Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem gondoljátok hogy tulajdonk...

Nem gondoljátok hogy tulajdonképpen a "kötelezően" betartandó normák miatt boldogtalanok sokan/vagy épp vagyunk mi boldogtalanok?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben történt dolgok után kezdtem csak el ezen gondolkozni és már unom azt hogy családom szinte kötelezően rám akarja erőltetni azt amit én is szeretnék, de közben én már kezdek ettől totál stresszes lenni. Bár én is jó körülmények között képzelem el az életemet a továbbiakban, de gyűlölöm ezt az erőltetés dolgot, én szeretném tudni hogy mit és hol és hogyan tanulok. Első osztályos korom óta mind első tanuló voltam, kitűnő jegyekkel, de komolyan idővesztegetésnek érzem az egészet már, mert miközben én itthon ültem és tanultam más élte a fiatalságát. Persze, én is kimentem barátokkal, de engem sosem engedtek 2 óránál tovább. Aztán ott van velem egyidős barátnőm aki idén júliusban fog szülni. Se tervei nem voltak suli befejezése után, érettségit se sürgeti és totál boldog és látszik rajta. Igaz hogy a szülei eltartják meg náluk más a gondolkoásmód, de úgy szeretbék én is olyan felhőtlenül élni, úgy hogy ne mások szóljanak bele mit miért teszek, hogy tudjak a magam módján boldog lenni. Én nem azt akarom hogy más szabja meg nekem a boldogságot. Gondolkoztatok már ti is ilyeneken fiatalok?

-egy elkeseredett 19 éves lány-

2014. febr. 23. 14:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem feltétlen az ő sorsáról eszéltem, csupán egy példának hoztam fel. Nem azt vártam el erre a kérdésre hogy 30+-osok osszák az észt (tisztelet a kivételeknek), hanem kíváncsi voltam más hasonló korú társam véleményére, hogy ők mit gondolnak erről. Nem tudom ebben mi a siránkozás, de ha Te annak gondolod, legyen az akkor, bánom is én !
2014. febr. 23. 21:21
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Pedig aki 30+, az már látja, hogy hová vezet az az életmód amit a barátnőd él. Mi már túl vagyunk váláson, szakításon, szülésen, álláskeresésen gyerekkel.

Azt, hogy mennyire nehéz a maratont lefutni azt nem attól kell kérdezni, aki még a célvonalnál készülődik.

2014. febr. 24. 00:03
 13/13 anonim ***** válasza:
a kornak semmi köze az értelemhez, van aki már 16 évesen előre látja ezeket és nem megy bele abba a hülyeségbe amibe ti.
2014. febr. 24. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!