Rosszul állok az emberekhez, vagy ők állnak hozzám rosszul? Tapasztalatok?
Én eléggé jóindulatú és barátságos ember vagyok. Egyre többször tapasztalom, hogy ha megkedvelek valakit, egy idő után furcsán kezd viselkedni és kötekedő lesz, elutasító.
Gondolok itt vállalkozóként ügyfelekre is, mert sokszor megesik, hogy egy hosszabb távú munka során kicsit több is kerül a projektbe, mint munka, tehát jó ízű beszélgetés, egymásnak segítés stb.
Én nem változtatok semmin, mégis egy idő után előfordul, hogy az illető rideg lesz és akadékoskodó. Tehát feltűnően változtat a megszokott stílusán. Ez nekem nagyon nehéz sokszor, mert nem értem az okát, de közben az eddigi munkával kapcsolatos viszonyt tartanom kell.
Igaz ez hétköznapi megismerkedésekre is, volt olyan, hogy neten ismertem meg valakit, és hosszú hónapok után találkoztunk, és utána eltűnt. Nem értem mi lehet a baj velem.
Aki miatt a kérdést feltettem, egy olyan üzleti partnerem, akivel szintén jól összebarátkoztam. Pontosan abban az időben vettem észre rajta változást, hogy kértek tőlem árajánlatot valamire, és megtudtam, hogy tőle is kértek. Lehetséges, hogy ez miatt fordult el és kerül? Pedig jó ha keres rajta 20.000 Forintit, szóval számára nem egy nagy üzlet, de mégis csak ehhez tudom kapcsolni. Persze tudom, hogy vannak emberek, akik a saját anyjukat eladnák 20 forintért. Hülyeség, de néha többre is gondolok, mint pl. arra, hogy nő vagyok, és a kedvességemből kifolyólag eleinte másra is számítanak. De amit említettem, hogy neten ismerkedés során találkoztam valakikkel, Ők pl. nők voltak, és ők is leléptek. Nem kepesztek senki barátságáért, megvan a saját életem, van férjem, kutyám, macskám, házam, akiktől és akik mellett jól érzem magam, csak nem értem miért távolodnak el tőlem az emberek egy idő után. Vannak persze kivételek, sokan szeretnek is, nem vagyok borzalmas és kiállhatatlan személyiség. Amíg felszínesen ismernek, nagyon jól elvannak velem az emberek, de ha már kicsit bele látnak az életembe, megpróbálnak visszaélni vele. Ez általános? Mással is így van? Megismerik a gyengéimet, és ellenem fordítják, olykor meghazudtolnak, mintha rosszul emlékeznék valamire.
Egyszerűen nem tudod kezelni a munka és magánélet különálló világát.
Nem barátkozunk ügyfelekkel! Az én munkám is ilyen, azonban egy jóízű beszélgetés nem a magánéletünkről, hanem általános dolgokról szól. Szerintem egy idő után, az udvarias szimpatikus üzletfélből átlépsz a magánszférába, viszont az üzletfeleid nem engednek be teljesen jogosan.
Ne keverd a kettőt, és tanuld meg, hogy üzletfélből nem lesz barát. Az üzlet az üzlet. Ő barátságos, mert jobb lehetőséget remél, te barátságos vagy, mert kell a pénz. Érdekkapcsolat!
Ne láss bele a dolgokba többet, mint amik benne vannak.
Tapasztalatból írtam, néha én is többet láttam egy-egy ügyféllel a dologba mint érdekkapcsolatot. Ezt is meg kell tanulni ezen a pályán. Az ügyfeleket kizárólag az érdekli, hogy nekik milyen érdekük származik a veled való jó viszonyból.
Amikor azt írtad, hogy mindenkivel kb ugyanazon a ponton szakad meg a jó kapcsolat, akkor gondold végig melyik ez a pont.
- Kapott egy jobb ajánlatot, tehát vele lesz olyan kedves mint amilyen eddig veled volt.
- Megkötöttétek az üzletet, így már nem kell tovább jópofiznia.
Az emberek felszínesek, de ez nem is baj. Tényleg annyi a titok, hogy az ember a helyére tegye ezeket az emberi vagyis inkább üzleti kapcsolatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!