyetemre járok, ahol vittek minket boncolásra, többször is, azt simán végig tudtam nézni, nem volt semmi bajom.
2014. márc. 29. 14:54
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
nem félnek,de én sem aludnák annak a szobájában,aki ott halt meg......valahogy a jó ízlést sértené
2014. márc. 29. 15:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem félnék, mert egy szerettemről van szó, de nem hinném, hogy hozzá tudnék nyúlni.

A baleset, idegenek más. Azt semmiképpen sem akarom látni.

2014. márc. 29. 15:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, én is úgy vagyok vele, hogy arra emlékszem amilyen ember volt, de nem félek a halottaktól elég furcsa egy élettelen testet látni ez igaz. De ez a világ rendje és tudom, hogy már többet nem szenved és minden halott megérdemli, hogy békében nyugodjon.

Egy balesetnél pedig lehet rajtam múlik az illető élete és egy bajba jutott embernek pedig segíteni kell. Amit magamnak nem kívánok azt mással sem teszem meg, sőt lehet valamelyik barátom, rokonom vagy ismerősöm szenvedett balesetet és mire kiér a mentő már késő.

2014. márc. 29. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!