Vajon tényleg nem szabad egy nőre kezet emelni?
Félreértés ne essék, NEM provokálásnak szánom, de érdekelne, hogy ez miért, vagy hogyan alakult ki.
Én 20 éves LÁNY vagyok, és nem értem. Mindenki azzal jön, hogy "gyengébbik nem" meg a "férfi erősebben tud ütni". Ez igaz. Viszont szerintem egyrészt az nem normális, aki egy pofont teljes erővel ad (igen, apum egyszer adott egy pofont kiskoromban, de az nevelő célzatú volt, és nem erőteljes), másrészt egy nagy pofon ugyanúgy fáj egy férfinak egy másik férfitól, mint egy nőnek.
Azért nem értem, mert lány létemre szerintem nem minden alkalommal állja meg ez az állítás a helyét. Van egy barátnőm. Amilyen tapló paraszt (elnézést) módjára bánik a barátjával, én simán felpofoztam volna. Nem erősen, csak hogy észhez térjen.
Én úgy veszem észre, hogy sok nőtársam elég durván visszaél ezzel, és aljas gusztustalan módon bánik a barátjával, "mert neki lehet" "mert a nő akármit megtehet vele, de ha a pasi megüti az szánalmas puhap..." szerintük.
Természetesen NEM veszem ide azokat az eseteket (és nem is tartoznak ide) amikor a férfi bántalmazza a nőt, ez teljesen MÁS eset.
Miért alakult ki ez a dolog? Lány létemre nem értek vele egyet, mert láttam már rengeteg olyan esetet, amikor ténylegesen kijárt volna pár nevelő célzatú pofon, mert tényleg tűrhetetlen volt, amit a lány művelt. (és itt most nem azért kell pofon, mert "nem alkalmazkodik" vagy "nem azt csinálja amit a fiú akar" SZÓ SINCS ilyenről)
Miért? Csak én nem értek ezzel a szólással egyet?
Már csak azért sem értem, mert sokan mondják, hogy lányra nem emelünk kezet, akármilyen aljas dolgot csinál, miközben ha egy izomtibor laposra ver egy vékonyabb és sokkal gyengébb férfit, az pedig teljesen rendben van....pedig ennyi erővel az is undorító...
Miért alakult ez ki? Tényleg soha nem szabadna megütni egy nőt, AKÁRMIT csinál, csak azért mert nő?
Rossz fát tettem akkor a tűzre, azért kaptam nevelő célzatú pofont, nem azért mert apám pszichopata és engem hibáztat mindenért....
Hol a határ....jó kérdés. Szerintem 1-nél. Tudom, hogy párkapcsolatban nem kéne egy nevelő célzatú sem, de én úgy vagyok ezzel a témával, hogy ha a párkapcsolatban X nem bírja türtőztetni magát és őrjöng, vagy bunkó paraszt, akkor miért a másik nyeljen le mindent....Ha én viselkednék ilyen okádék módon, és én kapnék érte egy pici pofont, akkor szerintem megérdemelném. Ha meg tényleg valaki szerint ez elképzelhetetlen, akkor jobb ha szétválik az a pár, ez igaz.
Nem kell egyből nekem esni. Csak kíváncsiságból kérdeztem.
"Ha én viselkednék ilyen okádék módon, és én kapnék érte egy pici pofont, akkor szerintem megérdemelném. "
Apukád maradandó nyomot hagyott a lelkedben az ütésekkel... ha "okádék módon" viselkednél a pároddal, akkor azt érdemelnéd meg, hogy -vérmérsékletétől függően- vagy azonnal szakítson veled, vagy szépen elmondja, hogy most az egyszer elnézte neked a dolgot, de még egy ilyen és annyi a kapcsolatnak. Pofont nem "érdemel" senki, semmiért. Változtass ezen a gondolkodáson, vagy sose vállalj gyereket :(
"Ha én viselkednék ilyen okádék módon, és én kapnék érte egy pici pofont, akkor szerintem megérdemelném. "
- Megérdemelnéd, hogy dobjanak. Vagy elég egy pofon? Aztán ha megint "okádék módon" viselkedsz, jöhet az újabb? Van ennek értelme?
Ha valaki "okádék módon" viselkedik velem, akkor tartozom magamnak annyival, hogy a szr helyzetet még nem tetézem azzal, hogy a méltóságomat is sutba dobom pofozkodással.
Szerintem azért, mert egy nálad gyengébbet megütni szégyen.
A nő gyengébb a férfinél.
Az is szégyen, ha egy erősebb férfi üt meg egy gyengébb férfit, szóval abban tévedsz amit írtál, ezzel kapcsolatban.
Én pl ezért nem fogadom el, ha valaki nőt üt meg. Ha egy nőt meg tud ütni akkor mutassa ugyanezt meg egy nála kétszer akkorával is, olyannal aki erősebb és vissza is tud ütni.
Az szerintem gyengeségre vall, ha valaki csak úgy tud érvényesülni, hogy kezet próbál emelni a másikra. Teljesen mindegy, hogy kire, legyen az akár nő vagy férfi. Azt még nagyobb szégyennek tartom, ha még gyengébb is az illető akire rátámad. Igen én is tapasztaltam, hogy manapság sok nő ezzel hajlamos teljesen vissza élni, de attól még nem érdemlik meg, hogy valaki laposra verje őket. Én egyébként azt nem értem, hogy miért kell rögtön erőszakhoz nyúlni? Azért, mert te jobban érzed tőle magad, hogy igen megleckéztetted és ha legközelebb megteszi akkor megint megbüntetheted így örömet okozva magadnak? Ismerősöm egyszer sem ütötte meg a gyerekét, de nem is engedett meg neki mindent és ha valamit elkövetett akkor komoly büntetést kapott, de egyszer sem volt szüksége fizikai kontaktusra. A soromon meg rengeteg olyan esetet tudok ahol agyon verik vagy jó pár pofont kiosztanak a gyereknek és érdekes módon pár év múlva már ők is ilyen agresszívak. Egyébként meg ha együtt lennék valakivel akkor nekem alap dolog, hogy megvédjem minden bántástól, de ha nem cselekszik helyesen akkor nekem kell felelősséget vállalnom érte és észhez téríteni. Ha viszont bárki rám támadna, legyen az nő megvédeném magam, nem ütném meg, de pl. lefognám.
Miért alakult ez ki? Én csak ezt érzem helyesnek, ez tűnik igazságosnak.
Senkit sem szabad megütni szóbeli sérelmek miatt, lényegtelen, hogy milyen a nemi felállás. Egy párkapcsolatban pedig nincs helye a nevelésnek, ha egy nő nem tud úgy viselkedni, ahogy én elvárom, akkor nem megverem, hanem elhagyom. Vannak helyzetek, amikor az erőszaknak helye van, én olyankor nem teszek különbséget nő és férfi között. Nemrégiben elkaptam egy nő torkát, amikor az nyakon vágott. Utána persze jött a felsőbbrendű női hablatty, hogy hogy lehetek én akkora paraszt, hogy fojtogatok egy nőt.
32F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!