Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vajon tényleg nem szabad egy...

Vajon tényleg nem szabad egy nőre kezet emelni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, NEM provokálásnak szánom, de érdekelne, hogy ez miért, vagy hogyan alakult ki.

Én 20 éves LÁNY vagyok, és nem értem. Mindenki azzal jön, hogy "gyengébbik nem" meg a "férfi erősebben tud ütni". Ez igaz. Viszont szerintem egyrészt az nem normális, aki egy pofont teljes erővel ad (igen, apum egyszer adott egy pofont kiskoromban, de az nevelő célzatú volt, és nem erőteljes), másrészt egy nagy pofon ugyanúgy fáj egy férfinak egy másik férfitól, mint egy nőnek.

Azért nem értem, mert lány létemre szerintem nem minden alkalommal állja meg ez az állítás a helyét. Van egy barátnőm. Amilyen tapló paraszt (elnézést) módjára bánik a barátjával, én simán felpofoztam volna. Nem erősen, csak hogy észhez térjen.

Én úgy veszem észre, hogy sok nőtársam elég durván visszaél ezzel, és aljas gusztustalan módon bánik a barátjával, "mert neki lehet" "mert a nő akármit megtehet vele, de ha a pasi megüti az szánalmas puhap..." szerintük.

Természetesen NEM veszem ide azokat az eseteket (és nem is tartoznak ide) amikor a férfi bántalmazza a nőt, ez teljesen MÁS eset.

Miért alakult ki ez a dolog? Lány létemre nem értek vele egyet, mert láttam már rengeteg olyan esetet, amikor ténylegesen kijárt volna pár nevelő célzatú pofon, mert tényleg tűrhetetlen volt, amit a lány művelt. (és itt most nem azért kell pofon, mert "nem alkalmazkodik" vagy "nem azt csinálja amit a fiú akar" SZÓ SINCS ilyenről)

Miért? Csak én nem értek ezzel a szólással egyet?

Már csak azért sem értem, mert sokan mondják, hogy lányra nem emelünk kezet, akármilyen aljas dolgot csinál, miközben ha egy izomtibor laposra ver egy vékonyabb és sokkal gyengébb férfit, az pedig teljesen rendben van....pedig ennyi erővel az is undorító...

Miért alakult ez ki? Tényleg soha nem szabadna megütni egy nőt, AKÁRMIT csinál, csak azért mert nő?

2014. márc. 14. 20:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Amúgy kezet tényleg nem szabad emelni nőre, na de lábat...:D
2014. márc. 15. 02:11
 22/25 anonim ***** válasza:

volt egy haverom akinek a következő poénos beszólás többször elhagyta a száját: nőt megütni szégyen, fejelni stílus :) persze egy tök nyugis gyerek volt, róla képzelném el legutoljára hogy bántana akár nőt, akár férfit.

az erőszak nálam sosem volt konfliktuskezelési mód, kerülöm az agresszív embereket.

a családunkban már a nagyszülői körben sem volt "divat" pofozni a nőket.

a párom nagyon nyugodt ember, ha fel is idegesítem, inkább elmegy sétálni, de sosem ütne meg. ahogy természetesen én sem bántom őt semmilyen formában.

2014. márc. 15. 13:28
 23/25 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy a pofon nevelő célzattal sem helyes, csak akkor, ha önvédelemből teszi az illető, legyen férfi vagy nő a támadó. A nevelő célzatú pofonban nem hiszek, nem mindenki méri fel, mi a nem teljes erő, mi nem fáj túlzottan a másiknak. Aki meg nem képes egy rá fizikailag nem veszélyes helyzetet anélkül kezelni, hogy üssön, azzal problémák vannak. Tapló a csaj a pasijával? A pasi hagyja ott a fenében, ordítsa le a fejét, mondja el, mennyire tuskó, aztán kész. Ilyen esetben csak a gyenge üt, és ez a nőkre is vonatkozik.
2014. márc. 15. 20:44
 24/25 anonim ***** válasza:

Megkérdezte töled, hogy neked mennyi fér bele.

Azt írtad egy.

Egy összesen, vagy egy veszekedésenként?

Mire vér bele az egy?

Nézeteltéresetek van. Ö a zsíroskenyeret szereti, te a lekvárost.

Te azt mondod, hogy a lekváros a legfinomabb a világon. Ez nem tetszik neki és lekever neked egyet.

Ez belele fér?

Vagy akkor fér bele, ha azért kapod mert azt mondtad, hogy a zsiroskenyér kaka...

Azt kell érezned, hogy nincs határ az egy és a 10 között, nincs határ egy hiszti vagy csak egy kis vita között.

Két féle bántalmazás van. Amikor valaki azért teszi mert hirtelen felindult, vagy mert elöre készül rá. Sok sok ember készül rá, vitát kelt és élvezi, hogy elveri a családját. Sok pedig hirtelen felindulából.

Mindegy melyiekt teszi, nagyrészt a gyerekkorából hozza. Ahogy te is. Azt mondod, egy bele fér, mert téged is megütött az apád egyszer. Ha szerencséje lesz a gyerekednek, te is csak 1x fogod megütni. Ha boldog gyerek lesz akkor egyszer sem.

Sajnos azok az emberek akiket gyerekorukban bántalmaztak (és ide sorolom az egyszeri pofonokat, segreütést is), az nagy valószínüséggel a saját gyerekeit is bántalmazni foglya, mert ezt látta, tanulta a családjában.

Èn vissza emlékeztem gyerekkoromra, hogy mi volt az ami nagyon rossz volt és utáltam mikor neveltek engem(habármegütni soha sem ütöttek), és ezeket nem csinálom soha a gyerekeimmel. Ezek olyan dolgok amik szerintem egyáltalán nem használtak a nevelésemben, és iszonyatosan utáltam.

Nevelni akkor lehet, ha az ember tudja, hogy a büntetés miért van. A böntetésnek mindig köze kell legyen a bünhöz.

2014. márc. 16. 21:41
 25/25 anonim ***** válasza:

Azért nem értek egyet ezzel, mert a férfi így nem lesz "megnevelve".

Gondolj bele, hogy a nő hisztizik, a pasi lekever egyet neki.

Ha a pasira jön rá az öt perc, neki büntetés az, hogy egy nő megpofozza?

Akárki akárkit ver, az undorító, de egy párkapcsolaton belül meg főleg.

2014. márc. 18. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!